Skidtur till Malmbäckstugan

  
Jag och Bella är laddade / Pappa Pontus gör grovjobbet / Ja, den där "långa" biten har vi åkt, va bra vi är!


 
"Våfflor, kan det vara nåt?" Ja! Pontus fick inget alls =)


 
Vår lilla fjällsnipa på eget äventyr...innan hon snällt fick sätta sig i pulkan för hemfärd


Familjehelg

Vi är ju som sagt lediga, och på samma ställe, tillsammans hela helgen och wow vilken lyx! Igår staratade jag och Pontus helgen med att unna oss en middag på tu man hand. Mirabelle äter ju alltid med oss annars, vi tycker det är viktigt att redan nu ge henne en känsla av att vid middagsbordet samlas man och pratar om dagen och så. Just nu är ju inte Mirabelle inte så fasligt intresserad av våra historier om jobb och annat så då hon har ätit upp vill hon mest bara busa runt, på de vanliga stolarna helst. Men vi tycker ändå det är värt det, allt som ofast =) Men då är det också extra skönt att då och då äta ensamma, så det gjorde vi igår. Vid 21 blev det finmiddag här; älgfilé, potatigratäng, sallad och rödvinsås. Så gott, fast jag ju såklart hellre ätit mitt kött blodigare och druckit rödvin till men well done och alkoholfri öl funkade dint ändå!



"Jo, det är jättekul att posera gumman, leeee!"


Sen såg vi Solsidan, så himla roligt verkligen! Och ja, sen somnade jag i soffan i stort sett, haha. Är ju jämt kvällstrött men nu som gravid och dessutom fredagkväll efter en hel arbetsvecka så gick det nog fortare än vanligt.

Imorse åt vi gemensam frukost vid 8.30 och sen packade vi ihop oss och åkte till Ramundberget och Lillramis! Mirabelle lekte först ute nästan en timme men sedan ville hon gå in. Inne finns massa leksaker och en hel lekhall så det lockar ju såklart. Dockvagnar, dockor, docksängar och nallar är favoriterna så hon kommer kanske bli som jag; en dockjunkie! =) Jag älskade dockor och senare Barbie, som fortfarande är en favorit. Jag vet att många anser att hon ger helt sneda ideal och är väldigt tjejig och det kanske är förvånande för vissa att jag är så förtjust i henne men jag väljer att se allt det positiva; hur många "tjejleksaker" uppmuntrar tjejer att försöka bli president, att vara läkare, att köra rally (
se kusin Isas blogg, hur coolt som helst!) och så vidare. Barbie har gjort allt det där och det gillar jag! Tjejer kan liksom, fast det är förstås jäkligt trixigt att köra rally i högklackat ;0)

Lillramis var det ja! Efter att Mirabelle lekt sig nöjd fick hon lunch och sen somnade hon gott ute i vagnen. Då passade vi på att äta en lugn och skön lunch på mitt jobb, Rudolf. Vi hann både äta burgare och dricka kaffe och semla/krämbulle innan lilla damen var på hugget igen. Hon vaknade i precis lagom tid för att hinna träffa Mickelina på Lillramis, som t.om fick en kram! Vid 14.30 var dock Mirabelle nöjd med ståhejet och började knorra lite. Då frågade Pontus om hon ville åka hem och kolla på Teletubbies "mmm!" sa hon då så så fick det bli! Så nu sitter föräldrarna med varsin dator och dottern i soffan, soft lördageftermiddag!


  
Gräva, bygga, förstöra

  
Både att åka ner och upp är kul då det finns lift!

 
"Hmm, kan man äta dom här?"


Ikväll blir det taco och melodifestival och imorgon blir det längdskidor till Malmbäckstugan. Så gött! Fast lite avis är jag på mamma och pappa, Marcus och Maria, Tuva och Nora och Ulla och Håkan som flyger till Thailand ikväll. Skulle sitta fint med sol och bad men efter vinter kommer sommar, även till kalla norden!

Inte stilla en sekund

Pontus och Mirabelle har varit lediga tillsammans i två dagar nu och det var längesedan jag såg Pontus så kvällstrött som han varit de här kvällarna. Hon kan verkligen sysselsätta en, från morgon till kväll. Hela tiden ska det hända något! Det är förstås jättekul men också tröttsamt, då hon inte är någon hejare på att leka själv. Visst kan hon pyssla med något en stund men lustigt nog händer det oftare då vi båda är hemma.

   


Nu blir det jobb och dagis för oss alla tre två dagar men sedan är vi lediga två hela dagar, tillsammans! Så underbart! Har planerat lite extra god mat med; älgfilé, tacos och älggulasch. Myspys, hade förstås suttit fint med ett glas rött till filén men jag kanske ska köpa alkoholfri öl, Carlsberg är verkligen supergod! Har inte testat alkoholfritt rödvin så mycket men de gånger jag testat har det varit äckligt, inte alls smakat vin. Vitt alkoholfritt vin är däremot rätt gott, men inte till älg ju!

Idag hade jag mina mammajeans på jobbet, iiihhhh! Kändes hur busigt som helst, som om jag inte riktigt förtjänade att ha dom än, haha. Mina vanliga jeans går motvilligt igen men är sjukt obekväma och jeanstajtsen och baggybrallorna är i tvätten så det blev dom. Var ju verkligen skönt så jag ska nog ha dom från och med nu. Vet inte varför jag har så svårt att förstå att jag faktiskt är gravid och att jag faktiskt börjar få mage som börjar synas (v. 17). Tycker allt går så fort motför med Bella, då hade man ju koll dag för dag på allt. Ser verkligen fram emot ultraljudet, efter det ska jag verkligen ta in att vi faktiskt ska ha en till liten! =)


37 jäkla minus!

Jag vet, jag svär för mycket om jag försöker bättra mig, tycker det låter så ovårdat och ja, obildat, men om det är 37 minus då man åker till jobbet och pedalerna och ratten knappt rör sig i bilen då får man väl fan svära!? Jodå, det blir mildare under dagen, la sig till sist på en bahaglig temperatur kring -23.

Behöver jag säga att jag längtar efter sommaren? Hoppas vi kan spendera några soliga dagar på Sportis i Sundsvall, är ju premiär för nya badet nu i sommar och allt! Sen blir det väl förhoppningsvis några dagar i torpet med, bara avslappning alltså. Ja, förutom allt fix och don i nya läggan förstås, men det mesta ska väl hinnas med innan sommaren! Vi vet inte än hur mycket, eller ens om, Pontus kommer ha semester i sommar. Om inte så har jag förvarnat mamma och pappa på att jag och Bella kommer våldsgästa dom och deras semester och det gick så bra, haha. 


 

Ändrade planer

Blidde inget bad idag. Då jag precis lagt fram badkläderna kom ett sms från Hanna som undrade om vi inte ville komma upp och hänga. Hm, kallt vatten vs varmt kaffe? Jo, det blev så. Dessutom fick ju Volvon stå med motorvärmare där så det gick fint! Som vanligt blev det inte bara kaffe, nej då vi fick middag med! Bella och Vincent åt fiskbullar och jag, Hanna och Tristan åt tortellini med nedrörd färskost och småtomater, super! Hanna åt mägelost men det kan ju inte jag äta, tyvärr, men philadephian var superb den med!

Barnen var på bra humör nästan hela tiden så vi hade det väldigt bra där uppe. Jag höll dock på att drabbas av panik/mammaångest/räddattack då jag för några sekunder trodde att Bella antingen brutit eller iaf stukat foten. De hoppade från soffan ned på madrasser och kuddar och tydligen så hade madrassen rört sig lite så då Bella hoppar för typ tionde gången så börjar hon grina direkt då hon landar och verkar verkligen ledsen. Hon tar sig för foten men jag ställer henne upp och säger "få mamma se om du kan gå då?", såklart helt säker på att det inte var något allvarligt, men då hon då halta och grina mer börjar jag ju bli lite rädd! Men Hanna klämde och kände medan Bella satt i mitt knä och Bella sa inget och efter bara några minuter var hon på benen igen, skönt! Är ju inte världens lättaste grej att få vård där vi bor direkt! =)

