Back in Funäs

Jorå, nu är hela lilla familjen hemma tillsammans igen. Jag har börjat jobba och Bella och Pontus har semester. Avis? Ja. Men det går bra att jobba och det är roligt att träffa andra människor.

Jag hade en helt fantastiskt minisemester i Östersund/Sundsvall med kanonväder, mys med Bella, bröllop mm. Jag har självklart fotat massor. Är dock strax på väg till jobbet nu så jag bjuder bara på ett smakprov så kommer resten kanske ikväll.
Bella myser hemma hos mormor och morfar

Lugnet har infunnit sig

Nu har jag bestämt hur vi ska resa. Det blir det sista alternativet i förra inlägget; alltså utan vagn, Bella i bärryggsäcken och så lånar vi en vagn i Sundsvall. Skickade inte mindre än tre sms igår vid 23.30 (sorry!) till människor jag misstänkte hade vagnar till övers och visst var det så, fick positiva svar av alla tre, tack! =)

Jag vet, jag ororar mig för allt, det skulle säkert gå bra, jag skulle säkert fått hjälp osv, men det här känns bäst. Jag är nervös nog då jag ska åka tåg ensam och nu då Bella-hjärtat är med så måste jag vara så lugn som möjligt och det innebär så lite grejer som möjligt så allt fokus kan vara på henne.

Dessutom så googlade jag (allt googlas av småbarnsföräldrar idag!) "SJ +barnvagn" igår och fick fram massa skräckhistorier om vagnar som fastnat i dörrar, vagnar som inte fick plats, svettiga förldrar, skrikande barn, otrevliga konduktörer. Haha, ja det är klart att ingen kanske bloggar/familjelivar om hur enkelt och bra det går att åka tåg men...

Nu blir det så här och det känns så skönt. Jag har till och med rationalisterat bort skötväskan (har lagt allt i facket i bärryggsäcken samt tagit med en väska jag kan ha som skötväska till den lånade vagnen) så nu har jag bara en bärrygga med Bella, en väska på hjul och mig själv att hålla reda på. Skönt. Lugnt. Så nu är det så, så reta mig om ni vill men så blir det! ;0)

Nu ska jag bara njuta av midsommarhelgen tillsammans med min fina lilla familj och mina goa svärföräldrar i Östersund. Och jo, vagnen följer med dit men stannar där sen då Bella ändå ska vara där nästa helg med då vi är på bröllop, haha. Jamtli  och midsommarbuffé står på schemat iaf. Vädret verkar ju bli sådär men det gör inget, ser fram emot det ändå! Och sen Sundsvall, såklart. Längtar!

Men jaha?!

Precis då jag bestämt mig för att det kommer gå så bra att ta med vagnen på tåget så får jag en kommentar av en gammal skolkompis som berättar att hon blivit tvingad att lämna sin vagn på perrongen (med sin kille som tur var) pga platsbrist. Hon fick alltså bara med sig liggdelen och bebisen. Jaha, men nej?! Så i panik åkte jag till Hanna och lånade hennes Bugaboo, haha. Det kändes helt rätt och det var väldans trevligt att prata lite med Hanna då vi inte setts på evigheter men nu tvivlar jag ändå på om den vagnen verkligen kommer att hjälpa mig? Vagnen är precis lika bred som vår över däcken och visst kan man fälla ihop den mycket smidigare än vår och förmodligen lägga den på hyllorna ovanför sätet eller i bagageutrymmet men detta ska jag alltså göra ensam med en krypandes (ja, hon kryper väldigt bra nu) Bella i ett tåg fullt med människor som inte ser henne pga att de bär väskor och bland automatiska dörrar och trappor och annat bebisfarligt?

Hm.

Jag kan ju ha henne i Babybjörnen även om hon är för stor (dock ett kilo kvar till maxvikt) bara medan jag kliver på och av så jag kan greja med vagnen och veta var jag har henne.

Jag kan ta vår Kronan och hoppas att det går ändå.

Jag kan skita helt i vagnen, ha henne i bärryggsäcken och ha vår packning i en rullväska och låna en vagn av någon i Sundsvall.

Usha, tåls att tänka på! =)

Glad midsommar önskar Mirabelle!


  


Denna fina krans (som Mirabelle tyvärr inte vill ha på sig) kom med posten från min mamma för någon dag sedan. Supersöt ju! Hon brukar köpa kransar åt Mirabelles kusiner på midsommarafton men då vi ju bor här och inte ska fira med som blev det en i tyg istället. Skitfin och dessutom håller den ju tills hon vuxit ur den! TACK!

