Att bada var mysigt!

Igår badade vi Mirabelle för första gången och hon vekade gilla det! Till en början var hon lite skeptisk och knöt ena näven så hårt att knogarna vitnade men sen slappnade hon av och verkade njuta av vattnet och beröringen från två löjligt förtjusta och stolta föräldrar. Haha, ja, vi gillade verkligen att bada henne!




Nu sover Mirabelle i soffan, skönt. Pontus har ett 12-timmars pass idag och tolv timmar är lång tid ensam med en bebis. Hon är absolut ingen "problembebis" och vi har haft jättemysigt idag med två långpromenader i fint väder (sol och cirka 13 grader) och jag har hunnit kolla lite kartonger vi inte packat upp än etc då hon sovit, men det tar ändå på krafterna att ständigt, och ensam, vara hennes allt. Missförstå mig inte nu, hon är inte jobbig (bara lite på kvällen, haha) men ändå så slänger man i sig maten utifall hon skulle vakna, man går inte på toa om hon inte verkar sova djupt, man bär och kångar, sjunger och tröstar, kollar på henne var tionde minut då hon sover....Massa kärlek och oro som gör en trött. Inte konstigt alls, vad jag förstår. Så skönt då Pontus kommer hem och jag verkligen känner att jag kan släppa taget lite, både metaforiskt och bokstavligt, haha. Men nu är det bara max två timmar tills han kommer hem. Sen blir det en likadan dag imorgon men efter det är det treenighet hela nästa vecka, jippie! Och Sundsvallsbesök med! Jippie!

Imorgon har jag och Bella en date! Hihi, vi ska gå ut och gå med en tjej som heter Hanna och hennes söner Vincent och Vinston, om hon nu tar med båda....De är iaf ett år resp. tre veckor gamla, ska bli skitkul! Vi träffades på bvc för någon vecka sedan och bestämde att vi skulle hänga lite ihop. Hanna verkar jättetrevlig så jag ser verkligen fram emot det.

Jag och Pontus lärde oss mer om Mirabelles namn här om dagen då vi var på Pontus jobb och träffade en man som är från Ryssland och som är gift med en som jobbar på skolan. Han berättade att på ryska så betyder Mir fred, frihet eller liknande och Belle/Bella betyder ju skönhet på både franska och italienska (det visste vi) så tillsammans blir det ju fri skönhet eller fridfull skönhet, eller fredlig skönhet eller vad man nu vill få det till. Kul att veta! Fred och skönhet, det är ju vad världen behöver. Go Mirabelle! =)

Nu ska jag titta till Bella!

Kommentarer
Postat av: Maria

Hon är ju sin mamma upp i dagen tycker jag!!! och gudomligt söt!

Postat av: Lova

Hej kära ni ! Jag har hittat hit via Josefines blogg - Jag tycker redan så mycket om er alla 3 L själv är jag en norrlänning som bor i Stockholm med 5 barn. Att titta in hos er är ganska skönt eftersom jag behöver en jordnära förankring mot allt mode och rosa glitter- Ett tips ! lägg en termometer i vagnen så är det lättare att uppskatta hur mycket kläder man skall ta på den lilla,Minns hur jag tog på min förstfödde son (1 vecka gammal i mitten av juli) mössa när vi skulle ut med vagnen för det stod i någon bok att nyfödda ALLTID skulle ha mössa (det var +28 gr och han låg i vagnen sjöblöt av svett) but how to know ?? Sköt om er ! ps ett litet tips på kvällarna mellan 18-22 kan vara att låta Bella komma till bröstet lite oftare ds Sköt om er ! Kram ! och du kom ihåg att vila,dricka mycket och akta tuttarna för drag ---

2008-08-23 @ 21:52:38
Postat av: Lina

Lova: Haha, kul att du uppskattar bloggen. Men visst är det kul med rosa och glitter med ibland, det tycker vi ju nog båda två eftersom vi läser Josefines blogg, även om hon blandar allt möjligt =)



Bella får äta när hon vill så det betyder att hon äter mer på kvällen, som du säger. Men ibland verkar det inte hjälpa. Men å andra sidan säger både barnmorskan och andra att bebisar ofta är lite oroliga på kvällen så det är väl bara så. Om hon är jätteledsen så får hon ersättning har vi bestämt, det mättar ju mer.