Efter en hel eftermiddag och kväll där uppe somnade Bella superfort. Skönt det, hoppas hon sover iaf till 07 imorgon för då är det dagis hela dagen lång igen. Men sen är hon ledig tisdag + onsdag med Pontus, skönt. Den här veckan som varit är ju "grisveckan" då vi knappt ses men nu den som kommer är jättebra. Dessutom är vi lediga hela helgen tillsammans! Wiiiieee!

Appråpå rubriken, det är inte bara idag det blev ändrade planer. Det blir tyvärr inget bröllop i sommar. Vi ska absolut gifta oss, kanske redan i vinter eller nästa sommar, på precis samma ställe och vis, men inte i sommar som vi tänkt alltså. Det går inte ihop varken ekonomiskt eller tidsmässigt med flytten, tyvärr. Det känns förstås lite trist men att gifta sig, börja nytt jobb, bli tvåbarnsföräldrar och flytta till en storstad är väl kanske att ta i på en och samma sommar? Så vi strök alltså bröllopet, resten är ju svårare att ändra på! =)

Trevlig söndag!

En seger för Bella!

Bella fick en jättefin traktor av sin morfar i julklapp. Den kan köra, blinka, tuta och alla djuren på flaket kan låta. Summa summarum så har den varit liiite läskig, på ett sånt där sätt som gör att man inte kan låta bli den men då den kör så blir det bara för mycket. Nu har iaf Bella överlistat den, genom att sätta sig på den, haha! Den är ju absolut inte tänkt för det men Bella tycker det funkar bra, som ni ser!

 
"Nu ska vi se, så där ja..."


"In you're face traktorskrälle! Yeah!"

Just nu sover Bella men då hon vaknat och ätit mellis kanske det blir badhuset som sagt, eller badhus och badhus, poolen på hotellet. Är rätt kallt så tvekar lite om hon kanske blir kall om hon åker vagn hem efter att ha badat? Fast hon får ju såklart torka ordentligt och sätta på sig massa kläder... Skulle kunna ta bilen men jag tvekar ännu mera på om Volvon, eller snarare det mångåriga Biltemabatteriet, gillar att bli kallstartad i minus 17? Det är nästa planerade inköp; nytt bilbatteri! Lillbilen fick ju en ny motorvärmarsladd häromdagen så nu är det våfflans tur. Vi ska föressten sälja lillbilen då vi flyttar, en Renault Megane, superfräsch 98, dryga 18000 mil. Finns tillgänglig och i Sundsvall från slutet av april. Hojta!


Skön kväll

Efter Mirabelle vaknat från lunchluren och ätit mellis åkte vi till Hanna, Marcus, Vincent och Tristan. På vägen dit svängde vi in på Konsum och köpte fryspizza, är det inte riktig gourmetmat så här en lördag så säg? Men vi piffade iaf till det med ruccola och småtomater och det blev faktiskt supergott!

Så vi åt alltså tillsammans och bara allmänt hängde. Det var trevligt även om inte alla var på sitt mest strålande humör hela tiden och samtidigt, som Hanna så fint konstaterade ;0) Men det är alltid skönt att vara där; avslappnat och välkomnande. Tack för det!

Bella har sovit i en halvtimme cirka. Duktiga tjejen som vet att mamma vill se Melodifestivalen och äta popcorn!

Imorgon hoppas jag på lite mildare väder, iaf mindre blåst, så vi kan vara ute och leka lite. Eller så kanske vi går och badar men jag har aldrig gjort det med Bella själv och det verkar lite läskigt? Finns ju tyvärr ingen barnpool och hon har inga puffar så man måste hålla i henne hela tiden. Men å andra sidan är hon ju så feg så hon vågar aldrig släppa ändå. Vi får se vad det blir!

Nu TV!


Trixigt


En dag i Mirabelle Bäckströms liv

Då Pontus var ledig med Bella i måndags skrev han ner exakt vad de gjorde och här kommer en relativt vanlig dag i våra liv;

06:30
-Bella vaknar, mamma går upp som ska jobba
- Välling och Pingu i soffan (tror Teletubbies fått konkurrens!)
- Är med och "sminkar sig" med mamma, prövar puderborste och ögonfransböjare

07:40
- Äter frukost med pappa, polarbröd med lepa och mjölk. Smetar sista tuggan i håret och skrattar
- Leker själv (skor, gåvagn, gosedjuret Leo)

08:10
- Signalerar att hon bajsat, får ny blöja
- Leker med Pippservisen och en ny leksak från Chamonix; en sandwich med magneter med tillhörande pålägg. Bjuder pappa på både kaffe och smörgås
- Leker med bilar

8:40
- Hittar ett plåster som hon sätter i håret på pappas arm. Skrattar när pappa säger aj då hon drar bort det
- Åker Bobbycar
- Busar i soffan, börjar bli kinkig men skrattar
- Ritar med kritor

9:00
- Äter clementin
- Byter från pyjamas till snickarbyxor och tröja
- Leker med ytterkläder (handskar, mössor och skor är bättre än vilka leksaker som helst)

9:30
- Klär på oss och promonerar till Kyrkis
- Leker och har sångstund, alltid en höjdare tycker Bella

11:15
- Lunch på Kyrkis. Rester från gårdagens middag; biff med bambu, äter massor och säger "mmm". Får även äta en bit av en kärleksmums, mest intresssant i början

12:20
- Somnar i vagnen på vägen hem

13.30
- Vaknar ledsen men somnar om inne i pappas famn, som också somnar

15:30
- Efter en rekordlur vaknar båda och gosar en stund innan de äter mellis
- Mamma kommer hem

16.30
- Hela familjen klär sig och går till Röstbergsliften på Funäsberget
- Åker några få åk (läskigt underlag med tanke på att pappa har Bella på ryggen) men fikar desto längre på toppstugan

18:30
- Äter sen familjemiddag

20.00
- Bella somnar och sover utan ett pip fram till 6:45

 
Vantar är hysteriskt roligt!

 
Sugrör är trixigt att få på rätt ställe, men slalom är ju hur lätt som helst tycker Bella ;0)


Pappabus


Den 10 mars får vi titta på Polarn!

Då är det dags för ultraljud, ska bli så sjukt spännande men jag kommer vara så nervös, precis som med Bella. Vi måste ju åka till Östersund för det så det är lite ironiskt då det står i kallelsen att undersökningen tar max 30 minuter då det för oss tar en hel dag, haha! Men det kan ju bli trevligt med en dag i stora staden, såklart.

Annars då? Jo här är det massa fuderingar kring flytt. Bland annat hur vi ska flytta familj + bohag då Pontus måste vara i Stockholm på fredag 23/4 men lastbilen troligen inte kan gå förrän lördag...så jag och Bella måste ju vara kvar till dess men med hjälp av familj och släkt ska det nog fixa sig. Sen är det småfunderingar av slaget "hur trollar man bort en stor och ful stereo från 90-talet som är Pontus favoritsak och som har något så exlusivt som LP-spelare?" Haha, ja det är högt och lågt här på kvällarna nu! Pontus filar på ritningar på köksöar och jag funderar på hur vi ska fördela familjen på tre sovrum i två våningar. Men allt går och allt löser sig, det gör det alltid för oss, helt fantastiskt faktiskt!


Välkomna till Tumba!

Igår blev det klart, vi ska flytta till Tumba! Närmare bestämt Lövholmen. En finfin bostadsrätt som påminner mycket om radhus i två våningar med två uteplaster, två toaletter och tre sovrum. Öppet kök/vardagsrum och mycket fräscht stort badrum och kök. Visst finns det lite fix att göra; måla om lite på både väggar och trappan, sätta upp nya fönsterkarmar här och där, någon ny taklist, ta bort av en tacky ungkarlsmöbel i köket som kanske blir en enkel köksö med arbetsyta istället...Men inget är akut och överlag känns det så fint och bra! Pontus var ju där och tittade igår och även området i sig var tydligen väldigt fint. Känns så skönt att det är klart!

I helgen har Pontus mamma varit här och sent igår kom ju Pontus och hans pappa hem från Chamonix. Idag tog vi tillfället i akt och lämnde Bella med farmor och farfar och åkte på tur till Ösjöstugan. Hur vackert som helst och jag är så glad att vi gjorde det! Nu då vi båda jobbar så är det så sällan vi har chansen att komma ut och att vi kan göra det ensamma händer ju typ aldrig. Det var överlag soligt och fint, fyra plus på fjället och vi bara njöt av det stora, tysta och vilda. Jag suger åt mig allt sånt nu så jag kan leva på det länge sedan då vi bor i storstan, haha. Är också otroligt tacksam över att vi varit så duktiga på att fota denna fantastiska fjällmiljö, i alla årstider. Självklart kommer vi att semestra i fjällen sen men så här nära kommer vi nog aldrig igen. Är så glad att vi bott här men är också så glad över att nästa äventyr väntar runt hörnet. Stockholm here we come! =)


  
 



Middagsgäster

Jag och Mirabelle (måste börja använda hennes fullständiga namn lite mer igen, är ju superfint!) är ju ensamma den här veckan så jag bjöd Loo's på middag ikväll. Vid 16.30 (väldigt barnvänlig td) dök de upp och vi åt korv och hamburgare. Inte så fancy men ack så gott! Uppskattat av alla, inte minst Mirabelle som åt tre hot dogs och ett korvbröd, haha.

Till efterätt åt vi glass och drack kaffe. Men Mirabelle, som inte är så förtjust i sötsaker, åt mest clementin. Duktig tjej! =) Självklart får hon bulle eller glass någongång, eller Festis, som då mamma och pappa var här, men det är sällan och så vill vi ha det.

Innan middagen var Mirabelle sååå mammig. Hängde verkligen i mina brallor medan jag försökte laga mat men som tur är fungerade både Hanna och Marcus som substitut så jag fick göra klart maten. Efter lite ny energi kunde hon faktiskt leka en stund med killarna, eller iaf lyssna på musik och dansa på samma ställe i rummet. Hon är inte speciellt intresserad av andra barn faktiskt. Men det beror också lite på humör förstås. Skulle vara kul att se hur hon är på dagis, tror hon mest leker brevid, fast det är väl rätt vanligt i den här åldern? Hon gillar däremot alla vuxna nästan, gosar och myser med de flesta, gogumman!

Idag hände något magiskt! Inte en enda hulk eller tår kom från Mirabelle då jag lämnade henne på dagis! Kanske gillar hon att vara där tidigt? Massa fokus från personalen eftersom det är få barn och så vet hon att hon får macka? Haha, kanske! Resten av dagen hade också gått jättebra. Hon hade varit i ataljén och målat med vattenfärger. Första gången med pensel, hade varit intressant. Personalen hade ramat in alla barnens tavlor och hängt ovanför respektive barns hylla, hur fint är inte det? Så då jag kom och skulle hämta frågade en personal om jag ville titta och det ville jag förstås! En fin skapelse med mest rött, hihi. Vi är så nöjda med detta dagis och det är verkligen synd att behöva ta Mirabelle därifrån men så är det ju. Får se hur det blir i 08-land. Hon har ju rätt till 15 h/vecka då syskonet kommer men jag har ju en puttenuttig idé om att jag vill ha båda hemma tills lillen ska börja. Kanske är det för jobbigt? Kanske är skönt med 15 h avlastning? En fördel med att sätta Mirabelle i förskla är ju att lillesyskonet då sen har förtur till samma ställe. Jobbigt att ha dem på olika dagis...Hade hon varit kring fyra år hade jag inte tvekat men det känns som om hon inte direkt har något utbud av dagis egentligen som tvååring? Det är mest ett nödvändigt ont, som såklart är kanon, men som kanske inte behövs just då?



Bella och vovven i leksaksbacken...


Vart ska vi ta vägen?

Ni verkar lite nyfikna över vart vi ska bo då vi flyttar till storstan? Jo, det är vi med! =) Men nu är vi snubblande nära ett köp, men då det inte är helt klart vill jag inte skriva något om det. Men det är en relativt stor bostadsrätt i två våningar med en liten gräsplätt (lättskött tomt enligt mäklaren, haha) och den ligger i Tumba. Då Pontus kommer från Chamonix på lördag ska han åka dit och kolla och förhoppningsvis skaka hand så att säga. Mer info då alltså!

Nu är jag och Mirabelle helt ensamma igen. Känns tomt men ändå lite skönt. Ska lägga mig tidigt varje kväll den här veckan har jag bestämt! Är ju kvällstrött och nu då Pontus är borta kan jag passa på att lägga mig vid 21 utan att skämmas! =)

Nu då jag ska både lämna och hämta på dagis och Pontus är borta, som normalt är ledig en eller två vardagar i veckan, så får Mirabelle en tuff dagisvecka. Mån-fre 7.15-16. Men det går säkert! Hon får sova före lunch om hon vill, som hon ibland gör då hon är trött på förmiddagen. Då lägger de henne i vagnen så hon får sova typ 20 min innan lunch, då väcker de henne, hon äter och sen sover hon igen 1,5 timme typ. Haha, jaja, bara hon trivs så! Annars brukar ju barnen få sova före lunch och äta sedan men det har de aldrig testat och så länge det här funkar för Bella är det ok. Men allt som oftast håller hon ju ut till vanliga sovtiden, efter lunch.

Jag lär ju också bli rätt trött. Självklart klarar alla av att ta hand om sitt barn ensam men jag är ju inte direkt van det. Vi delar ju på allt annars så det blir en ny lärdom!


Mamma, pappa och brorsdotter på besök

Mamma, pappa och Isa (Bellas kusin) kom redan i torsdagskväll och vi har myst hela helgen. De åker hem tidigt imorgon men oj vad vi har hunnit med mycket roligt! Igår var det typ snöstorm så vi tog det lungt på förmiddagen och sen vid 11 gav vi Bella mat och efter det somnade hon snällt i vagnen på väg ner mot byn. Vi andra åt på Loftet vilket var väldans trevligt. Har inte varit där på länge, blir svårare att hitta tid till det nu då båda jobbar, men det var som sagt mysigt, även om inte Pontus var med då stackarn jobbade. Alla åt gulasch utom Isa som åt hamburgare och alla var nöjda. Jag avslutade med en semla så i och med det kan jag konstatera att det inte gick att hålla sig till fettisdagen...

Efter lunchen gick vi en sväng på Hillside och mamma hittade som vanligt lite att shoppa. Jag ligger lågt då det är svårt att hitta något som ska passa resten av graviditeten alternativt fortfarande kännas kul efter graviditeten. Tror inte jag behöver köpa några mammakläder alls direkt faktiskt. Har ju en del sen sist, men jag hade inte så mycket speciella mammakläder egentligen. Var mycket tajts och tunika/klänning och det modet är ju fortfarande helt accepterat (eller?) så blir nog en del av den varan den här svängen med. Sen har jag ett par fina jeans från Pop, en riktitig mammaklänning och några tröjor det blir som sagt en minimal kompletering. Sen hoppas jag ju på en fin sommar och då blir det ju bikini sista tiden ändå! =) Däremot tror jag att jag får hoppa i mammajeansen, eller iaf ur mina vanliga jeans, tidigare den här gången. Har redan lagt undan de jeansen jag hitills jobbat i. Tyckte de spände och var obekvämt så jag ersatte dom med ett par jeanstajts, soft! Är i v 15 nu och jo, det putar nog lite minsann, hihi!

Idag har vi varit ute hela dagen. 10.30 var vi på Funäsberget och jag och pappa spände på oss slalomskidorna direkt medan mamma lekte med tjejerna. Hon fick gräva fram både leksaker och lekplats (var så mycket snö i pulkbacken så Bella inte ens kunde gå) men sen var de nöjda där nästan 40 minuter. Då var det dags för lunch så vi gick till kåtan där det finns grillplats om man har med sig egen korv eller så, som vi hade. Så det blev grillad korv i bröd med räksallad och Festis till lunch. Mycket uppskattad av framför allt Bella som älskar korv och räksallad och som dessutom fick smaka Festis för första gången. "Mmmm", sa hon flera gånger och skrattade högt, haha. Före/under/efter lekte Bella och Isa någon sorts jagislek som både verkade finna mycket underhållande. Kul att se med tanke på att de mest irriterat varandra i övrigt i helgen. Isa tycker att Bella förstör och Bella förstår inte då Isa vill vara själv och bygga och så där. Isa har också varit lite svartis då mamma gosat eller busat med Bella men det har verkligen gått superbra överlag! Jättekul att Isa vågade och ville följa med!

Efter lunchen så åkte jag och pappa lite mer skidor men jag blev så sjukt trött i benen! Det snöade ju inatt så det blev stora vallar i backen och jag är ju fortfarande lite osäker och att spänna sig och typ bromsa hela tiden, utan att kunna åka på skär, är stört jobbigt! Men det var kul och det var så¨fint väder! Vindstilla, mestadels sol och åtta minus. Så underbart att kunna vara utomhus en hel dag, inkl lunch till och med!

Nu har vi ätit middag och kollat på Melodifestivalen. Rätt låtar gick vidare tycker jag! Annars var det skumt startfält...Men Dolph var ju rätt skoj, faktiskt!

Tyvärr har jag inte fotat alls på hela helgen. Skärpning lovas!


Sjukling

Helgen i Östersund var som sagt super men starten på denna vecko blev desto sämre. Åkte på jobbet igår och kände ganska direkt att jag mådde lite konstigt men tänkte att det nog berodde på att jag sovit dåligt. Jobbade på i en timme ungefär men då började jag må riktigt illa och fick frossa som kom och gick. Sa till de som var där att jag går så fort nästa kommer in så jag stannade tappert till strax innan 10 då Maria kom och fick styra upp resten av dagen, tack! Jag körde hem igen och tur var det för efter att ha försökt få i mig thé och skorpor kräktes jag rejält och efter det sov jag precis hela dagen, och kvällen med egentligen. Var så matt!

Idag mår jag myckt bättre och ska försöka vila mig i form. Är fortfarande trött och har ont i huvudet. Har tyvärr bara Ipren hemma och det ska man ju inte äta då man är gravid så kanske vatten, vila och frukt hjälper? Annars tar jag en prommis eller så köper jag då jag hämtar Bella på dagis. Jo, hon mår bara bra så hon fick snällt gå på dagis idag så jag kunde vila. Tror dock att hon kan vara roten till mitt tillstånd. Hon var nämligen dålig i magen i helgen, bajsade mycket och löst. Hoppas hon klarar sig från det här iaf, och framförallt Pontus! Han åker ju till Chamonix på fredag så han får inte bli sjuk!

Annars då? Vi har lagt ett bud på en lägenhet i Sthlm så nu får vi vänta och se. Är väldigt sugna på den men vi förstår ju att vi måste ha alternativ men det är inte lätt att hitta! Problemet är ofta pendeltiden; för att klara vår budget (och även våra önskemål om natur) så hamnar vi ju en bit bort men vi vill inte pendla mer än ca 40 min. Blir tufft nog att vara hemma ensam med två barn måndag-fredag, 7.30-17.30, minst, då Pontus jobbar. Jakten fortsätter men håll gärna tummarna för oss!