Lekpark + playdate

Redan kl 09 imorse stegade jag och Bella mot lekparken i strålande solsken och någon krispig minusgrad. Det gäller att vara på gång tidigt om man ska hinna leka, ha fruktstund och gå hem innan hon somnar, haha. Vi försöker ju alltid göra så nu att hon äter lunch först och sen sover, för att få in det inför dagis. Det går jättebra men hon behöver oftast något litet snacks för att orka mellan 10-11.30 typ, så då brukar det bli frukt. Jag vet, frukt är också socker, men barn under två år ska äta något med 2,5 timmars mellanrum och visst är man hemma kan man ju ge henne smörgås eller så men ute är frukt kanon att ha med sig. Dessutom får det inte bli ett för stort snack så hon tappar aptiten inför lunchen. Däremot äter hon ett rejälare mellis mellan lunch och middag; smörgås och yoghurt brukar det bli.

Jaja, lekparken var det! Då vi kom dit började Bella genast att gå omkring på lekplatsen vilket är mycket ovanligt. Sedan det blev "vinter" har hon mest bara stått om hon inte haft något mellan sig och marken men idag traskade hon alltså omkring. Förvisso har nästan all snö smält bort i byn så det hade väl kanske med det att göra. Men trots overall och vinterstövlar klättrade hon uppför trappan till rutschkanan (som vi åkte tillsammans flera gånger, tur att man är hyfsat smidig, haha), gungade, undersökte gungbrädan och klätterställningen. Efter en stund kom dagisbarnen ut (bara 5-åringar här) och det är alltid lika spännande tycker Bella. Inte så att hon tar kontakt med dom men hon tittar väldigt intresserat och håller sig gärna nära dom. De pratar gärna med både mig och Bella, jättekul! Idag sa till och med en flicka "tack för att ni kom" då vi gick, haha! Så skönt att den avdelnigen är på en allmän plats, då det är den enda lekparken som byn har.


 
  
Bella gungar och ser lite knepig ut, men söt, såklart! =) Det hon har under näsan är lite snor men mest sand efter att ha snubblat över en fotboll i sandlådan...

Då vi kom hem lagade vi lunch och sen sov Bella som vanligt ute i vagnen. Då hon vakande åkte vi till Isabel och Totte i Tännäs, en "grannby" eller om man ska kalla det förort, haha, cirka två mil från Funäs. Då är det så skönt att vi numera har två bilar för även om jag sällan använder den så skulle ju t. ex en sån här sak vara omöjlig utan bil. Då vi kom dit sov Totte men vi andra fikade god hemmagjord äppelkaka och kaffe. Ja, Bella åt banan och yoghurt. Bella hann undersöka Tottes rum ganska ingående innan han vaknade och de kunde leka tillsammans. Eller ja, till en början var Bella mest bara stygg. Drog honom i kläderna, puttades och nyptes men efter en stund lekte de en bit ifrån varandra och då gick det bra. De byggde t.om ihop en klossclown tillsammans, utan gruff!

Vi var där över två timmar och då vi kom hem var det läge för middag och de resterande två timmarna gick mest ut på att hålla Bella vaken och glad. Hon sov mindre än vanligt efter lunch så redan 18.30 gav jag efter och gjorde i ordning välling och satte på pyjamas. Hon somnade fort och gott så hon behövde väl det. I vanliga fall somnar hon 19-19.30 så vi får väl se om hon vaknar extra tidigt imorgon. Tur att jag har sovmorgon! ;) Vi kom på det imorse jag och Pontus, då jag börjar jobba kommer jag ju aldrig ha sovmorgon igen. Jag börjar förmodligen 08 och då kliver jag nog upp ca 06-06.30 och det är ju då Bella vaknar så då tar ju jag naturligtvis henne. Däremot kan det ju bli så att vi måste vara vakna båda två från start för att hinna få iordning alla tre till en viss tid, men det visar sig väl.


Bella glad och fin i klänning, minsann!


Ännu en dag med snowracer, dock utan kraschar

  

 

1) Man måste gå upp för att... 2)...få åka ner! 3) -wiiiee 4) Gosig kind i profil, glad mamma 5) Bella och Pontus 6) Bella börjar lessna 7) Ja, man ser ju tänderna iaf, haha!


Annars har vi lagt på de nya vinterdäcken på lillbilen (tack pappa!), tagit en prommis, skissat på vårt drömboende, drömt oss bort på hemnet, ätit ärtsoppa (lunch) och stekt ris med biff (middag). Bella åt givetvis båda rätterna och tyckte det var väldigt gott! Soppan tjockade vi ihop med cous cous så hon kunde äta själv och riset och biffen gillade hon verkligen även om hon drack mycker mer vatten än vanligt då den var kryddad med bland annat ingefära. Men kul att hon gillar allt, verkligen!