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne!

Det glada budskapet fanns att läsa på en keramiktavla som hängde hos min farmor och farfar då farfar levde och de bodde i ett hus på landet. För örvigt i den lilla by som Marcus och Maria ska gifta sig i nästa helg... Iaf så tycker jag att det är ett "buskap" som stämmer så bra! Är det soligt ute så blir man ju hur glad som helst, åtinstonde jag. Helst vill ju jag ha 25 grader varmt med men bor man i Sverige och dessutom i fjällen så ska man nog inte gå och vänta på sådanna dagar. Så, igår då solen äntligen sken på oss och Pontus tursamt nog var ledig så packade vi en liten matsäck, drog på oss kängor och begav oss till Ramundberget där vi gick en "skogsfjäll-tur" på kanske fem kilometer. Inte på kalfjället och inte speciellt långt alltså men oj va skoj det var ändå! Det var torrt och fint, björkarna var precis på väg att vara fullt utslagna, vitsipporna bredde ut sig som små sjöar i gläntorna och vi var alldeles ensamma. Lilla familjen!


  
Nej, inte varmt direkt men soligt och vårigt. Eller somrigt? Hm, vitsippor = vår. Juni = sommar?


Bella fick ha solbrillor, mest för vindens skull även om solen sken hela tiden. Skönt!

 
Värsta vårfloden är över men det var ändå fart i vattnet. Vi gick längs Ljusnan och korsade Sveån.


"Åh pappa, jag är så kär i dig!"


Fikapaus! Pontus skrämde slag på mig mitt i den trivsamma stunden genom att säga "kolla, en björn!". Jag bokstavligen kände hur hjärtat knycklades ihop till ett russin innan jag sekunden efteråt insåg att han skojade. Skitkul, verkligen.

  
Pappa Pontus lär Bella kasta sten, Pontus lär mamma Lina att slappna av och lita på honom, Pontus leker bananmonster.


Skarsfjället. Detta är fyra månader sedan på exakt samma plats.

  
Renar, som också skrämde livet ut mig innan jag identifierat dom, precis som den påhittade björnen.
Jag på bron över Ljusnan alldeles vid Ramundbergts alpina område. Skars, igen.


Sol, lycklig bebis, frisk luft, allemansrätten och världens bästa pappa/pojkvän.
Ibland måste jag nästan nypa mig i armen! =)

Förberedd, you got it!

Jag vill alltid veta saker i förväg och detta kan ibland ta sig i uttryck som för de flesta verkar lite extremt. Ni kanske minns att jag åkte till besiktningen kvällen innan och glodde in genom rutan för att få en uppfattning om rampen? Haha, ja sådanna saker är typiskt mig. Så nu då jag ska ut och åka tåg 1) som enda vuxen... 2) ...med Bella så vill jag ju ha koll. Jag läste på hemsidan huruvida man får ta med barnvagn och det stod att det var ok om de var ihopfällbara. Jaha, bra tänkte jag men sedan började jag tvivla. Vadå ihopfällbar? Vår går ju att fälla ner på höjden men det är ju ingen cityvagn a la bugaboo som blir liten som en skokartong direkt. Bredden är ju vad den är, 58 cm för att vara exakt. Ja, jag mätte innan jag ringe kundtjänst. Haha, ja jag var ju tvungen att reda ut vad de hade för vagn som standard. Typ Bugaboo eller typ Emmaljunga? (Vi har en Kronan).

Killen som svarade lät lite förvånad över detaljnivån i min fråga men var ändå väldigt trevlig då jag förklarade att vagnen går att få mindre på höjden men att den är 58 cm bred hur jag än gör och får den plats där väskor, skidor, vagnar och dylikt ska placeras under resan enligt hemsidan? Killen var rätt säker på att den får plats men om den inte gör det så kan jag ställa den i vagn sex vid handikapplatserna om det är ledigt vilket det oftast är tydligen. Skönt att veta!

Jorå, ska nog gå fint det här! =)


Man är sin egen lyckas smed...

...därför har jag bokat in en hemmavistelse på nästan en vecka efter midsommar! Vi ska ju fira midsommar i Östersund med Pontus föräldrar så på midsommardagen åker jag och Bella tåg till Sundsvall medan Pontus åker hem till Funäs för sin sista jobbvecka. Sen är jag och Bella i Sundsvall till fredag då vi åker tåg tillbaka till Östersund för att lämna henne hos farmor och farfar (hennes alltså). Pontus åker dit då med så sover vi alla tre där till lördag då vi tar bilen till Sundsvall för att gå på Marcus (bror) och Marias bröllop. Sen så åker vi och hämtar Bella på söndag och så åker vi till Funäs allihopa. Haha, mycket logistik men så värt det! Dessutom kostar tåget bara 200 kr t.o.r och det är ju miljövänligt till och med! Visst, vi ska ju åka lite bil med men inte mer än vad som var tänkt från början med bröllopet och så.

Marcus och Maria (och barnen såklart) har semster veckan jag är hemma och de har lovat att spendera någon timme med oss mitt i all bröllopsplanering, haha. Sen ska jag hälsa på lite släktingar med såklart. Mamma och pappa jobbar men de är ju hemma på kvällarna och mamma skulle dessutom ta en semesterdag, jippie!

Känns så himla bra!

Idag har jag jobbat igen och det känns också bra. Inte lika folkigt idag men ändå att göra hela tiden så det var roligt. Nu är ju jag ledig fram till 29:e men sen blir det föhoppningsvis mycket jobb.

I skrivande stund nattar Pontus Bella och sen ska vi väl försöka mysa lite. På tisdag är Pontus ledig så om det inte regnar ska vi gå en dagsvandring på fjället, hoppas! Bella älskar ju sin bärryggsäck och hon sover bra i den så det går nog superbra.

Alles gut! =)

Deppigt

Det gick bra på jobbet idag, var faktiskt rejält med folk! Hade ju glömt att Funäs invarderas av halva Röros befolkning på lördagar då de åker över gränsen och köper billg(are) sprit, godis och läsk. Tror varannan gäst på Loftet var norrman, kul! Som sagt så var det lite temop och det var bra så jag fick komma in i det eftersom imorgon är min sista dag innan två veckors paus innan jag börjar på riktigt den 29:e. Blir så eftersom Pontus jobbar varje dag nu fram till semestern plus att vi ska hem på bröllop och så, och någon måste ju vara med Mirabelle.

Jaha, varför deppig då? Jo, h e m l ä n g t a n. Jag saknar mamma, pappa, bröderna, tjejerna (Bellas kusiner), svägerskorna, mormor, morfar, moster, kusiner, farmor, kompisar och alla andra släktingar och annat löst folk. Jag träffar ju kanske inte mina kusiner eller farmor så ofta men på sommaren blir det alltid mer av sånt och i år blir det förmodligen inget alls och det gör mig jätteledsen. Spontana middagar hos mamma och pappa, en heldag med bad och sol med bröderna + familj, att få dricka kaffe ur plastmugg på torgkiosken med mamma, att träffa svägerskornas familjer på kalas och dylikt. Jag vet, det låter kanske som konstiga saker att längta efter men jag älskar sånt och jag tror kanske att många som bor i samma stad som sin familj tar sånt för givet?

Men. Jag tror att bara det slutar regna och jag och Pontus kan hitta på något skoj med Bella så kommer det att kännas bättre, iaf lite. Jag bor ju i ett paradis! Det är oändligt vackert och jag älskar att vara ute i natruren och det är ju det vi ska göra varje sekund jag kommer vara ledig i sommar. Vandra, fiska, bada (inga garantier på det dock), grilla och mysa med de otroligt goa människor vi lärt känna här! Ja, det kommer blir bra.

Men jag saknar er allihopa!!Lycka.
Mamma och pappas uteplats.
Dessutom mysigare nu med riktiga träväggar och nya möbler.
Saknar.

Jobb och regn

Det regnar och regnar...Lite eller mycket, det varierar, men det slutar inte. Jag ska strax gå till jobbet. Undrar vad regn betyder? Många gäster eller få? Hoppas på det tidigare så jag får öva upp tempot lite!

Bella och Pontus sover just nu tätt, tätt i soffan. De klev upp vid 07 men lill-Choppa var trött igen strax efter 08, tokigt. Men bebis gör som bebis vill, ett tag till =)

Fredag!

