En heldag i verkligheten

...Och nej, den är inte bister! Japp, vi har alltså skolat in Bella på dagis idag och det gick jättebra, verkligen. Vi kom dit 7.45 och lekte lite innan det var dags för frukost. Det blev lite kladddigt då det var fil med vanlig sked, alltså inget sånt tjockt handtag som hon är van. Men det finns ju hakklapp, papper och trasor så det gick bra! =) Efter det gick alla barnen ut och lekte men Bella stannade inne en stund med Liw, som fick assistera som inskolningskompis. På så vis fick hon i lugn och ro kolla in alla rummen och alla leksaker men ändå få en liten guidning av en jämnåring som hade järnkoll på det här med dagis. Jättebra! Innan de två också gick ut fick de äta frukt och sen var det dags för lek på gården, i ymnigt snöfall. Det gick över förväntan och Bella lallade runt i snön, åkte lite pulka, bar på bollar, kollade på barnen, åkte rutschkana etc. Vid 10.30 var det dock stopp. Tvärless, på sekunden! =) Men då tog en av personalen in Bella och en annan liten pojke så de fick vara inne en stund själva innan lunchen.

På dagis så samlas ju alla barnen kring bordet och sitter och väntar en liten stund innan maten kommer och det var väl inte Bellas melodi direkt. Hon blev arg och sedan ledsen då maten aldrig kom så Pontus tog upp henne tills maten stod på bordet och då var det frid och fröjd igen. Hon åt bra, precis som hemma, och det var verkligen smarrigt. De har eget kök och det var hemmagjort mos och korv med sallad och fetaost och oliver, hur 2000-tal är inte det?! Jag har aldrig sett Bella så trött som hon var då hon skopade i sig de sista tuggorna. Ögonen gick nästan i kors så jag och Pontus bestämde att en av personalen skulle få lägga henne då hon ju var så trött så hon knappt skulle uppfatta vem som rullade ut henne i vagnen ändå. Precis som vi trodde somnade hon utan problem på någon minut och sov sedan längst av alla på dagis! Hon vakande av sig själv fem minuter inna mellis, haha. Snacka om mat- och sovklocka!

Till mellis var det smörgås och mjölk och det är nog lite mindre än Bella är van vid, hon äter alltid frukt med. Men frukt får de bara på förmiddagen, tyvärr. Eftersom Bella är matglad åt ju hon upp sin macka typ först och blev bestört av att se de andra barnen mumsa medans hon satt utan. De väntar ju in varandra med, så hon fick ju vänta en stund. Jag tror dock inte hon var hungrig men det var nog känslan av att vara den enda utan mat som störde henne, för då hon kom från bordet blev hon glad igen. Vi ska dock säga att de dagar hon kommer gå till 17 eller t.om längre så kommer det finnas frukt i hennes låda som hon måste få efter eller i samband med mellis. Hur de löser det med de andra barnen får de lista ut själva.

Efter mellis var det dags att gå ut igen och även den uteturen gick bra. Hon roade sig på samma sätt som förut och tog några lovar på egen hand eller med någon ur personalen så det känns kanon! Överlag så känns all personal super; naturliga, barnkära och med stor erfarenhet och stort intresse av barn. De andra barnen verkar också supergoa och alla var snälla med vår lilltös! =) Dock hamnade Bella i ett catfight av misstag och råkade bli puttad så hon ramlade och fakiskt slog huvudet i backen men det var inte hårt och det gick över fort även om det kom några tårar. Bella har vid flera tillfällen vikit av från oss, helt på egen hand, eller med personalen och hon är inte blyg för de andra barnen så vi tror verkligen att detta blir jättebra! Självklart kan det komma bakslag och vi har bara varit en dag, jag vet, men det känns bra just nu och det är det vi ska ta fasta på!

Från 7.45 till 15.30 var vi där och jo det var en trött Mirabelle här ikväll och hon sover gott för natten nu.Mirabelle på väg mot dagislivet imorse. Hon var väldigt ivrig att komma ut, förstod väl att det var något på gång då både mamma och pappa skulle iväg så tidigt, något som ju typ aldrig hänt i hela hennes liv förrän idag =) På ryggsäcken hänger en "
voodoll" som är en svensk voodoodocka som ger kraft, hihi. Den har Bella fått av sin farmor inför dagisstarten.


Jobb, dagis och snö

I helgen har Pontus föräldrar + syster varit här och vi har haft väldigt trevligt. I fredags blev det hemmagjord pizza framför Idol/Skavlan och sen sängen då vi skulle vara i slalombacken tidigt. Sagt som gjort, strax efter 10 var alla utom Bella och farmor i backen, de valde att ha en hemmadag istället. Det var ju jätteroligt för mig och Pontus som då fick åka helt fritt utan att behöva tänka på Bella alls. Så vi kramade verkligen ut allt som gick av dagen. Vi åkte alla pister som öppnat (Tänndalen har öppnat halva systemet och det är inte ens december!) och vi tog "bara" en timmes lunch. Jag åkte slalom och det blir verkligen roligare och roligare. Jag tror mig bli bättre och bättre med, kanske hör ihop? =)

Klockan 16 började jag jobba i Ramundberget och jag jobbade till 23 så jag var rätt slut i låren efter först en heldag i backen och sen "stå-och-gå" i sju timmar. Det var tacobuffé för tre norska längdgrupper och allt gick bra. Fick chansen att bekanta mig lite mer med köket, kassan, disken och nästan alla arbetskamrater så det känns super nu inför fredag då vi öppnar för alla! På torsdag ska vi fixa det sista och sen jobbar jag hela helgen vilket känns bra så man får komma in in det innan jul- och nyårsruschen.

Idag har vi haft en skön slappardag. Lotta och Claes åkte till backen igen men jag, Pontus, Bella och Marie gick på byn och fikade istället. Vi skulle kolla lite i affärer men inget var öppet så vi satt på Villan över tre timmar istället. Bella sov förstås där också, dock bara en timme men trots lite gnäll på eftermiddagen så klarade hon det rätt bra ändå. Då hon var som grinigast nu ikväll klädde hela familjen på sig täckkläder och reflexvästar och så gick vi på snowracerpromenad. Bella tyckte det var superkul så vi var ute nästan en timme, jätteskönt!

Imorgon börjar vår lilla tjej på dagis. Både jag och Pontus är förväntansfulla och positivt inställda så vi tror det kommer gå bra. Imorgon ska vi båda två vara där men sen kör Pontus ensam tisdag och onsdag och sen är tanken att inskolningen ska vara klar. Hoppas det! Hon kommer gå hela veckan men tordag och fredag går hon inte så långa dagar, men det gör hon under inskolningen, vilket är idén med tredagarsinskolning.

Återkommer med dagisrapport!


   
  

  


Jag är Lynette Scavo

Bella var ju med mig på personalmöte idag och visst hade man kunnat tänka sig att det skulle bli som avsnittet i Deserpate Housewives då Lynette tar med sig dottern på en anställningsintervju? Cool karriärkvinna med bedårarande bebis som fixar allt, samtidigt. Jorå, Bella var bedårande och det var inga som helst problem men så cool och karriärig kände jag mig inte, haha. Men å andra sidan är jag väl inte så helt enkelt. Men mötet gick iaf bra även om det inte blev så detaljerade planer om tider som jag hade hoppats men jag vet iaf att jag jobbar på lördag och tors-sön nästa helg.

Ska bli så kul nästa helg då vi öppnar på riktigt! Men också lite nervöst, men det är också som jag är, haha. Tänker på massa saker som kan hända men som aldrig händer, på allt jag inte är 100 % säker på och så vidare och så vidare. Men! Jag vet också med mig själv att efter en tid på ett nytt ställe så känns allt kanon och jag förstår inte vad jag var orolig för. Know your self! ;0)

Nu ska Pontus iväg och spela innebandy. Sedan i somras, då det var "byfotboll" två dagar i veckan har han blivit riktigt sportig! Nu i höstas då fotbollen byttes ut mot innebandy så köpte han en klubba och spelar två gånger/vecka nu med. Själv tränar jag inget alls, skönt det med :0) Men jag ska göra nytta nu iaf, ska fortsätta på kursen vi ska göra i och med jobbet, om värdskap och härjedalens historia och så. Faktiskt rätt intressant men grymt mycket! Kring åtta effektiva studietimmar ska det ta. Har väl hunnit 1/4 så dags att göra lite mer då jag måste vara klar innan lucia...
Skumt, men söt såklart!


Årets första snögubbe

Bella och jag har byggt en jättestor snögubbe nu på förmiddagen. Den är nästan lika stor som jag så det kan vara förklaringen till att det värker lite i min ena skuldra och överarm. Hm, man ska alltid testyfta "bollarna" innan man fortsätter rulla av bara farten... Bella lessnade dock innan ens underkroppen var klar även om hon fann lite glädje i att få slå på den, för att få den runt och stabil. Men då det var över la hon sig ner på snön och bara, ja, låg. Haha, hon är ju ingen stjärna på att vara ute nu på vintern utan snowracer, andra barn att titta på eller bärryggsäck på pappa som åker slalom, så jag tog ut vagnen så fick hon sitta och titta på medans jag byggde klart. Man kan ju tycka att jag kanske kunde gått in med henne? Hm, ja, men nu är det så att jag är uppfostrad att man ska vara ute nånting varje dag (mamma jobbar ju på förskola ju!) och jag tror verkligen att det är bra. Jag vet ju själv att jag mår bra av frisk luft så varför ska jag inte ge det till Bella? Förutom att vi försöker vara ute med henne då hon är vaken varje dag så sover hon ju ute jämt med, typ två timmar. Tror det gör henne gott! Hon mår ju bevisligen hur bra som helst så vi gör nog nåt rätt! =)Hyfsad snygg, även om midjepartiet har mer att önska?


I eftermiddag ska Bella följa med mig på personalmöte på Ramundberget. Vi ska bestämma hur vi ska jobba närmsta veckorna och eftersom Pontus jobbar så får Bella följa med. Det går nog bra, hoppas jag. Jag ska ta med mig frukt och någon leksak och sen är det bara att hoppas på det bästa!


 
 
Bilder tagna för någon vecka sedan, då det var minusgrader och vinterfint.
Bella och pappa bakar thékakor.
Måndag i november

Idag har det snöat rejält men vi klädde oss varmt och vattentätt och begav oss till Funäsdalsberget med snowracern i högsta hugg, eller faktiskt dragandes efter oss. För första gången i vinter var det snö på bilvägen till och med, wiieee!

Funäsdalsberget är ju öppet på vardarna för träningsgrupper men det tyska och italienska landslaget tränar ju inte direkt i barnbacken så den fungerade perfekt som pulkbacke. Iförd hjälm (japp, sen Sara och Bia bannade oss slarvar i aldrig) susade vi nedför backen fyra gånger innan Bella lessnade. Då hade vi snöbollskrig så hårt som en 1-åring tål och det var kul i sisådär fem minuter sen gav vi upp och gick in i gästcentret och fixade lunch till Bella och kaffe åt oss. Efter lunchen (som bestod av korv, cous cous och lingonsylt och som Bella glatt slevade i sig) fick hon ny energi och gick runt bland borden och glodde på folk och försökte kommunicera. Hon fick nog mest napp hos en jämlik pojke som hette Edwin som faktiskt till och med erbjöd henne sin vattenflaska. Att de sedan hade likadana mössor gjorde ju inte saken sämre. Då de både stod upp blev det väldigt tydligt att Bella är en stor tjej, elle främst lång. Edwins mamma sa det till och med och ja, vi kunde inte annat än hålla med. Hon var nog ett halvt huvud längre än sin nyfunna och tillfälliga vän.

I helgen har vi varit i Östersund hos Pontus försäldrar. Vi tog beslutet helt spontant i fredagseftermiddags då vi åkte utför i spöregn (japp, hurtiga familjen var det ja!). Det kändes så grått och trist så vi ringde och hörde om vi fick komma och de blev så glada så och passade dessutom på att locka oss ytterligare med biocheckar så då slöts dealen illa kvickt ;0)

Vi kom fram vid 19.30 och då hade Bella lurat lite från och till bilen så det gick inte att bära in henne i sängen direkt som vi brukar så hon fick vara vaken och hon var så glad och nöjd till 23 (!) då hon somnade utan protester. Tyvärr innebar det ingen sovmorgon, eller jo, för mig och Pontus, men inte för Claes och Marie. Men det var helt självvalt så tack för det! På lördagen gick vi på stan och lunchade, fikade hemma, jag och Pontus gick på matiné (bästa tiden för bio ju!) sen då vi kom hem så kom även Pontus syrra och kille som vilket var väldans trevligt. Killen hade vi aldrig träffat och Lotta såg vi sist i april så Bella var ju tvungen att visa alla sina "nya" skills och jag tror nog hon imponerade på faster. Vi åt en jättegod middag ihop och spelade spel. Jag brukar normalt inte vara ett fan av det senare men det är fakitskt rätt skoj morför att jämt glo på TV tillsammans.

På söndagen gick vi på Djungelhuset igen och det var (nästan) lika kul som sist. Det var lite fler barn eftersom det var helg men Bella var pigg på det mesta och efter det sov hon gott i 2,5 timme. Sen blev det middag igen och vid 19 åkte vi hemåt, som vanligt i skitväder men hem kom vi iaf!

I helgen kommer de hit och det ska bli kul men jag längtar nog allra mest till lucia för då kommer mina föräldrar! Vi ser ju inte dom lika ofta, dels pga längre avstånd men också att alla andra i familjen, inkl tre barnbarn, ju bor i samma stad som de och självklart vill ju de ses också. Sen har ju pappa jour var fjärde vecka och så har de i övrigt ett socialt liv men det är alltid lika kul då vi väl ses och jag längtar efter dom! Då ska vi ju dessutom ha lilla julafton med gran och julbord, då vi inte ska fira den 24:e ihop, så det blir nog jätteroligt.   
1) Bella-bus-bebis 2) Bella har en tung last... 3) Farfar, mamma, barn och pappa på Djungelhuset 4) Mamma och barn på Djungelhuset

Resumé

Oj, nu var det längesedan jag skrev nåt. Det har hänt en del men det mesta har att göra med mitt nya jobb. I måndags och tisdags var det Kickoff och onsdag torsdag lite jobb. Jag ska ju jobba på Rudolf i Ramundberget och de har inte öppnat än (jo, alltså hotellet och vissa restauranger har ju öppet men inte backarna eller Rudolf) men vi har städat och donat idag och mest bara försökt smälta alla intryck och lära sig namnen på alla nya arbetskamrater. Bara inom restaurang är vi drygt 50 anställda, sen tillkommer ju lift, sportbutikerna, reception, städ och massa annat. Kickoffen var väldigt rolig och lärorik och det verkar vara sköna människor. Blir nog en rolig vinter!

Annars har Bella och Pontus varit sjuka. Bella har haft feber, hosta och rinnande näsa och blev frisk i tisdags efter en veckas sjukstuga. Nånstans där i mitten blev Pontus också krasslig på samma vis men utan feber. Men de var båda två väldigt trötta och familjen var i stort sett isolerad vilket var sådär såklart. Pontus pappa var iofs här mellan lör-sön men då var hon lite halvhängig fast det var kul med besök ändå!

Nu ska vi bara njuta av helgen som familj! Snart ska ju jag börja jobba på riktigt och Bella ska in på dagis. Hua, vilken omställning det kommer bli! Jag har inte direkt gått och saknat henne nu på dagarna men då jag kommit hem har jag verkligen insett att jag varit borta och då kommer en känslosvall typ att "nu har jag missat massa Bella-tid!", men så är det ju, på gott och ont. Vi satsar iaf helhjärtat på att kunna vara lediga alla tre i sommar. Vore så kul!...lite för smidigt

Ja, för då Bella så praktiskt somnade vid bordet idag så sov hon bara cirka 20 min i sängen innan hon vakande och stod upp då jag kom in. Suck. Så jag fick sätta mig i fotöljen i hennes rum och då somnade hon om. Var faktiskt supermysigt och jag ångrar bittert att jag efter en halvtimme eller så fick för mig att hon höll på att vakna och det bästa vore att lägga henne i sängen igen. Eh, jo men visst, eller? Nä, sekunden hon hamnade på madrassen vaknade hon och tänkte inte sova mer. Nä, det blir nog utesov oavsett väder och status i framtiden. Eller vad säger du, Pontus?


I eftermiddag hade jag en supermysig fikadejt med
Hanna nere på byn, på Villan. Det var så mysigt att få sitta bara vi och prata om allt och inget. Med risk för att låta som en biologist, men jag tror många tjejer har ett sånt behov? Ett annat skällord bland vissa feminister är ju egentid men det fattar jag verkligen inte. ALLA ska ta sig egentid, oavsett vad det innebär. Datortid, TV, träning, fika, krogen, kurser. Allt är bra om det inte går till överdrift, eller att bara en part tar egentid. Självklart ska man ju prioritera sin familj men som idag var jag verkligen så less på att bära omkring Bella på armen iförd mysbyxor, linne utan behå och en stor herrmunkjacka. Så skönt att få sätta på sig fina kläder och komma ut lite! Så tack för det Hanna! =) Och jag har faktiskt fortfarande på mig fina kläder så det blir en win-win, för hur ofta har jag på mig nåt annat än myskläder efter kl 18 hemma, haha.


Nu lägger Pontus Bella och jag ska tända massa ljus och knäcka en öl. Egentid, haha.


Ibland löser saker av sig självt!

Bella är ju som sagt förkyld, fast nu har hon iaf varit feberfri sedan tidigt igår. Men hon hostar mycket och det hörs att hon har slem och rossel i halsen och snoret rinner konstant även om det mest är genomskinligt. Pontus tyckte igår att hon kanske skulle sova inne nu då hon är så förkyld och då det är kring minus 10 ute, så det inte blir värre. Jag höll väl med trots att hon alltid sover ute annars. Så igår försökte jag söva henne från 10 ungefär (hon sover tidigare nu då hon är sjuk) till 10.30, då jag gav upp. Då hade jag suttit i soffan med TV, utan TV, legat brevid henne i soffan och sängen, burit och sjungit....Det senare är ju verkligen ingen lätt match längre då hon ju väger över 13 kilo! Som en parantes funderar jag på en sån där "Baby in a pocket"-bärsjal. Ska kunna användas upp till tre år har jag hört? Någon som vet om de är bra på lite större barn, alltså typ 1-1,5-åringar? Bella vill inte bli buren speciellt ofta men ibland vill hon hänga på armen och det börjar ju bli redigt tungt!

Iaf, jag gav alltså upp och stoppade ner henne i sin älskade Voksipåse och vagn istället och hon somnade på tre minuter och sov gott 2,5 timme, utomhus. Förkylningen blev varken bättre eller sämre men är det kanske dumt att ha dem ute i cirka 10 minus då de är förkylda? Jag vet att vissa inte vill ha sina barn ute då det är så kallt ens då de är friska men det skulle innebära att vi fick totalisolera oss från nov-apr här hos oss så det funkar liksom inte. Hur gör ni? Hörde av en nybliven mamma att barn under tre månader inte ska vara ute om det är under 10 minus och det låter väl vettigt. Men sen måste de väl klara kyla bra, speciellt om de är nerbäddade i en vagn?

Nu till rubriken! Då jag satt och googlade på detta för att få råd så hade jag Bella i knäet och hon satt ovanligt lugnt och försökte inte ens trycka på tangentbordet. Vips så lägger hon huvudet mot bordet och somnar! Haha, så det var bara att bära henne till sin säng, smidigt! Så just idag behöver jag inte fundera på om hon ska sova ute då hon är förkyld, men det kommer väl fler gånger så kom gärna med råd!
Bella och Pontus duschar tillsammans i vår minimala dusch, mysigt!

Sjukling

Mirabelle har varit sjuk i två dagar nu; feber och rejält snorig + en otäck rosslig hosta. Men allmäntillståndet är ändå bra. Visst är hon lite tröttare och gnälligare och inte sugen på mat direkt men annars är hon som vanligt. Men vi har ändå hållt oss hemma nu i två dagar och jag är så uttråkad! Klart det går två dagar ibland ändå då man inte gör något men jag har känt mig instängd och förslappad så imorgon ska jag fika med Hanna, bara vi, utan karlar och barn, sweet!

Annars då? Tja, vi har varken haft internet, telegfon eller TV på tre dagar. En kabel hade tydligen blivit avgrävd så vi har tittat mycket på dvd vilket iofs har varit trevligt. Mindre skräp-TV och mer aktiva val liksom. Igår såg vi "the Wrestler" och den var klart sevärd! Vi har även sett "Män som hatar kvinnor" och ja vi ställer väl oss i lovkören vi med; den är jättebra! Dock inte sådär tokimpad över just Rappace som alla verkar, men helt klart en bra insats.

Den största händelsen som hänt senaste tiden är nog ändå att vi varit på inskolningsmöte på dagis, eller förskolan, eller nej jag kommer att säga dagis. Då hon börjar i förskoleklass kanske jag till och med kommer säga skolan kort och gott men nä, känns bättre att min 1-åring ska gå på dagis än förskola. Känns mjukare på något vis. Fast ändå är jag glad över att det finns en läroplan och andra "skolaktiga" saker, förstås! Vi var alltså där i tisdags, jag, Pontus och Bella. Det var rätt sent på eftermiddagen så de få barn som var kvar var ute så vi kunde i lugn och ro gå runt och titta. Det är ett fint dagis, precis som man tänker sig ett dagis. Massa foton och teckningar, klara färger, mjuka mattor, klossar, bilar, dockor etc. Då vi fått en liten guidning, som också innehöll ett stopp på den tomma krok som nu ska bli Bellas, satte vi oss i personalrummet och pratade. Vi har ju inga direkta funderingar och Bella har ju inga direkta behov så det blev allmänt om hur hon äter (allt och mycket oftast), hur hon sover (en gång om dagen, ute och i voksipåse), om hon har napp eller annan tröst (ja, både napp och Leo fast mest napp) och sådär. Det kändes superbra och läraren vi träffade var naturlig, förtroendeingivande och trevlig. Vi hann träffa en annan lärare som hastigast och även det kändes kanon!

Vi bestämde att Bella kommer börja den 30/11 kl 7.45 och vara där hela dagen, till 16.00. Hon ska alltså göra allt direkt; frukost, lek ute eller inne, frukt, lek ute eller inne lunch, sova, mellis, lek. Så blir även tisdag och onsdag fast utan frukost på tisdag. De kör alltså en intensivinskolning här, även kallad tredagarsmetoden har jag hört. Vi tycker det verkar super och vi hoppas Bella gillar det. Verkar så drygt att "hälsa på" en timme första dagen, två timmar andra och så vidare. Dock betonade hon att första dagen är vi Bellas personal, alltså att vi sitter med vid mat, byter blöja, tröstar etc. Sen ska de gradvis ta över och kanske till och med att vi lämnar Bella helt på onsdgen. Eller vi, det blir Pontus som tar det. Vi vet inte om jag jobbar eller inte då så det kändes lättast så. Dessutom kommer det oftast vara han som lämnar och hämtar så då känns det ju bra om han och Bella får in en fin rutin på det där direkt! Vår känsla då vi gick därifrån var att "det här blir kanon", så jag hopps vi får rätt!


Kanonhelg!

Spenderade ju en vecka i Sundsvall och det var väldigt kul. Pontus åkte ju tillbaka hem redan på tisdag men det var faktiskt mysigt att få leva vardagsliv med mamma, pappa och Mirabelle. På fredag åkte vi iaf hemåt, jag, Mirabelle, mamma och moster. Vi har haft en tokmysig helg med god mat och gott vin, massa Bella-bus, promenader, lite byshopping (mest mamma såklart, haha) och "egentid" med mamma och moster då Pontus tog Mirabelle. Det senare var supermysigt! Vi åt lunch allihopa på Loftet och efter en stund gick Pontus och Mirabelle hem men vi satt kvar och pratade och myste. Inte så ofta vi ses så och det var verkligen kul!


  
Bella och mormor åker kana / Bella leker "testa-tio-mössor-leken"


Only for you faster!;0)


Det blev lite tyst idag då det plötsligt var som vanligt igen; jag, Pontus och Mirabelle här hemma i Funäs. Tyst men också skönt. Tror alla tre njöt av att bara vara vi. Så får vi ha det flera dagar nu då Pontus inte jobbar förrän torsdag! Lite trist väder men nåt ska vi väl hitta på! Men vi ska väl se till att träffa lite andra med. Känner bland annat ett visst sug efter familjen Loo! :)


Det är nu det händer

Postat av: Pontus

Har pratat med dagis idag. Vi ska dit på träff tisdagen den 10/11 på eftermiddagen. Inskolning vecka 49, mån-ons! Bella fick följa med på tisdag om vi ville och det vill vi väl?

Puss och kram!

2009-11-04 @ 17:51:10

....................................................................

Så nu är vi alltså vuxna. Wiiiee! =)

Uppdatering via foton

  

   

     

   


Far- och morföräldrar

Hade besök av Bellas farmor och farfar hemma hos oss i helgen. En supertrevlig helg verkligen! Sedan igår är vi dock hos Bellas mormor och morfar och det ska bli lika trevligt det! Massa som händer alltså, ska väl försöka slänga in lite bilder snart.

På återseende!