Sen så har vi lekt massor på hennes rum och pratat med farmor och farfar via webbkamera. Då var hon så trött så hon bjöd inte på några tricks direkt, men det gjorde ju farmor och farfar så, haha. Nu sover hon och jag och Pontus ska väl softa i soffan tror jag. Funderar på att se the Wrestler, har ju fått bra kritik?!

Ciao!


Snowracer

Kan meddela att samtliga inblandade mår bra, även om huvudpersonen nyss stapplade innanför dörren med vrickad fotled efter innebandyträning. Inte P. Bäckströms dag idag, haha.


Slalompremiär!

Förra helgen öppnade Funäsdalsberget en backe och nu idag öppnade Tänndalssystemet en av sina nedfarter; Hamrabacken eller Headstråket som jag tror den heter enligt pistkartan. Bara nedre (flackare) delen var öppen men det passade oss perfekt eftersom hela familjen åkte tillsammans idag! Mirabelle satt alltså i bärryggsäcken på Pontus rygg med hjälm och googles och såg ut som ett litet slalomproffs, så söt! I liften var hade hon sitt vanliga pokerface men i backen skrattade hon och pekade glatt på barnen som åkte själva. Så kul att hon gillar det! Nu då Pontus verkligen fått visa hur han vill åka med Mirabelle så tycker jag det är ok och vi kommer nog göra det hela vintern. Alltså att välja en backe som är flack och bred med bra fikaplatser, åka upp liften, åka några sakta åk på glid, och sätta oss ner och fika i solen alternativt gå in och äta lunch på någon restaurang. Det senare gjorde vi idag, Hamra Wärdshus hade öppet och jag åt säsongens första gulasch. Den var god, tyvärr var Pontus besviken på sin pasta men det var en mysig stund och Mirabelle hade väldans kul då hon gick omkring och flörtade med de coola skidgrabbarna som givetvis föll för hennes charm fastän hon inte gav dem mer än en svårtolkad blick och några "titta", haha.



Vår lilla slalomtjej!

   
Pappa och Bella i startgroparna / Jag ser iaf seriös ut / Mamma och dotter äter och spexar / Dottern spexar vidare

   
"Men hur svårt ska det vara att komma i pjäxorna själv?!" / "Jippie, det gick!" (andra försöket) / Bella gör mysko min / Pontus tränar in för Chamonix våren -10


Lite snowracer hann vi också med. Skitskoj tills mamma gjorde bredställ och Bella slog hakan i hård och raspig kanonsnö. Blodvite, igen. Mamma vs Pappa: 2-0. Schysst 90-tals snowracr va?! Tack Faster Lotta för "lånet"!

Mirabelle åkte ju nåt åk i fjol med, i Lolandet på Berget men det känns bättre i år dels för att hon är stabilare i kroppen och dels stor nog att ha hjälm. Det är en riktigt slalomhjälm i strl xxs och den är sååå lätt! Såklart då den är gjord för små barn men ändå, helt perfekt! Och googlesarna, som bara ramlade av näsan i fjol, sitter perfekt nu. Nästan ett måste för vinddraget även om hon får visst skydd av Pontus rygg och huvud.

Mirabelle somnade ju mitt i ett åk såklart (cool unge) så vi la över henne i vagnen och överlade en stund mellan oss huruvida vi kunde lämna henne där och åka lite själva. Då bara halva backen var öppen så tog ett åk, inkl lift, dryga två minuter och vi såg vagnen hela tiden, så vi bestämde oss för att göra det. Vi åkte och åkte (jag tog tog paus en gång för jäklar vad blodstopp i fötterna jag fick av nya pjäxorna!) och tillslut var vi nöjda då variationen inte var så stor så det slutade med att vi fick vänta på henne. Under tiden ringde Hanna och Marcus och hörde om vi ville svänga förbi dom på vägen hem och vi sa att om långkalsonger och mössfrisyr var ok så gjorde vi gärna det. Till sist vakande iaf Mirabelle och vi åkte alltså dit. Det blev en lång "sväng" för vi blev bjudna på middag och vin (inte Pontus som körde, vilken gentelaman, hihi) och sen till dessert en supergod drink med varm choklad, vispgrädde och amarula cream, så grymt god och det passade ju perfekt då vi satt där i våra underställ. After ski liksom! =) Barnen lekte jättebra och badade tillsammans innan vi åkte hem. Här hemma var hon vaken i knappa timmen innan Pontus (nyss) la henne. 

    
Tok-Tristan spexar under bordet / Tok-Tristan spexar med hink / Pontus och Bella softar
(Tog fina bilder på Vincent och Bella med men någon av dem var antingen helt naken eller bara med blöja så de behåller vi för oss själva)


In alles; en kanondag!


Dagen fortsatte med lek

Pontus började jobba 13.30 (slutar 23) men jag och Bella blev inte ensamma speciellt länge. Vid 12 ringde Hanna och hörde om hon och barnen kunde komma ner. Först kände jag "åh, va stimmigt det kommer bli och nu har  Bella nyss somnat" men då hon sa att de skulle komma först efter 14 så blev jag positivare! =) Bella hann i lugn och ro sova klart innan de kom och även om Bella som vanligt var lite eftermiddagsgnällig så hade de ändå väldigt skoj stundtals barnen. Dock fick hon för sig att stå på vardagstumsbordet, hela tiden. Visst, om hon kliver upp en gång så brukar vi kanske inte bry oss så mycket men nu skulle hon upp hela tiden och vinglade på och skulle kliva ner direkt från stående. Toka! Då jag lyfte ner henne gång på gång på gång så grät hon gång på gång på gång. Men efter mat hade hon glömt det hela, både lockelsen med bordet och gråten, skönt! De åt både mellis och middag ihop och efter middagen var blodsockret på en jämn och fin nivå för då kunde vi minsann både sjunga och läsa tillsammans utan gruff, gnäll eller grin!

Tack Hanna, Vincent och Tristan för en helt vanlig och opretantiös dag tillsammans!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Slösurfa lite till och sen kanske jag måste äta något? Pontus lagade jättegod lunch idag; panerad och stekt torskryggfilé (fiskad av pappa i Norge), kokt potatis, grönsaker och remouladsås. Så gott men det var ju många timmar sedan och magen vill nog ha nåt, trots att vi för flera veckor sedan slutade kvällsfika. Men om det är innan 20 kanske det kan räknas som middag? ;0)


Nyfriserad!



Spontantripp till Östersund

Då vi vaknade i måndags var det så tyst och tomt i lägenheten efter besöket i helgen att vi kunde känna lappsjukan komma krypande, haha. Närå, men det kändes trist så vi bestämde oss för att ta en sväng till Östersund. Vi bor och äter ju gratis hos Pontus föräldrar så det är ju ingen stor utgift egentligen. Vi kom fram vid 14 och då hälsade vi på Marie på jobbet innan vi åkte hem till dom och gav Bella mellis och började planera middag. Vid 16 kom Claes och Marie hem och då lekte vi med Bella, Pontus och hans pappa planerade skidresa och efter Bella knoppat åt vi en supergod middag! En bouillebasse med räkor, lax, vitfisk, musslor, saffran, lök, matlagningsvin och ris. Sååå sjukt gott!

Sen sov vi gott och tur var väl det för gårdagen bjöd på massa action! Efter frukost gick vi till Djungelhuset (rekommenderas!) och shit va skoj hon, och vi, hade där! Det är en stor lagerbyggnad typ med en gigantisk klätterställning, två hoppborgar, ett miniland (0-4 år med mjuka, låga saker), pingisbord etc. Sen finns det ett café där också med micro och typ 100 barnstolar. Perfekt! =) Bella är ju egntligen för liten för klätterställnignen men då det var så lite folk tog vi med henne runt alltihopa så vi åkte långa rutschkanor, klättrade i tunnlar, kröp över hinder och massa annat. Jättekul men rätt jobbigt! Sen hoppade vi lite hoppborg och sen var det läge för lunch. Efter det var Bella så trött att det bara blev fem minuter till innan vi la henne i vagnen och hon somnade på typ en minut.


   
   
 


Vi hade också blivit hungriga så vi gick mot stan och bestämde oss för McD take away i Badhusparken. Det var så gott, ja vi kan verkligen länga efter det bara för att vi inte kan äta det här hemma, konstigt va? Vi njöt av solen och det sovande barnet över en timme innan vi gick hem till Claes och Marie och gjorde mellis till Bella och kaffe till oss. Sen gick vi ut igen och lekte en liten stund i Badhusparkens lekpark men då var Bella ganska less på allt lekande och ville mest bara göra ingenting. Vi gick hem, började göra mat och ganska snart kom Claes och Marie hem och då hade Bella en trött-gnällig-mammig-bär-mig-period som var rätt frustrerande så de tog med henne på vagnpromenad vilket var väldigt skönt, tack! Då de kom tillbaka var hon lite piggare så då åt vi allihopa ännu en god middag; grekiska grillspett med lammstek och lammkorv marinerade i bland annat lime. Till det serverades klyftpotatis, tzatziki, oliver och feta. Mumma!

Vid 19.30 tackade vi för oss och började åka hemåt. Bella somnade direkt och sov hela vägen. Pontus lyfte in henne och la henne i sin säng och sen sov hon till 07, sweet! Att åka då hon ska sova och sen bära över har funkat perfekt flera gånger nu så även om det innebär att åka i mörker är det så skönt!

Idag har Pontus jobbat och jag och Bella har varit borta hela dagen. Låste dörren 9.55 och låste upp 17.55! Först Kyrkis sen gick vi (typ sex km och bara uppför) hem till Hanna och Marcus och där lekte vi och åt och hade väldans trevligt om man bortser från att jag åsamkade blodvite hos Vicent, haha. Jag fick för mig att köra nåt sorts chicken race så jag slänger mig på deras fatboy rakt mot honom då han kommer gående med en leksak i handen. Hade kunnat funkat om jag fått mindre fart och Vincent vägt 50 kilo mer men nu var det inte fallet så det blev en krasch med läppen mot leksaken och blod och grin. Jag skämdes såklart och tyckte synd om Vincent men både han och Hanna och Maruc tog det väldigt lätt och bra, skönt! =)


Finbesök från Sönnsvall

I fredags strax innan 22 kom Jennie, Rille, Wilma, Elin, Fredde och Texas (golden retriver) äntligen till oss. Vi har pratat om det länge och det var verkligen så kul att alla äntligen kunde, samtidigt. Wilma, som är 1,7 år, hade somnat ganska nyss i bilen så Jennie gick direkt in i sovrummet (eller, ja de fick ju fakiskt husera i vårt "förråd", haha), och sövde om henne. Efter det umgicks vi alla över några öl, utom Jennie då som väntar 2:an i februari (så kul!) och satt och pratade långt in på natten. Något trötta vakande vi av Bella och Wilma vid 6.30 och efter gemensam frukost satte vi oss i bilarna och åkte upp på Flatruet. Solen sken, vinden ven och snön gnistrade vit. Vackert, såklart.


  

  


Vi hade tänkt att gå en bit däruppe men Bella hade somnat i bilen och vi andra frös så vi åkte till Funäsdalsberget istället som hade premiär i lördags, japp, den 18 oktober. Förvisso bara en backe och tack vare kanonsnö men ändå. För att det var premiär bjöd de på kaffe och bulle och Lilla Lo var där och busade med barnen och gav bort små presenter. Första gången Lilla Lo dök upp var Bella skeptisk och vände bort huvudet men tredje gången ropade hon till och med på henne, gulligt!

 

Då vi kände oss nöjda med Berget var klockan 12 (småbarnslivet gör dygnen längre på något vis) så det var läge för lunch. Vi åkte ner till mitt gamla jobb, Loftet, och käkade god mat. Jag åt deras hemmagjorda gulashsoppa och mumma vad god den är! Barnen var glada och nöjda så vi satt där närmare två timmar innan vi gick på Ica och handlade middagsmaten. Vi bestämde oss för oxfile, ugnsgjorda rotsaker och hemmagjord kantarellsås, så jäkla gott var det! Men innan vi åt hann vi med lite slapp i soffan, kortspel och en sväng ute i lekparken med en mycket missnöjd Bella som inte gillar att vara ute nu då det är vinter om hon inte får åka vagn eller snowracer eller gunga. Hoppas det ordnar sig på dagis, så jäkla trist att vara ute med henne som det är nu. Hon måste alltså ha något mellan sig och snön för att det ska funka. Och hon som har så vinterfrälsta föräldrar?! =)

  
 

Innan vi åt la vi dessutom båda tjejerna och vilken lyx det är att ibland äta med enbart vuxna! Oftast försöker vi ju som sagt äta tillsammans med Bella så att mat och måltider ska vara ett naturligt och trevligt inslag men oj vad skönt det var att få sitta i lugn och ro och bara fokusera på sin egen mat och dessutom dricka ett gott vin till. Lyx i småbarnslivet, minst sagt!

Till dessert åt vi en misslyckad bär- och marängkaka men det gjorde inget. Kaffet var gott och sällskapet likaså och mätta var vi redan. Jennie och jag orkade inte med ännu en sen natt så vi la oss vid midnatt med de övriga höll ut till 01.30. Imorse var det tidig morgon igen såklart och efter frukost åkte vi till Ljusnedal och grillade korv. Vi åkte till samma ställe som jag och Pontus var tidigare i höstas och även om det var lite mer snö nu så var det lika fint som sist. Ett vindskydd precis vid en liten sjö där det alltid finns ved, yxa och till och med grillpinnar! Hur bra som helst. Efter korvlunchen skildes vi åt och Sundsvallarna började sin färd hemåt.

  

Det har verkligen varit superkul och Bella har verkligen gillat att ha Wilma, men kanske främst Texas, på besök. Han skötte sig verkligen exemplariskt och lät tjejerna klappa, eh, ja så finmotoriskt som 1-åringar kan, då de kom fram men han sökte själv aldrig upp dem utan han var så cool och låg mest under det bord där husse eller matte satt. Nu har varken jag eller Pontus någon som helst längtan efter hund men om vi skaffar hund då vi är pensionärer eller sådär så blir det nog en golden. Brorsan och min morbror har ju goldens med och de är så fina och coola allihopa.

Tack för en toppenhelg allihopa! Nästa gång tar ni med skidorna!


Besök å besök!

Ikväll kommer ju fyra vänner inkl en golden retriver och en 1,5-åring hem till oss och stannar hela helgen men innan det får jag också besök! Min ena bror ska köpa skoter här och har tagit med sig vår morfar som sällskap så de kommer väl om två timmar skulle jag gissa, hur kul som helst!

I skrivande stund sover Bella ute i vagen. Senaste veckorna har hon ju varit stensäker på att sova en gång/dag (runt 11-12) men idag vaknade hon vid 06 av en genombajsad blöja så det var väl ingen bra start direkt. Hon sover ju oftast till 07 och den där timmen verkar ha gjort mycket för redan vid 09 var hon såå trött så vi gick på promenad kring 9.30 och hon somnade direkt. Det kan nog bli rätt bra det här för då kasnke hon sover en liten lur i eftermiddag med och då kanske hon orkar vara vaken så hon får heja på våra gäster som kommer ikväll. Men man vet aldrig! =)

Annars vore det ju fint om hon fortsätter att sova en gång/dag då det ju är så det är tänkt på dagis. Men mamma, som ju jobbar på dagis, säger att om barnen är så trötta att de inte orkar så får de självklart sova innan lunch och sen äta då de vaknar. Låter ju egentligen ganska självklart och jag hoppas att dagiset här också är så pass flexibla. Jag är inte så nervös eller ängslig men jag tänker mycket (mer än vad jag trodde) på dagistarten, både praktiskt och mer emotionellt. Typ att märka alla kläder, vilka andra barn går där, hur är personalen, kommer hon känna sig övergiven (
tack för den Hallin!) etc. Det blir ju Pontus som mest kommer lämna och hämta så jag tror han kommer ta större delen av inskolningen även om jag givetvis också ska vara där en del för att träffa personalen och så. Blir bra det här!

Appråpå Louise Hallin, vi såg "Ett fall för Louise" igår på SVT. Mycket modiga föräldrar, minst sagt! Att misslyckas i sin föräldraroll måste vara det svåraste man kan vara med om. Bra gjort av dem att erkänna och börja om! Dock så tyckte vi att programmet var lite kort, men å andra sidan sa ju Hallin att hon inte ville ge några konkreta råd etc och kanske vill de heller inte bli ett "Nannyprogram" utan mer inspirera till att söka hjälp, att det alltså inte räcker att lära sig via TV så att säga utan att man måste gå djupare? Hur som helst så har ju Hallin uttalat sig minst sagt skumt ett antal gånger (läs Johannas blogg för exempel) men igår tyckte jag hon var kanon. Klar och tydlig med att det var förädrarnas fel och att de inte skulle fokusera på pojken.

Herregud, hitills har vi ju (enligt egen utsago) klarat det här med föräldrarskapet kanon men som de säger "små barn - små bekymmer, stora barn - stora bekymmer". Men jag längtar till allt; läxläsning, fotbollsträning, första fyllan, krossat hjärta, övningsköra.... Jag och Pontus är ett bra team och jag är så glad att få vara "co-parent" med honom!



Snart trotsig tonåring.


Lekparken + dagis

 
Hallå? Hej!

 
Poserar och spanar på dagisbarnen (miljöträning!)

 
Tittut! Nä, Bella är ingen hejare på det här med rutchkana. Hon ligger ner mest och ja, då slår man huvudet ibland, dock inte detta åket.


Appråpå dagis; Bella har fått plats från början av december! Planen var ju från början att skola in henne efter jul och allt men det var ju då vi fortfarande trodde att Pontus skulle vara helt ledig nu i höst. Som det är nu jobbar han ju 50 % och jag kommer börja jobba på Ramundberget innan jul nångång så då måste ju Bella vara redo och klar för dagis. Om jag jobbar vardagar i november redan så löser vi det med Pontus schema och vänner (känn er träffade Hanna och Marcus), det löser sig! Skönt iaf att det gick så lätt att få ett tidigare startdatum på dagis, och att vi fick plats i byn för den delen. Ska bli mycket spännande och lite nervöst. Hon känns ju väldigt liten men hon har lärt sig så mycket på kort tid så hon reder sig nog!



Det här med att bli vuxen, eller möjligen "tappa bort sig själv"

Jag har ingen identitetskris utan jag sitter och lyssnar på P3 bara och det slår mig hur otroligt lite jag lyssnar på musik nuförtiden! Då jag och Pontus blev ett par var musik vitkigt. Kan ju erkänna, så här tio år senare, att jag till och med googlade på band etc som jag hade hört nämnas på P3 eller Musikbyrån samtigt som jag chattade via irc för att kunna namedroppa en viss skiva eller låt, haha. Det var massa svart ögonskugga, trasiga Darlingtygpåsar, nitbälten och svart tung lugg. Men samtidigt så tyckte jag redan då om att vara ute; jag och Pontus kunde redan som 16-åringar gå ut i skogen och grilla korv, det var ju alternativt om något, egentligen! Nu så här tio år senare kan jag konstatera att den här dragningen för friluftsliv kraftigt har tagit överhanden. Nu är det lite mer fjällrävenbyxor än nitbälten, liksom. Just kläderna och sminket saknar jag väl inte direkt men musiken skulle gärna kunna få ha en större plats. Pontus är rätt fortfarande bra på att lyssna på musik mer eller mindre aktivt men det är svårt att hitta tillfällen nu med Bella och så där. Bilen är kanon, men där har vi ju alltid samma gamla "bra-för-bilen-skivor" som typ Springsteen. Absolut inget fel i det men det är nog dags att köpa några nya skivor.

Ska bara googla lite.

Vi och landslaget!

Idag, 13 oktober, var det premiär för skidor och pulka för familjen Bäckström/Lindström! Helt otroligt egentligen, det kändes snarare som en vårdag än en höstdag; -2 grader, sol, preparerade spår och cirka 20 cm snö i terrängen. Planen var till en början att åka på tur "hard core-style", dvs ta bilen till fjällparkeringen vid Andersborg och sen bara kasta sig ut i snön. Men då vi spanade från vårt köksfönster såg vi gråa, tunga moln ovanför Skarvarna så vi beslöt oss att åka mot Mittåkläppen istället, för att minska risken något för en gråmulen dag då himlen i övrigt bjöd på idel sol. Då kom jag på att Johanna och Jocke nämnde, då de var här igår, att Mittåkläppsspåret var preparerat för att landslaget i längd skulle hit och träna. Så vi ringde Jessica (vår granne/hyresvärd) som ju är född och uppvuxen i Bruksvallarna och frågade var spåret började och hon kunde såklart ge oss glasklara svar. Speciellt svårt att hitta var det inte så ganska snart parkerade vi bilen och spände på oss skidorna. Eller först la vi ju Mirbelle i pulkan och för en sekund tänkte vi att premiärturen skulle bli si så där två minuter lång. Hon skrek och ville verkligen inte alls bli nerpulad i pulkan och voxipåsen. Men vi sjöng Imse vimse och Krokodilsången och efter en stund verkade hon kapitulera. Hon klagade förvisso lite men gjorde inga försök att ta sig ur. Så vi började skida uppför första backen och uppe på krönet, efter cirka 150 m, sov hon. Fantastiska unge! Förvisso var det vår plan, vi åkte hemifrån då hon började bli trött och ville ta sin dagslur och som vi förutspådde somnade hon alltså i pulkan.

Vi åkte dryga halvmilen innan vi stannade och drack kaffe och åt rå falukorv, haha. Ja, den var bara nedpackad som extra "nödproviant" för vi hade mackor och banan med oss också men vi åt upp allt, såklart. Här trodde vi att Mirabelle skulle vakna så vi hade med oss overall och skor och så där så att hon kunde vara uppe och gå och sen också sitta i pulkan på vägen ner men hon fortsatte sova så vi hann fika och vila och sen passade vi på att åka neråt igen innan hon vakande. Ganska precis då vi spänt av oss skidorna vaknade hon och stack upp huvudet ur pulkan, perfekt! Lite synd på ett vis då vi ju ville veta vad hon tycker om att sitta i pulkan. Förra vintern kunde hon ju knappt sitta och sov ju dessutom mycket mer allmänt och jämt i pulkan så det blir ju lite annat i år. Hoppas det kommer att funka, för det är verkligen ljuvligt att vara ute på det här sättet!

Ja just ja, vi mötte mycket riktigt medlemmar ur landslaget. Då de svischade förbi gick vi i maklig takt med pulka och allt! Men de flesta log vänligt och vissa hejade och tittade nyfiket på pulkan. Skönt att de inte tyckte vi var i vägen.


   
Jag ser ut precis som förra vintern, kanske ska skaffa ny bandana? / Mittåkläppen / Familjen Lycklig! / Storskarven aka frieriplatsen

   

Jag njuter efter kaffe och korv / Pontus är stark, Bella väger ju flera kilo mer än i fjol! / Bella sover / Oktober /Bella sover


(Eftersom det var en perfekt dag så vill jag bara nämna som en parantes att Bella var hur jobbig som helst under ca två timmar på eftermiddagen, bland annat då våra grannar/hyresvärdar var här på fika. På kvällen var hon dock sitt vanliga nöjda och glada jag igen så detta är som sagt endast en parantes)


I ett vinterland

Idag har vi varit med grabbarna Loo + pappa Marcus. Mamma Hanna jobbade men vi hann träffa henne en liten stund innan vi åkte hem. Men innan hemfärden hann vi med innelek, lunch, sovning ute för de två minsta, snögrottebygge, snowracer etc... Kul!

   

Fina Vince i snögrottan / Fina Pontus i snögrottan (jo, lite trångt blev det) / Mirabelle och Vincent åker snowracer / Vackert


Väl hemma gjorde Pontus en supergod lasagne med fetaost i som en trött och hungrig familj åt med glädje. Till kaffet hade vi sällskap av Johanna och Jocke som var här för att låna vår extrabilstol då de skulle transportera en pappa + son från Falkenberg och hit, typ. Ja, självklart fick de låna den då vi ju inte behöver två förrän jag börjar jobba. Bella var hur trött som helst och för att hon skulle orka det lilla sista innan hon skulle lägga sig tog jag av henne alla kläder och blöjan. Av någon anledning blir hon glad och pigg då hon får vara naken, så har det varit sedan hon var pytteliten. Efter en stund hörde jag ett bekant ljud; jodå, locket på blöjhinken. Jag gick till badrummet och där stod minsann vår smarta 1-åring och pulade ner kissblöjan som hon burit på! Men jag blev lite ställd om jag skulle berömma henne eller inte då hon ju i vanliga fall inte får öppna locket just för att det är använda blöjor där, haha. Jag mumlade nåt "men va duktig du är" utan att vara alltför exalterad, men det var jag ju såklart. Herregud vår lilla bebis!?


I väntan på fasters snowracer...

..testade vi idag att använda gunghästen som pulka. Slänten på vår tomt fick agera pulkbacke men nja, ingen succé. Gunghästen var minst sagt vinglig men det var ett gott försök!

 

Nya pjäxor till mig!

Vi är ganska nyss hemkomna från "Vintersportbytardag" i Bruksvallarna. Planen från början var en snowracer/pulka till Bella och ett par slalompjäxor till mig. Det första kunde vi dock stryka imorse då vi pratade med Pontus föräldrar och de berättade att de hade sparat Lottas (Bellas faster) snowracer och att vi kunde ta den. Perfekt! Då återstod alltså pjäxorna. Förra året hade jag Pontus mammas gamla och hur hon har kunnat åka i dom är och förblir ett mysterium. Jag har storlek 40, hon har storlek 37-38 och pjäxorna var alltså stora för mig. Foten och vaden gled omkring och mot slutet av säsongen kände jag att jag hade avancerat så pass att de hämmade mig, haha. Jo, men lite så faktiskt. Eftersom jag inte fick det stödet man ska ha så blev det extra svårt att åka fort på skär och så där.

Ganska direkt såg jag ett par oranga pjäxor som som ut att vara ungefär 15 år yngre än Maries gamla. Om vi säger så här; de är vita med turkost och lila. Kanske inte 00-talets hetaste färger? De jag fick span på var alltså oranga med silverspännen och såg lite mindre ut som duntofflor vilket man närmast kan jämföra Maries gamla med. Storleken var 41,5 och det lät ju onekligen lite stort men jag ville iaf testa och satte mig för att kränga på mig ena pjäxan. Det tog stopp exakt fem sekunder senare. "Men vad nu?", tänkte jag. "Jag har ju spänt upp allt?". Det är alltså så här det känns att ha riktiga pjäxor. Aldrig mer ska jag skratta åt t ex Marie som inte får på sig sina nya pjäxor själv och som får ont i fötterna efter typ 1/2 åk. Med lite hjälp av Pontus kom jag iaf ner i dom och de kändes super! "Men jag får nog inte plats med tjocksockar", sa jag. "Det ska man inte ha heller" fick jag till svar av Pontus. Nähä. Efter en stapplig promenad så bestämde jag mig för att de kändes så bra som ett par bra pjäxor kan kännas. Jag får nog iaf på mig ett par ullsockar istället för vanliga tunna bomullsstrumpor så det blir nog kanon! Men nu ökar ju genast pressen, för som Pontus påpekade så har jag nu bra utrustning så nu är det handhavandefel om det går tokigt i backen. Iiiih! Det är ju snart premiär här omkring skulle jag tro. Funäsdalsberget kör snökanonerna för fullt. Men det brukar bara vara öppet för träning första tiden men i slutet av november/början av december kommer jag nog ta premiäråket i nya pjäxorna, spännande! Skulle tro att det var cirka halva priset motför nya i butik, jag betalade 700 kr vilket känns som en bra affär.

Även om det inte blev någon snowracer till Bella (det fanns inga heller) så fick hon iaf en slalomhjälm och fyra pekböcker, allt till priset av 70 kr! Nu kanske ni undrar vad Bella ska ha slalomhjälmen till, för det undrade jag då Pontus tog fram den. Men tydligen ska hon ha den då hon åker snowracer. Ja, det är iaf Pontus officiella anledning men jag misstänker starkt att han planerar fler småturer med Bella i bärryggsäcken i vinter. Jag tänker godkänna det i Lilla Lo-backen här på Funäsberget där det knappt lutar, sen får vi se. Självklart litar jag på Pontus men alla andra då? Men som Pontus säger, man kan åka upp i liften, sätta sig på toppen i backen och sola och fika och sen åka försiktigt ner efter kanten. Tja...kanske då?

Bella blev iaf omåttligt stolt då hon fick testa hjälmen. Hon älskar ju att ha grejer på huvudet (blöjor, mössor, hattar...) så hon sken som en sol och tog ett varv för att visa upp sig för alla på bytesmarknaden, så söt! Efter affärerna tog vi en prommis i det soliga, kalla vädret men insåg rätt snabbt att Bruksvallarna har begränsat med promenadstråk samt öppna fik så vi vände tillbaka och fikade på bytesmarknaden istället. Bella åt lunch och sen lekte hon (i den mån en 1-åring kan) med massa barn i 6-9-årsåldern vilket uppskattades mycket av både parter. Leken bestod i jagis och klapp på huvudet. Livet är underbart ibland! =)

Väl hemma somnade Bella i vagnen och vi "vintrade" småmöblerna på framsidan (tog stora möbeln på balkongen för någon dag sedan) och passade på att få bort cyklarna och grillen med. Stoppade allt under en presenning bara, enkelt!

I torsdags köpte vi ljung och satte på bron och balkongen, blev superfint! Men ljung för mig är mer höst och här är det ju snarare vinter iaf om man ser till snön men de torkar ju och håller hela vintern så det känns ändå värt det.

Ikväll blir det fotoll, folköl och chips här. Känns så där lagomt avancerat och faktiskt skönt med tanke på att vi vara borta förra helgen och får besök nästa. Då kommer några kompisar till oss och det ska bli så kul! Ena paret har dessutom en 1,5 åring så Bella får fint sällskap hon med!

Trevlig helg!


Sundsvall

Vi spenderade ju sex härliga dagar i Sundsvall nyss, kom hem i tisdagskväll. Kan väl sammanfatta med några ord; mat, släkt, familj, avslappning, fint höstväder, stadspromenader. Japp, hur fint som helst alltså! Hade inte med kameran så jag orkar inte vara mer detaljerad än så. Kan dock säga att kontrasten i vädret blev total då vi mötte plogbilen i Ånge. I Sundsvall sken solen, det var typ 8 plus och löven hade knappt skiftat färg och så dyker plogbilen upp, ändå rätt nära Sundsvall ju. Vi skrattade först lite då det inte fanns en antydan till snö utan bara massa regn men skrattet fastnade i halsen för bara någon mil senare var det helt vitt, riktigt vinterväglag. Och nej, plogbilen hade givetvis inte plogat där vi åkte. Som tur var hade vi bytt till vinterdäck så det gick ju bra. Då vi kom hem fick vi pulsa oss fram till dörren i decimeterdjup snö och visst har den sjunkt ihop lite nu men det har även kommit mer så jag tror nog att snön är här för att stanna. Shit, blir en lång vinter. Sju månader. Men vi gillar ju vintern så det blir nog bra!

Jag ska ju säsonga i vinter med, haha! Iofs så gjorde jag ju det i sommar med men nu är det mer riktig "säsongning" med kick off, 180 nyanställda, massa 20-åringar och så jag. Haha, en småbarnsmamma med hemförsäkring, Volvokombi och veckomatsedel. Men jag längtar verkligen och jag tror det blir superkul, speciellt att få jobba med många yngre. Jag trivs ofta väldigt bra med "ungdomar" (haha, ni hör ju hur gammal jag är) och det ska bli så kul att få jobba på ett ställe som jag själv bara har positiva upplevelser ifrån och som jag bara hör gott om. Appråpå att jag är gammal, på intervjun sa de till och med att jag var skitgammal, haha. På allvar alltså! De jämförde med de andra som sökte men underströk att det var positivt att vara skitgammal i det här hänseendet. Ok! ;0)


  

Down town Funäs, oktober 09.

Recept för en lugn kväll utan gnällig 1-åring;

Recept för en lugn kväll utan gnällig 1-åring;

Pappan leker med barnet mellan 08-09 medan mamman sover
Familjen äter gemensam frukost
Mamman leker med barnet, pappan utför hushållsarbete
Barnet sover nästan två timmar
Mamman och pappan äter lunch
Barnet äter lunch
Pappan åker till jobbet
Mamman och barnet åker till
goda vänner där det finns 1 st 1-åring och 1 st 2,5-åring
Lek som galningar ute i snön
Lek som galningar inne
Ät frukt
Ät middag
Låt alla barnen bada badkar tillsammans
Åk hem ca 18.30
19.00 sover barnet sött!

;0)