Idag har jag och Mirabelle en riktig slappardag. Vi var på middag hos grannarna/hyresvärdarna igår och det blev ganska "sent" så Mirabelle kom inte i säng förrän 22.30 så hon sov till strax efter 07 imorse, lite sovmorgon iaf alltså. Vid 8.30 väckte vi Pontus och så åt vi frukost ihop. Strax efter att han åkt på jobbet gick vi en prommis på en enslig grusväg och det var riktigt skönt. Inte ett ljud förutom någon traktor långt borta och små fåglar i skogen. Det blir mindre och mindre långpromenader nu har hag märkt. Det är lite trist men jag tror det beror på att jag vet att hon har ett begränsat sömnbehov på dagen och då passar jag på att ha henne sovandes ute i vagnen (eller inne i sängen som faktiskt verkar funka nu) medan jag själv antingen gör nytta eller bara slappar ensam.

Idag har jag hunnit med både nytta och slapp! Hon somnade under promenaden och då vi var tillbaka ställde jag vagnen ute och så krattade jag ihop gräset som blev då Pontus klippte för någon dag sedan. Ja, gräset växer faktiskt trots att det är mer eller mindre vinter, haha. Närå, så farligt är det inte men det är inte som vi är vana. Snittemperaturen är väl kring 10 på dagarna och kring 5-6 på kvällar och nätter. Solen hart vi inte sett på flera dagar mer än någon minut i taget men det har iofs inte heller snöat eller regnat på ett tag så man får väl vara glad för det! Även om jag klagar lite så känns det helt ok, men jag skulle vilja att det blev några sköna kvällar så vi kan äta middag ute och bara mysa. Och några varma dagar så Mirabelle kan få testa sin plastpool och ha sina fina sommarkläder. T-shirtarna har hon ju nu med men hon har massa söta shorts och så som vi väntar på att kunna använda. Idag då vi var ute på promenad hade hon t-shirt, bomullsbyxor, tunn kofta, strumpor, tjocksockar, vindjacka, vindbyxor, tunn mössa och tunna vantar. Haha!

Hoppas jag också kan åka till Sundsvall något i sommar (förutom Marcus o Marias bröllop), att det stämmer hyfsat med mitt schema så det går. Men det är ju inte bara för chansen till lite värme utan för att få träffa familjen förstås!

Ja, som nu förstår så är det att slappa jag gör nu. Efter en bastant hemmagjord lunch, fri tillgång i kastrullskåpet och duschning tillsammans med mig blev Mirabelle så slut så hon somnade i min famn i soffan i en ställning som alla över 1,5 år skulle gå av i. Hon klagade inte men det såg inte bra ut så jag lyfte henne till sin säng och det var skönt för nu har jag fria händer och fri tid. Detta ska användas på bästa sätt; slösurf, skräp-TV och kaffe. Men kaffe dricker jag mest för att rättfärdiga mitt intag av hallonkaka, haha. Jag har bakat dem själv så då känns det inte lika onyttigt. Kvinnlig logik, eller hur?

Ikväll slutar Pontus 18 och då ska vi äta mysmiddag; kyckling, färskpotatis, lök, morötter och en dressing som jag ska göra. Tror den blir super då den ska innehålla honung och senap.

Trevlig helg!Sommar i Funäs. Detta är dock från aug 08, mycket mer snö på Skarvarna nu.
Men vackert är det, kallt som varmt!

Första arbetspasset!

Igår jobbade jag första dagen på mitt alldeles nya jobb! Eller, det är ju på ett café (Café Loftet) och det har jag ju sysslat med förr på Basilica hemma i Sundsvall, men ändå, nytt ställe. Det gick jättebra allting och jag fick testa på både kassan och lite diverse sysslor i köket så nu gäller det bara att lära sig hitta i alla kylar, vad saker kostar etc sen så kommer det gå som smort! Arbetskamraterna var också trevliga, speciellt en tjej som bara bott här i fyra månader och som är från Thailand. Hon jobbar via SFI (Svenska för Invandrare) för att lära sig språket och så där. Hon ska ta med hemmagjord Pad Thai till mig på lördag, då jag jobbar nästa gång. Hur gulligt är inte det?! =)

Jag jobbar som sagt lördag och söndag nu och sen är jag helledig fram till 29:e då Pontus går på semester och efter det blir det nog en hel del jobb. De har ju öppet varje dag men vi ska vara lediga två gånger/vecka och de ska försöka lägga dessa dagar ihop så man kan åka iväg eller så, snällt. Det kommer inte gå varje vecka trodde dom men ändå.

Annars då? Tja, idag har jag spenderat tre timmar på byn vilket är lite av en prestation med tanke på utbudet. Iofs så spenderades två av dessa timmar på Villan ätandes lunch. Sällskapet var hela familjen Gren/Loo och det var väldans trevligt! Supergod paj med, om man nu får säga så om konkurrenten?! ;0) Men paj var ju min grej på Basilica så jag ska höra om jag kanske kan få ta in några nya smaker på Loftet nu i sommar så ska vi nog kunna matcha Villans.

Nu ska jag läsa nya Mama innan Bella vaknar och ska äta mellis.

Ciao!

Just ja, Bella har nu sovit tre nätter i sitt rum och det går finfint!

Premiär i eget rum!

Natten till idag sov Mirabelle i eget rum för första gången! Under dagen gjorde vi i ordning rummet som tills nu varit "kontor". Med enkla och få saker blev det ett väldigt fint och lekvänligt! Vi köpte ju lite saker på IKEA i Sundsvall då vi var där och även om hon inte använder allt än på några månader så är det fint att rummet "fylls upp". Till exempel så har hon ett bord och två små stolar och det är ju mest för syns skull än så länge men gulligt är det! Bilmattan används ju inte heller som det är tänkt men den är utmärkt att krypa på (parketten är fortfarande lite läskig) så den används iaf! Hon lekte med oss i rummet under eftermiddagen och hon verkade gilla det, så kul!

Det var min tur att natta igår men det gick inte alls (vilket är ovanligt både för mig och Pontus) och eftersom Pontus ändå var hemma så bytte vi snabbt, även om det förmodligen skulle gått om jag hållt ut ett tag. Men hon var tokledsen så Pontus tog över och efter typ tre minuter sov hon. Skönt!

Det startade alltså lite så där men sedan sov hon hela natten i sitt rum, duktiga stortjejen! Och duktiga föräldrar som inte smög upp och lyssnade/tittade =) Då hon sover brevid oss så lyssnar jag ju instinktivt efter henne då jag vaknar, även om det kanske bara är en-två gånger på en natt. Pontus gjorde en napputryckning vid 04 och jag vaknade som vanligt av en jollrande glad Bella vid 06. Jippie! Det var vi lite nervösa för; att vi inte skulle höra henne vakna och att hon skulle bli irriterad och till sist bli ledsen men jag hörde henne rätt fort misstänker jag.

Hoppas det fortsätter så här!


  

 
   
    

Visst, furupanel är väl kanske inte vad vi allra helst vill ha men hyr man en del av villa i fjällen så gör man! ;0)
Jag tycker vi fick till ett riktigt fint rum med små medel!

Lärorik dag

Idag har jag varit på kurs i Första hjälpen riktat mot barn. Hela dagen, 9-17, var vi där och det var verkligen en givande dag! Vi fick lära oss det viktigaste och vi fick öva på varandra och på små bebis- och barndockor. Kanon!

Då Pontus jobbade var Mirabelles farmor och farfar här och var barnvakt. Supersnällt! De har ju 20 mil enkel väg så de kom i går vid 18 så de slapp kliva upp så tidigt idag. Pontus jobbade ju även igår så det var kul med sällskap. God mat, lite vin, brieost och "Pistvakt" - en kanonlördag! =)

Imorgon är Pontus ledig iaf, skönt! Vi ska på 10-månaderskoll på BVC och sen ska vi kanske göra i ordning hennes rum, om vi orkar. Det lär ju inte bli så mycket utomhusaktiviteter iaf... Det snöade idag igen, riktigt stora flingor faktiskt. Trist, men jag har lärt mig att acceptera det. Enda överlevnadsstrategin som fungerar ju!

På onsdag ska jag jobba mitt första pass på Café Loftet, wiiieee!

=)

Jag har haft en härlig dag med Hanna och en härlig kväll med mina babies. Nu ska jag sova och jag kommer somna sött; lycklig, nöjd och trött.
"Ey, ni där ute! Kom ihåg att inte glömma allt gott runt er!"

Mirabelle kryper! Men bara på vår sovrumsmatta...


Suprise attack!

Igår fyllde Pontus 26 år och under dagen gjorde vi inget födelsedags-relaterat alls. Vi var på Kyrkis som vanligt och dagen fortlöpte utan konstigheter. Men kl 17.45 knackade det på dörren hos oss. Pontus öppnade och utanför stod hans föräldrar och sjöng "Ja må du leva". Pontus blev jätteglad och förvånad (de bor ju 20 mil bort) och hoppade faktiskt till då han öppnade, haha! Jag visste om det men hade lyckats hålla det hemligt i nästan två veckors tid vilket jag anser vara en bedrift. Tur att Pontus inte är så nyfiken och frågvis! Igår vid 17 så var Bella lite trött t ex och eftersom vi skulle äta grillbuffé på Skoogs (vilket Pontus visste men inte med vilka) så erbjöd sig Pontus att sova med Bella i famnen i soffan men det ville jag ju inte för han skulle ju öppna dörren då de kom så jag sa att "nej, det är bättre om hon sover i vagn, bla bla" och han accepterade utan protester som tur var.

Efter kramkalas och paketöppning (han fick en jättefin klocka då den han fick av dom på studenten för sex år sedan tyvärr lagt av) tog vi bilen till Skoogs. Det är nära men hallå det snöade! Japp, tredje juni snöade det, första födelsedagen med snö som Pontus konstaterade. Jag och Marie hade klänning och tajts så det fick bli bil. Det var tur med för då vi kom hade de ingen barnstol ledig så Claes körde upp till oss igen och hämtade Ikea-stolen (så bra att ha!) så Bella kunde vara med utan större problem. Hon var lite missnöjd i början men efter hon fått mat och sedan fick sitta i Marie och Claes knän så var hon supernöjd. Hon var på sitt bästa "trött-men-hur-gosig-som-helst-humör" så hon borrade in sitt ansikte i deras, "pussades" och smekte. Gojäntan!

Maten och servicen var kanon och vi hade en supertrevlig kväll! Vid 20.00 åkte vi tillbaka till oss och drack kaffe och åt tårta som de hade med sig. Bella var vaken hela tiden tills 21.30 då de åkte hem. Sen somnade hon sött och utan svårigheter i sin säng och sov till 7.30 imorse. Hon har ju förskjutit rytmen och Pontus tycker det är rätt skönt men jag vill nog hellre att hon somnar senast 20.00 så vi får fler timmar för oss själva även om det innebär tidigare mornar. Jag är ju så kvälltrött med (och Pontus är morgontrött) så även om Pontus kan vara vaken till 00.00 så somnar jag i soffan vid 23 senast! Jaja, vi får se. Vi sätter ingen egenvärde på att hon ska sova en viss tid utan är hon pigg och nöjd så får hon vara vaken. Sen igår lät vi ju henne sova en lur vid 17 för att hon skulle vara pigg på restaurangen, annars hade hon nog inte fått det.

Just ja! Nu vågar jag "outa" att jag fått jobb! Jag ska jobba på Café Loftet, mitt i byn! Det har väl varit klart någon vecka men jag har inte velat skrivit om det men igår var jag där på "möte" och då blev allt spikat och allt är klart med att Pontus ska vara pappaledig hela hösten och så där nu. Skitkul känns det! Jag ska jobba tre, ev fyra pass nu i juni då Pontus har lediga dagar men sedan börjar jag på riktigt (75-100% timanst.) den 29/6. Hela sommaren, hösten (tyvärr troligen inte under värsta lågsäsongen) men sen förmodligen hela vintersäsongen! Känns hur kul som helst och jag är så glad både att jag fått jobb men också att Pontus kan vara pappaledig. Det innebär dock att vi kommer ha mycket mindre pengar/månad. Visst, Pontus skulle kunna ta ut sju dagar/vecka men då kan vi ju inte spara några dagar så vi ska försöka leva snålare och tänka att det är en förändring på knappt ett halvår som kommer påverka deras relation positivt resten av livet förhoppningsvis! Ja, säkert hela familjens! Jag tror att massa gott kan komma ur att pappan är hemma, om det är möjligt.

Idag snöar det igen (men det yr bara i luften, inget stannar på marken) och det är 3,5 plus. Hm, det känns ju så där måste jag säga. Men vi hade ju en kanonhelg med riktig sommar så vi får leva på det tills sommaren gör nästa gästspel! Pontus kollar på "Brothers in Arms" med en sovande Bella i famnen (vagnprommis kändes motigt i detta väder) och vi ska bara ta det lungt fram tills 13.15 då Pontus börjar jobba, slutar 21.30. Det är det pass jag tycker sämst om men så är det. Vi ska väl äta lunch ihop innan iaf, skönt att äta ett mål ihop!

I helgen jobbar Pontus så jag vet inte vad jag ska hitta på. Eller jo, på lördag tror jag det är löpartävling runt sjön med start och mål på Café Villan så jag ska väl iaf infinna mig där även om det inte går att delta med henne. Eller jo, om man kan gå runt med vagnen förstås? Ja, får se! Sen på söndag är det 1;a hjälpen kurs på BVC hela dagen, 9-17. Pontus jobbar ju som sagt men hans föräldrar kommer hit och är med Bella, supersnällt!
Hanna hade erbjudit sig men då får hon ha tre ungar ensam hela dagen (Marcus ska vara med på kursen) så då Claes och Marie erbjöd sig kändes det lättare för alla.

Nu ska jag läsa bok! Läser "Välkommen till Paradiset" så vi får väl se om det blir någon charter till Thailand eller Gran Canaria någonsin igen eller om det bara blir fjällsemestar och bilåkande i Europa framöver! =)

Titt-tut!


Underbar minisemester i Sönnsvall!

Familjen åkte i väg med våfflan strax efter 07 i fredagsmorse, helt enligt planen som iofs var rätt lös "vi åker då vi är klara" typ. Våfflan, vår Volvo v40, börjar ticka på bra på milmätaren nu, snart uppe i 20 000 mil! Vi hoppas vi kan krama ur några mil till utan dyra reparationer som vi faktiskt varit förskonade ifrån under de tre åren (snart) vi haft den. 
Paus i det fina vädret i Rätansbyn, även kallas Republikens riviera.
Ja, republiken Jämtland alltså...Hur som helst så gick det väldigt bra att åka bil för Mirabelle. Hon lekte lite, tittade på oss då vi sjöng, sov liiite (20 min av totalt fyra timmar) och klagade bara lite några korta stunder. Det brukar inte ta fyra timmar nu då det är bart och ljust men då vintern är slut börjar ju vägbygge-säsongen. Men vi var framme vid 11 och åkte då direkt hem till mamma och pappa. Mamma skulle sluta 12 men kommit iväg ännu lite tidigare så hon var hemma då vi kom, mysigt! Pappa var tyvärr tvungen att jobba så det blev vi och mamma som gick på stan. Då vi gick ner så klädde jag och Pontus Bella i body, byxor, munkjacka och så på med fotsacken på vagnen, vilket ändå är mindre än vad hon haft nu under hela våren hemma. Mamma hejdade som tur var oss och påminde om att det ju faktiskt var över 20 grader varmt, haha! Det tar en stund att acklimatisera sig! Vi köpte lite nödvändiga saker som pyjamasar till Bella, underkläder till mig och Pontus. Sen så fick Bella i stort sett en hel sommargarderob av mamma, så mycket fint! 
Två snyggingar på Svenssons!


Som vi tänkt så åt vi lunch på Svenssons men tyvärr så blev alla tre besvikna på maten. De har ju ingen a la carte på vardagar så vi tog dagens pasta vilket var en av de tråkigaste pastarätter någon av oss stött på; kokt vanlig pasta, lite trist ädelostsås och så tre skivor lufttorkad skinka ovanpå helt utan finess, hela skivor bara rakt upp och ner. Och allt serverat på en vit vanlig tallrik. Men! Som tur var så kompenserade de allt då en av killarna gick till City Café och lånade en barnstol av dom så Bella kunde sitta med vi bordet. Så vi ska absolut inte sluta ha Svenssons som favorithäng! =) 

  
 
Middag hos Jennie, Rille och Wilma med Fredde, Elin och Texas. Lika kul som vanligt!


På fredagkväll var vi och ett annat par vi känner bjudna till gemensamma vänner för grillning och vin/öl. Det var ju så fint väder så vi satt ute nästan hela kvällen, helt underbart! Vid 22.30 var det dock bara 13 grader så då fick vi allt acceptera den svenska sommaren. Vi åt jättegod mat (gubbröra på knäckebröd, grillad hel fläskfilé, hembakad foccacia, fejkad cheesecake) och pratade och umgicks ända till 01. Som vanligt i detta sällskap blev det mycket politik ju senare det blev men det var under ordnade former och ganska intressant då det ju är EU-val snart.


  
  
Frukosthäng hos mamma och pappa. Så skönt att kunna vara ute!


På lördagen kom morgonpigga kusin Nora och pappa Marcus (min bror alltså) ner till mamma och pappa och så åt vi frukost på uteplatsen tillsammans, jättemysigt! Lite senare kom resten av familjen ner med, Tuva och Maria hade tagit lite sovmorgon men vi hann umgås någon timme innan vi var tvugna att bryta upp. Jag och Pontus åkte ut på Birsta medan Bella sov under övervakning av mamma och pappa hemma hos dom (barnvakt korta stunder är något jag ibland saknar, det ska erkännas...) Vi var definitivt inte sugna på Birsta i det strålande sommarvädret men man får passa på då man är hemma. Vi köpte cykelhjälm till henne, fina saker till hennes egna rum (!) som hon nog ska flytta in i under sommaren, jeans till mig etc. 


   
  
Mysig middag med stora delar av släkten samlad, kul!


På eftermiddagen hängde vi ute på tomten innan min mormor, morfar, farmor, andra bror Tobias, sambo Sara och Bellas kusin Isa kom ner och åt middag. Pappa grillade egenfångad norsk torskrygg och mamma hade gjort massa gott till; potatis, aioli, hollandiesås, sallad med melon, fetaost etc...Bella åt med och tyckte det var supergott!Världens finaste baby men världens finaste ögon som inte på något sätt är photoshopade.
Hoppas Mirabelle ärver dessa!


På söndagen tog vi det lugnt på förmiddagen innan vi åkte till Pontus farmor och farfar och åt lunch. Vi fick jättegod älgskav med potatismos och Bella åt jättemycket! Efter två timmar var Bella trött så vi åkte hem och inväntade hungern igen, haha. Vi skulle ju äta på Vindhem med mamma och pappa kl 17 men för två matvark som mig och Pontus var det såklart inga problem. I bilen på vägen ut var vi uppriktigt hungriga så det blev en trerätters för oss allihopa. Det är verkligen superfint ute på Vindhem, speciellt då man kan sitta ute och vi har alltid fått toppenservice, så även denna gång! Maten var kanon den med och det var så trevligt att sitta ute i sol och 29 graders värme (!) med mamma, pappa, Pontus och Bella som var nöjd och glad fram till desserten då vi fick turas om att gå med henne i vagnen nere vid stranden. Vi har ju som sagt det som regel; ok att paja ens egna dyra och fina middag men aldrig andras! Pontus sa till och med till ett sällskap som satt bakom oss och som skulle hjälpa oss att hämta en sak som Bella kastat på golvet; " Nej, tack, men jag tar den. Det var vårt val att skaffa henne". Haha, de skrattade förstås men jag tror ändå de uppskattade det.


   
På Vindhem, Alnö. 29 grader varmt, kanonmat, superbra service - alles gut!


Då vi kom hem så tittade min moster förbi en snabbis och fastän klockan var över 21 så satt vi ute och det var så varmt och skönt! Bella var vaken med men vid 21.30 la Pontus henne efter lite protester. Det blir lite skumt med tider då man är borta men det får det vara värt!

Även igår, på måndagen, var det fullt upp. 9.30 var vi på mitt gamla jobb och jag "avtackades" med fika och present, det uppskattade jag verkligen! Var skoj att få träffa alla (tyvärr saknade jag några) gamla arbetskompisar med och jag kommer verkligen sakna många av dom!


 
En glass på stan. Pontus fick skäll av den effektiva men inte alltid så trevliga kioskägaren då han hade fötterna på stolen, haha. Men jag håller med, tänk om nästa person har ljusa byxor!


Efter det gick vi ner på stan och Bella sov i vagnen. Skönt att strosa omkring på en måndagförmiddag! 11.30 var vi hos Pontus mormor och åt lunch där tillsammans med hans moster. Vi hade önskat mat så det blev stekt fläsk med löksås och potatis och klappgröt till efterrätt, yummie! Bella fick inte smaka huvudrätten men klappgröt var oväntat nog ingen succé. Hon smakade men rynkade mest på näsan.Kolla! Mirabelle är lik Pontus!

Vid 13.30 avvek jag då jag skulle till frisören kl 14 men Pontus stannade en stund till. Jag både klippte och färgade så jag var hos frisören 2,5 timmar! Blev så sjukt trött så jag höll faktiskt på att somna både en och två gånger! Men fint blev det iaf! Kort med mörkt i luggen och i nacken samt "lilla svansen" på sidan och resten ljust, precis som jag hade kring jul. Kanske blir mörkt till hösten, var ett tag sedan nu. 

 
Bella leker titt-tut och kör bil.

Innan vi åkte hemöver åt vi middag på McDonalds med pappa. Vi åkte i stort sett non stop och var hemma här kring 22. Bella somnade i bilen vid 21 så jag bytte blöja och la henne i sängen och hon somnade om direkt och sov till 7.30 imorse.


Close-up på Lill-Choppa!

Idag har vi inte gjort något alls. Det verkar som om hon blir trött av att vara borta så här så hon har mest sovit i min famn, lekt lite och ätit. En slappardag av rang alltså!