Kul att du gillar bloggen som sagt. Fortsätt gärna läsa och kommentera!

2008-08-23 @ 22:28:48
URL: http://linalindstrom.blogg.se/
Postat av: Jennie

Det är inga problem för oss om Bella är lite styrig på kvällen, det kan Wilmis va ibland oxå. Vi, om några, borde ha förståelse, det var inte så länge sen W var skrikig på kvällarna. Även nu är det så att vissa kvällar är detbara att kånka o bära som gäller. Bara att finna sig i lixom...

2008-08-24 @ 09:47:31
URL: http://jennie77.blogg.se/
Postat av: Elin

Hej! Ja det ska bli så skoj att träffa er och lilla Bella. Det var nog hemma hos er vi sågs sist, då vi blev bjudna på asiatisk älggryta!

Ses på tisdag, tror tyvärr att jag jobbar till 20 men kommer asap! Kram

2008-08-24 @ 15:29:49
URL: http://goldentexas.blogg.se/
Postat av: Josefine

Ha en jättemysig dejt, skönt att prata med andra som mest tänker bajs, sömn,mjölj och bebiskärlek!

KRAM!

2008-08-25 @ 12:56:31
URL: http://prinsessansdagbok.com
Postat av: Josefine

mjölk :)

2008-08-25 @ 12:56:40
URL: http://prinsessansdagbok.com
Postat av: Eva Kihlström

Ni har väl hört rapporten som har gått hela morgonen på radio idag? Efter alla diskussioner om hur man skall lägga småbarn - sida, mage eller rygg - har nu en forskare upptäckt att småbarn som bara läggs på rygg får deformerat huvud och begränsad rörelseutveckling. Det vill man ju inte! Flera experter uttalade sig och poängterade att barnet fortfarande skall ligga på rygg och sova, men när det är vaket skall man ha det liggande på mage så mycket som möjligt för att stimulera det att träna upp nacke- och rygg, plus behålla huvudformen förstås. Sitta i knät eller bärsele är också bra, men för mycket tid i bilstol eller "babysitter" var inte heller så bra, eftersom det är ganska hårt för det lilla mjuka huvudet.



Seså - nu fick ni en sak till att hålla reda på!

Hoppas allt är gott f ö! Kram!/Eva

(ps se min blogg för senaste nytt!)

2008-08-25 @ 14:48:37
URL: http://evaihjo.blogspot.se
Postat av: Soffan 7

Hej !

Vilken mysog ni verkar vara...vi ska oxå bli en familj nästa år. Så spännande. HAr börjat titta på bebiskläder. Vet inte om det är för tidigt men det känns rätt (är v 18) och kul att göra det. En fråga bara var har ni köpt den fina gröna fleecefilten? lev så förälskad i den. Du får gärna maila eller skriva här. Går inte ofta och läser din blogg. Man blir varm ihjärtat när man läser den.

Kram

2008-08-25 @ 22:22:09
Postat av: Lina

Soffan 7: Tack så mycket! Jag blir varm i hjärtat av kommentarer som denna =)



Den gröna fleecefilten, som Bella har både i sängen och vagnen, är faktiskt en gratis reklamfilt från Länsförsäkringar, haha! Men de finns säkert liknande på de flesta barnaffärer.



Klart du ska köpa barnkläder om du vill. Vi väntade dock till 7:e månaden innan vi köpte något men man gör ju som man själv känner och vill så shoppa loss du! =)

2008-08-25 @ 23:09:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback