Grymt trevlig lördagkväll!

Hela gårdagen igår var så skoj. Vi softade som bara vi kan, det enda vettiga och konkreta vi gjorde på hela dagen var att gå ut på vagnpromenad. Eller vi år ju faktiskt frukost och lunch med, och det är ju lite ansträngande, eller? Men det var hur skönt som helst att bara vara! Strax innan 16.30 gick vi ner till Villan och tog ett bord innan familjen Loo/Gren kom strax efter oss. Jag och Pontus tog in varsin polsk öl som var jättegod, för den smakade som folköl, haha. Kanske inget tillverkaren skulle ta som en komlimang men den var jättegod och mild i smaken, utan att vara blaskig. Efter en kort stund hade personalen dukat fram buffén så vi gick och betalade för att kunna svulla. Och hoppla, inte direkt billigt. För buffén tog dom 195 spänn! Iofs så var det väldigt dyra råvaror; parmaskinka, massa goda ostar (många var från trakten), gravad lax, oliver....Sen så tror jag att det mesta var ekologiskt eftersom de har de som idé, så visst, det kostade nog en del, men det sved ändå lite att betala nästan 200 för en buffé. Men Pontus såg såklart till att vi fick valuta för pengarna! Han åt och åt, haha. Kring 19 började Vincent bli trött och Hanna och Marcus bestämde att Marcus skulle gå hem och natta barnen och att vi alla skulle komma efter om en stund. Perfekt! Tills en ur personalen kommer till vårt bord och säger att Marcus ringt och har låst ut sig, haha. Hanna hade nycklarna så hon fick gå hem. Jag, Pontus och Bella satt dock kvar en stund innan vi också gick till dom.

Väl där blev kvällen ännu bättre! Marcus drog på Ica och köpe folköl till honom och Pontus och godis till mig och Hanna så vi blev kvar där nästan till 00.00. Vi pratade och skrattade hela tiden! Samtalsämnena var bland annat: parrelationer, småbarnsliv, olika förlossningssnitt, husbygge...Ja, vi pratade om högt och lågt och kul var det! Vincent och Tristan sov i sina sängar och Bella var växelvis vaken och sovandes iaf fram till 23 då hon sov mest hela tiden i Pontus famn. Skönt att alla barn var nöjda så vi fick vara lite ifred, som vanliga vuxna.

Nu är hela familjen vaken och vi ska väl snart äta frukost och sen blir det till att städa! Ja, efter gårddagens dekandens så måste vi göra ett ryck nu idag. Klockan 14 ska vi på julskyltning med Hanna och Vincent så vi måste vara klara innan dess. Bäst att sätta fart...



Mirabelle Bäckström - en sann festprisse



MILF? ;0)

Jodå, jag minns faktiskt hur man använder både mascara och ögonskugga, haha. Kul att sminka sig ju, men jag är ju så sjukt bekväm av mig så det blir inte så ofta. Men desto roligare då det händer då, iofs.
Visst ser ni att jag har ett mer blått och ett mer grönt öga?




Nu ska vi ner på Villan och äta buffé och kanske dricka ett glas vin.
Japp, jag tror på Socialstyrelsen och mitt eget omdöme!

Mirabelle kan skratta! (Mamman och pappan är gladast)


Glöggmys

Igår slutade Pontus 21.30 så för att vi skulle få någon tid för oss själva testade vi att lägga Mirabelle ensam i sovrummet, i sin säng som vanligt, strax efter 22. Hon protesterade lite först men då jag gav henne nappen igen så gav hon upp och somnade. Vi tycker ju att Bella ska få styra oss än så länge, att vi alltså anpassar oss efter hennes sovmönster, och det innebär oftast att hon vaknar kring 09.00, är vaken till typ 10-10.30, sover i vagnen 10.30-12, är vaken hela tiden fram till 16-tiden typ då hon ibland kan ta en liten powernap på en halvtimme eller så i en famn i soffan, sen är hon vaken fram till kanske 19-20 då hon igen kan ta en powernap och sen sover hon för natten vid 23. Vaknar och äter mellan 04.30-06.30 typ, en gång. Det funkar bra tycker vi, men visst var det väldigt mysigt att få två-tre timmar helt själva igår, verkligen! Vi stängde av TV:n och drack glögg med tända ljus, mysigt.

Nu har vi nyss kommit hem från promonaden, jag och Bella. Vi var ute nästan två timmar och hon sov hela tiden =) Gick bort till korgliften vid Funäsdalsberget och sen ner på byn och in på Ica och handlade lite inför middagen ikväll. Vi ska göra kycklingwraps med kyckling, wokgrönsaker och creme fraiche. Blir nog gott! Vi har gjort det med älgfärs och det är också smarrigt. Så smidigt att använda wokgrönsaker, vi gör det ofta. In i ugnen bara med lax eller kyckling. Gott, snabbt och nyttigt! Inte lika nyttigt är dock "desserten" jag köpte; smågodis! =)

Imorgon ska vi på café Villans nyinvigning/tvåårs-jubileum. Buffé och underhållning. Blir nog trevligt. Vi ska gå med
Hanna och Marcus så vi får hoppas att de tre barnen är på bra humör!


Trevlig helg!


BVC-rapport

Idag var vi på BVC och Bella fick sin första vaccinspruta. Hon grät i typ tio sekunder precis då det sprutades in, men sen var hon sitt vanliga glada nöjda jag, skönt. Men de tipsade oss om att ha alvedon hemma så köpte vi det på Apoteket men vi har inte behövt använda det, tror inte det kommer behövas heller eftersom det inte behövts hitills. Köpte även ansiktskräm och en brun-utan-sol för ansiktet till mig. Har fått världens skummaste hud i och med amnignen; torrfläckar blandat med finnar. Så en redig fuktkräm tänkte jag kunde vara bra. Brun-utan-sol-krämen köpte jag för att jag annars brukar använda den som är för kroppen även i ansiktet men den är nog i fetaste laget nu då huden är i uppror...

De vägde och mätte såklart på BVC med. Hon börjar bli stor, lilla Bella! Mäter 67 cm och är 7090 tung, 3,5 mån gammal. Trots den, vad jag tycker iaf, rätt tunga vikten, så är Bella fortfarande ganska finlemmad. Någon liten valk kring låren, lite dubbelhaka och runda kinder, that's it. Läkaren var också där så de gjorde en "allmänkoll" och allt såg bra ut. Vi har också fått en kallelse till ögonkliniken i Östersund. Hon har ju en prick i ena pupillen, plus att den inte är helt rund längst upp, utan lite platt. En rest från fosterstadiet sa de på BB, men de vill iaf kolla upp den igen. På BB kollade de ju att ögat fungerade som det skulle och det gjorde det men en återkoll är ju alltid bra! Men om allt funkar fast pricken blir kvar är de ju ändå lite småcoolt, eget liksom. Som jag typ, som har ett mer grönt och ett mer blått öga. Men bäst är väl om pricken försvinner. Är väl iaf mest korrekt som förälder att tycka det...

Igår hade jag och Bella en mamma-bebis-fika-dejt med Hanna och Tristan på Café Villan. Supertrevligt, som vanligt. Våra småttingar sov sött i sina vagnar utanför och det funkade hur bra som helst då de nyss byggt om och har stooora glasfönster så man ser vagnarna perfekt. Till säsongen blir det väl uteplats där men än så länge kan man ju utnyttja det. Efter vi fikat gick vi hem till Hanna och hängde lite där. Ungarna låg på golvet, i vagnen, i famnen...Sen gick jag hem =) Skönt och avslappnat umgänge!



Mirabelle och Tristan


Idag har Pontus varit ledig så efter BVC gick vi hem och Pontus lagade köttbullar. Vi fick ju massa älgkött och en hel del färs så vi passade på att göra bullar. De blev goda även om jag anser att det var lite väl mycket krydda och framför allt salt i dem men Pontus familj är helt saltgalna och det är Pontus pappas recept så...Annars har vi inte gjort så mycket. Nyss satte Pontus upp en hylla ovanför Bellas säng som vi satte några av hennes nallar på, blev jättegulligt!

Bella har skrattat flera gånger ikväll, på riktigt! Jättekul! 

En vanlig måndag för familjen Bäckström/Lindström

Idag har vi gjort något som är få småbarnsföräldrar förunnat; åkt slalom, på en måndag. Det är ju möjligt för att vi bor i typ Sveriges snösäkraste område samt att Pontus har ett så varierat schema att han var ledig idag. Då det bara var vi idag så turades vi om att åka och att gå med vagnen nere vid liften. Det funkade jättebra och Bella sov gott, djupt nerbäddad i åkpåsen i vagen. Åkningen gick också bra, fast jag blev lite störd av det faktum att en slalomklubb hade träning vilket betydde att det var en bana uppsatt i backen vilket lämnde bara några meter i kanten till mig att åka på. Lite trångt för en nybörjare men det var kul ändå att få komma ut lite! Dessutom har vi köpt säsongskort nu så det är bara bra om vi utnyttjar dem även om det bara blir fyra åk som idag. Säsongskorten är för övrigt sjukt billiga för oss som är bybor; 1290 kr för hela säsongen och de gäller alla liftar i Tänndalen, Ramundberget, Funäsdalsberget och Tännäs. Men som tjejen på Turistbyrån sa, som sålde kortet, "nåt ska vi väl ha för den höga skatten". Jo, så är det ju men ändå, 1290 kr!



Mirabelle i vagnen. Vi har börjat använda åkpåsen nu i helgen och det funkar super! Varm och glad bebis!

   
Pontus åker skidor, Bella åker vagn. Föräldrar retas med bebis för sitt eget höga nöjes skull.



Vi åt lunch på värdshuset i Hamra efter de fyra otroligt ansträngande åken, haha. Köttbullar, potatis, gräddsås och lingonsylt. Gott, om än lite lyxigt kanske med utelunch på en måndag men trevligt var det iaf!

På vägen hem från backen handlade vi mat och sen åkte hem och lagade lasagne. Supergod och världens kaloribomb, såklart. Massa vanlig ost och brieost. Mmmm. Tur att man ammar och att det mesta rinner av, faktiskt! Så därför är det snart dags för glögg och pepparkakor! =)

Besök av mamma och moster

I helgen har min mamma och moster varit här och det har varit supermysigt! De kom i fredags vid 21 och då satt vi uppe och umgicks till typ 00.00. På lördagmorgon vaknar mamma och Susanne 06.15 medan småbarnsföräldrarna sover tills Pontus klocka ringer 8.30, haha. Ja, Pontus har alltså jobbat i helgen och det har både varit bra och dåligt. Bra för jag fick ju sällskap hela tiden ändå, men trist för Pontus och mamma och Susanne att inte kunna träffas. I lördagsmorse var det typ snöstorm här men vi gick ut på byn ändå. Kollade de tre affärer som finns innan vi bestämde oss för att fika på Loftet. Mirabelle A-barnet Bäckström sov sött i vagnen under de två timmar vi fikade. Sedan vaknade hon, log och var söt, åt och somnade om i vagnen igen, haha.



Moster Susanne och mamma Anki på Café Loftet. Goda mackor och gott tjeckiskt öl.

 
På vägen hem gick vi till Ica och handlade lite till middagen men det behövdes knappt då mamma hade lagat en
jättegod älggryta hemma och tagit med sig. Innan middagen drack vi glögg och åt pepparkakor med ädelost på. Sen åt vi och kollade på Stjärnor på is/Dansbandskampen. A-barnet blev lite mer av ett b-barn senare på kvällen så vid 22 bestämde jag mig för att det var dags för den unga damen att sussa. Så vi kröp till kojs och efter lite sängamning och gos somnade hon till slut. Skönt för oss båda med en "tidig" kväll. På söndagen var det bättre väder så vi gick ut och promonerade mellan typ 10-12. Det var rätt kallt men friskt och skönt! Sen gick vi hem och drack kaffe och åt saffranslängd som mormor skickat med till oss. Förutom saffranslängder var det kubb, lingonsylt och superfina tjocksockar till Bella! Kul med spontanpresenter!

Appråpå presenter så fick vi hur mycket älgkött som helst av mamma och pappa med. Jag och mina två bröder får det som julklapp i år kan det finnas någon bättre julklapp än mat?! =) Mirabelle fick också julklapp i förväg; en tripp trapp-stol. Svart med svart/vit prickig "babydyna", superfin! Hon testade den i typ tre sekunder men vi kunde snabbt konstatera att det dröjer någon månad innan hon är redo för att sitta själv i stol. Hon är ju så lång och smal med så hon har inget att "hänga upp" kroppen på så hon måste helt enkelt bli starkare och stabilare. Sen så fick hon "spontanpresenter" med av mamma; en body från Gangstar som ser ut som en vanlig tröja och ett par matchande supersnygga svarta, lite tjockare byxor från Polarn. Med mudd så klart! ;0) Det var strl 74 så det blir något att längta till, kul!

Ruggigt ute, mysigt inne!

Det stromar och viner snö som bara den ute, ingen dag för promenad direkt. Så vi är inne hela familjen (Pontus är ledig) och bara myser. Jag har fortfarande på mig pyjamas och raggsockar och Pontus har myskläder. Den enda som är anständig är Mirabelle, haha. I natt var det så kallt i vårt sovrum så jag och Pontus tog beslutet att lyfta över Mirabelle till oss kring 7. Hon frös förmodligen inte men då man själv låg djupt inborrad i ett täcke med näsan som enda kroppsdel utanför så kändes det taskigt om hon skulle ligga i sin säng själv. Då hon sover själv har hon dessutom alltid händerna utanför täcket och de var faktiskt som isbitar, men hon var varm på kroppen så det var nog ingen fara. Men hon fick iaf ligga mellan oss sista timmarna, med händerna under täcket.

Även i vagnen vill hon ha armarna uppåt, vilket innebär att händerna hamnar utanför mjukliftens "lock", tur att hon har vantar och overall! Men igår bytte vi ut liften till åkpåsen så då blir det nog svårare för henne att ha händerna ute. Iaf då man drar ihop den helt då det blir riktigt kallt...Jaja, hon blir väl förbannad en stund sen somnar hon, som alltid i vagnen
=)

Hon sover faktiskt i vagnen nu med, fast inne. Första gången någonsin tror jag. Hon somnade utan större insatser från oss med. Vi drog den fram och tillbaka en stund men då hon ändå var tyst och lugn utan att vi gjorde det så slutade vi och efter typ 10 min sov hon. Behändig liten bebis det där! ;0)


Bella i den otroligt fina tröjan som gammelmormor Birgit stickat.
"Kolla pappa, vilken fin tråd!"

Bella hjärta Pappa


Pontus ser tokig ut, men gets away with it på grund av den söta bebisen ;0)


Bella inspekterar så att inte Pappa fuskar. Hade nog snarare behövts om Mamma hade dammat...

I lav jo

Jag har bestämt mig för att varje kväll innan Mirabelle somnar för natten, berätta att jag älskar henne. Typ "God natt då gumman, mamma älskar dig". På det här sättet hoppas jag att det har blivit en så pass inbiten vana så att det inte känns krystat då jag säger det då hon är typ 14, och förmodligen verkligen kommer att behöva höra det. Jag sa det till Pontus igår med innan vi somnade "God natt baby, jag älskar dig". Han kanske kommer behöva det senare här i livet. Haha.

Promenad

Idag blev det förmiddagspromenad som vanligt igen. Går ju så gott som varje dag men igår blev det ju inget. Några av ursäkterna var träningsvärk efter skidåkningen och att det var så kasst väder. Så idag fanns inget att skylla på då träningsvärken är borta och solen skiner!


Tre minuter senare sov Mirabelle gott hela promenaden.

 
 
Vår tomt! (Eller ja, vi hyr ju men ändå)



Tanken var att vi skulle åka till Röros och bada imorgon men vi fick ringa och avboka då det bara var tre familjer som kunde åka, blir lite väl dyrt per/pers. Men jag bokade iaf en ny tid den 10/12 så då hoppas jag att vi kommer iväg! Funderar på att ta med badkläder då vi åker hem över jul med. Antingen om vi hinner i Sundsvall (Matfors badhus) eller i Östersund i mellandagarna. Vore kul att komma iväg och bada hyfsat regelbundet med Bella, så kanske hon till och med kan skratta lite någongång och inte bara vara lugnet själv som sist, vilket man iofs inte ska klaga på då hon lika gärrna hade kunnat protesterat...Inget bad alltså imorgon men då blir det iaf Kyrkis som vanligt på onsdagar! Pontus är ledig så han följer också med, kul.

Pontus slutar 17 idag och tills dess ska jag beslutata om vi ska äta tjock- eller tunnpannkaka. Det senare är ju godare men det är ju så drygt att steka! Dessutom har vi bara lingonsylt och ingen grädde hemma, så det lutar kanske åt tjockpannkaka ändå. Tunga beslut man har att ta som mammaledig, eller hur? ;0)


Shoebox och skitunge

Idag har (för ovanlighetens skull) Mirabelle varit lite gnällig. Vet inte om det beror på att jag inte orkade gå ut på hela dagen, vilket inneburit att hon inte sovit ute något... Men hon har sovit inne, så det är nog inte det att hon är trött. Kanske beror det bara på att hon är en helt normal bebis som har sina bättre och sämre dagar helt enkelt? Då Pontus kom hem stod jag med henne i bärselen och lagade fisksoppa och sjöng Trollmor för en växelvis tyst eller gnällande bebis och tror ni inte att hon avfyrar världens leende då hon får komma till Pontus? Skitunge! ;0) Jag kan iaf laga färdigt maten och vi får också äta hyfsat i fred då hon är ganska nöjd i babysittern. Efter middagen fick hon ersätttning och nu sover hon lungt på Pontus arm medan han "ser i kapp" de SATC-avsnitten jag sett nu under dagen. Ska joina dem snart jag med! Älskar att vi har boxen! Fick den av Pontus då jag fyllde 25 i somras och har nog sett hela boxen iaf tre gånger sen dess!


Blev jätterädd idag, på riktigt. Vi hade legat och sovit en timme i storsängen jag och Bella då hon vaknar och jag ammar henne. Helt plötsligt slutar hon äta och börjar stortjuta. Låter ledsen som om hon hade ont. Jag far upp ur sängen och lyfter henne, helt övertygad om att jag (på något helt omöjligt vis) lagt mig på en arm eller ett finger som brutits eller iaf gått ur led. Så ledsen var hon! Hon gråter fast jag lyfter upp henne och jag hinner tänka att jag måste ringa Pontus och gå ner till grannarna och låna en bil eller att de får skjutsa mig till vårdcentralen. Men innan jag gör något sånt bär jag henne till skötbordet för att undersöka henne. Och sekunden som jag lägger ner henne slutar hon skrika och bara tittar på mig med sina stora, vackra, blå ögon. "Vad gör du mamma, varför ser du så uppjagad ut?". Lättnad! Undersökte ändå hela ungen, naken. Drog i alla fingrar och tår och klämde och kände, haha.

Nu ska jag också se SATC med min fina familj!

Skidpremiär!

Idag har jag, Pontus och Mirabelle varit i Vemdalen och skidor med farmor och farfar, alltså Claes och Marie. Varför åka till Vemdalen då man bor mitt i ett (dessutom större) skidsystem? Jo, både Vemdalen och Tänndalen har en backe öppen för allmänheten hitills, men Vemdalens är längre, så enkelt var det. Så vi bestämde att vi skulle ses där 9.30 imorse och trötta familjen kom faktiskt iväg i tid och var där på pricken 9.30! Fick iofs väcka Mirabelle men då hon fick mat precis då jag lyfte henne ur sängen klagade hon bara lite. Då vi kom fram klädde vi Bella varmt  i overall och tjock mössa och vantar. Trots det så klagade Claes på kalla fötter, och jo de var faktiskt lite svala, haha. Men allt annat var varmt och hon klagade inte. Efter påklädnad och vagnframtagning bestämde vi att Marie var den som uppskattade Bella mest framför att åka skidor så hon stannade med Bella nere vid liften och jag, Pontus och Claes åkte upp. Lite pirrigt var det allt! Jag har ju som sagt aldrig riktigt åkt slalom utan bara snowboard så då jag satte mig i korgliften var det lite spänt. Första åket var lite skakigt men jag tog mig ner och det gick bättre och bättre för varje meter kändes det som! Vi åkte kanske 4-5 åk innan vi bestämde oss för att det var dags för lunch. Marie ville inte åka skidor så hon var med Bella hela tiden, delvis med sällskap av Claes. Jag och Pontus slapp helt med andra ord, snällt! Iaf så åt vi på Skalets pizzeria och det var hur gott som helst! Skönt att komma in med och få värma sig lite. Trots att det bara var någon minus så var det väldigt kallt på toppen då det blåste ganska rejält. Sen var det såklart skönt att få gosa lite på Bella också, haha. Jag saknade henne faktiskt lite då vi åkte.

Då alla (inkl Bella) ätit var jag och Pontus mer åksugna men Claes och Marie var nöjda. Då bestämde vi att de skulle stanna på restaurangen med Bella medans jag och Pontus åkte till backen igen. Och ja, det är allra första gången vi någonsin har lämnat Bella men någon annan än oss! Men då hon var nyäten, glad, lugn och med människor man verkligen litar på så kändes det väldigt lungt. Så jag och Pontus drog iväg och åkte en timme till och jag blev bättre och bättre faktiskt! Det var riktigt kul att åka skidor och jag är jätteglad att vi köpte skidor till mig, även om jag såklart också ska åka snowboard även i fortsättningen!

Liften stängde kl 15 så då åkte vi tillbaka till restaurangen och möttes av glada farföräldrar och en nöjt sovandes Bella, skönt! Hon hade visat sitt allra bästa humör och smilat och pratat med dem så de var alldeles saliga, haha. Efter lite ompackning av bilen åkte vi hemåt. Pontus blev trött alldeles innan Hede så jag körde resten av vägen. Jag gillar inte riktigt att köra då det är vinter och mörkt men är ju bra att träna, speciellt då vi bor som vi gör!

Idag har jag alltså gjort tre saker jag är stolt över; 1) åkt slalom 2) lämnat Bella 3) kört bil i mörker och på lite hal väg
Inte illa va? ;0)


Mirabelle redo för en dag ute!


Jag och Pontus

 
Snyggaste mamman och pappan i pisten!


Pontus

 
God pizza i gott sällskap!

Lördagen hos Hanna

Igår var jag och Pontus hos Hanna några timmar. Marcus jobbade så vi gick ner och var lite vuxensällskap en stund =) Pontus lagade god middag till oss och sen satt vi bara och pratade, som vanligt. Trevligt var det iaf och det allra bästa är att Hanna verkligen uppskattade det. Det var så lite så, kompis!

 
Pontus lagar mat med Vincent.

 
Mirabelle tyckte också det var trevligt, speciellt då man fick låna lite roliga leksaker!

Lista

När fick du reda på att du var gravid?

15 december 2007


Blev det en chock? 

Nja...vi hade ju försökt i typ 2,5 månader så inte direkt chockad men ändå glatt överaskad att det gick så fort! Hade testat två negativa och bestämt att jag inte skulle testa mer förrän efter jul. Ville inte bli en "test-junkie" som desperat tittar efter tecken. Men då jag hade skum magvärk och gick till apoteket och hörde mig för om vad det kunde vara var apotekarens förslag att jag kanske var gravid? Och ja, så var det ju!


Hur gammal var du?

24


Hade du mycket halsbränna?

Nej, knappt alls. Liiite kring slutet. 

Spydde du mycket?

Nope, hade inte ens minsta tendens till illamående.

Hade du mycket foglossning?

Vet inte ens var fogarna sitter så nej, kan jag inte påstå.


Ditt sf mått som störst?

Oj, minns inte.


Har du fått bristningar?

Nej, jag trodde inte det förrän jag beklagade mig över en minimal vit prick (typ 0,5 cm) vid naveln för min svärmor som då sa att det var en bristning. Men en 0,5 cm prick räknas nog inte...


Trodde du att det var en pojke eller flicka?

Trodde pojke, var tjej.

Vad hoppades du på?

Under graviditeten hoppades vi nog på en pojke men nu känns såklart en Mirabelle som det allra bästa!


Gick du över tiden?

Nope, 39+1.


Födde du för tidigt? 
Nja...var ju i vecka 40, och de säger ju + eller - två veckor.

Hur var förlossningen?

Det största jag varit med om. Ont, utdraget och helt fantastiskt.

Blev du sydd?
Ja, fyra stygn eftersom de klippte mig i förebyggande syfte innan de tog fram sugklockan


Dragen med sugklocka?
Ja, och tack för det! Jobbade som ett djur med krystvärkar närmare fyra timmar, orkade till slut inte själv. Mirabelle låg dessutom "fel" så det blev en fostersvulst som hon inte kom över.


Hur många var inne i förlossningsrummet?

Många, fler och fler kom det ju längre tid det tog. Då Mirabelle kom var det nog kanske sju personer.

Hade du någon nära med dig?

Pontus, såklart.


Vilket BB födde du på?

Östersunds BB, tjugo mil hemifrån Funäsdalen.


Hur stor var bebisen?

4120 gr, 53 cm


Vad fick den heta?

Mirabelle.


Var allting värt det?

Ja!


Grötmiddag

Har nyss kommit hem från Hanna och Marcus där jag spenderat tre timmar med att göra absolut ingenting, haha. Missförstå mig inte, det är jättetrevligt att göra ingenting tillsammans med dem. Det mest konkreta vi gjorde var väl att dricka thé. Rött, jättegott thé.

Mirabelle somnade såklart i vagnen på vägen hem från dem och hon sover fortfarande. Men hon vaknar nog snart så jag börjar inte tänka på någon middag än. Men gått på toa har jag gjort, haha. Det blir alltså gröt till middag ikväll. Jag gillar gröt så det är inte synd om mig! Det är så jobbigt att laga något som tar tid då man är ensam med Mirabelle. Tiden hon är nöjd med att t ex ligga i gymmet själv är ju begränsad och man vill ju gärna äta utan bebis i knäet så tiden man lagar maten ska om möjligt hållas under tio minuter. På tio minuter hinner jag också göra några mackor och duka. Och plocka undan smör och pålägg. Mmm, det gäller att planera sitt liv efter 6,3 kilos kärleksklumpen! =)

Jag föreslog att vi ska börja kalla Mirabelle för Baby Balboa idag, efter Rocky Balboa. Hon har ytliga blodkärl vid näsan och ibland då de syns extra tydligt ser det ut som om hon åkt på en smäll. Så, Baby Balboa it is!

Så vad händer ikväll då? Tja...Pontus slutar ju 21.30 så det blir väl lite Idol fram till dess. Och annan TV innan det, haha. Jag gillar ju TV men jag måste säga att vi tittar otroligt mycket på TV nu sen Bella kom. Det är mest av praktiska skäl; hon är ju mest nöjd i en famn på kvällarna och det bekvämaste sättet att sitta då är i soffan, som ju är ställd framför TV:n...Men vi äter aldrig framför TV:n och vi försöker att prata som vuxna sins emellan vid måltider och på kvällarna i sängen om Bella somnar före oss. Tror det är viktigt att komma ihåg att vi är Pontus och Lina, inte bara pappa och mamma.

Jaha. Det var det.

Trevlig helg!


Ännu en dag i mellanmjölkens land

...Och det är inte illa på något sätt, även om vi idag har haft en ovanligt vanlig dag, haha. Hela familjen sov/myste till strax innan tio (jo, Bella hade ätit vid 5.30), klev upp och åt frukost och läste DN. Funderade på vad vi skulle göra och kom fram till att vi skulle gå en långpromenad och storhandla, annars fanns inga måsten. Skönt. Vi började med promenaden och vi gick runt sjön, alltså 1,2 mil och så vägen till och från oss så totalt kanske 1,5 mil. Skönt, även om sista två-tre kilometrarna var dryga då vi var trötta och det dessutom började snöa så hela byn blev en en grå/vit gröt. Då vi kom hem åt vi en oerhört spännande lunch, not. Micrad potatis, cous cous och köttfärssås toppat med ketchup. Bella ammade och sen tog vi bilen till Komsum där vi inhandlade allt möjligt; blöjor, ersättning, en kassler som gick ut idag för 20 kr, mjölk, vaniljyoghurt, glass...Ja, massa saker som kan vara bra att ha, haha. Sen åkte vi hem och födrev tiden med något jag inte kan minnas. Typ TV? Nej, nu minns jag! Pontus fixade Bellas byxor hon fått av min farmor. Ett par superfina, bruna Esprit, men som tyvärr saknade mudd (got to be mudd!) och var för långa i benen. Pontus fixade biffen genom att dra i ett resårband i sömmen vid benslutet. Det blev super och jag är säker på att vi kommer använda byxorna mycker mer nu! 

Då lunchen inte var någon höjdare kompenserade vi detta med en roligare middag. Det blev potatisgratäng med ädelost och kasslern för 20 kr. Jättegott var det och gratängen var nog den bästa vi ätit under våra nio år tillsammans. Och det var faktiskt jag som lagade! ;0) Efter middagen drack vi kaffe och nu sover Bella i Pontus famn medan han tittar på TV. Eller sover? Nej, han brukar faktiskt inte somna framför TV:n, men precis överallt annars kan han somna på typ tre sekunder. Jag är tvärtom, alltid framför TV:n, aldrig annars (på typ tåg, i bilen, på stranden...) Jag har bläddrat lite i nyaste Mama och snart ska vi se "Kingdom of Heaven" som går på TV. Jag gillar inte filmen, främst för att Orlando Bloom är så värdelös i rollen. Det krävs en karl för sådanna roller, tänk Mel Gibson i Braveheart eller Russel Crowe i Gladiator, yummie! Brad Pitt har väl också gjort en film i liknande tidsepok? I den rollen lyckades inte han heller övertyga mig, även om han ju är en kanonskådis annars.

Ja, så kan en dag i familjen Bäckström/Lindströms liv se ut! Imorgon blir typ som idag förutom att Pontus jobbar då, 13.15-21.30. Men jag ska runt sjön imorgon med faktiskt, fast med en annan mamm här i byn. Hurtigt värre! Sa till Pontus i ett svagt ögonblick idag att jag ska jogga något under helgen med. What?! Haha, en del av mig är faktiskt sugen på att verkligen träna, att känna att man anstränger sig. Promenader är kanon men känner mig redo för lite mer och jag gillar att jogga, då man väl kommer ut. Pontus är ledig hela helgen så vem vet om jag får ett ryck och håller mitt ord?


Söta kusinerna
Tuva och Nora skickade post till Mirabelle med teckningar och jättefina leksaker. En mjuk bebis-pek-bok och vantar/strumpor med pinglor som låter då bebisen rör sig, roligt! Mirabelle fattade inte riktigt grejen, men snart så! Tack så mycket!

Mirabelle ska ha namnfest!



Jag och Pontus satt hela måndagskvällen och klippte och klistrade men fina blev de iaf! Gästerna fick inbjudan idag så därför "vågar" jag visa dem här nu. Ville ju inte förstöra överaskningen innan! Vi ska alltså ha en namnfest istället för traditionellt dop. Mat, fika och umgänge med släkt och vänner helt enkelt! Ser verkligen fram emot det.




Lite bild och lite text

 
Denna supertuffa t-shirt har Mirabelle fått av Marcus och Maria. Äkta vara också, shoppad i New York!
Kläderna hon har idag är de typ av kläder som jag och Pontus helst klär Bella i; mysbyxor med mudd i midja och fot från H&M, svart body från H&M och så då pricken över i:et just idag, t-shirten.

  
1) Mirabelle på jakt efter Lejonet, som har fått tagit över Timrånallens TIK-tröja. Anledningen är att nallen var från tre år och då Bella nu vill stoppa allt i munnen fick lejonet, som är bebisvänlig, låna t-shirten så vi iaf kan vara TIK-supportrar! 2) "Kolla, jag har ju rosa saker ju!" Bella visar de enda vantarna hon inte hatar att sätta på sig. Dessa är med kardborr och behöver alltså inte "tryckas på" vilket underlättar påklädningen. Vantarna fick vi av våra snälla grannar/hyresvärdar då vi ganska nyss kommit från BB.  3) Förutom fingrarna slickar hon gärna på filtar, gosedjur, allt i babygymmet....Hon kan inte föra saker till munnen än, förutom händerna då, men om hon ligger tillräckligt nära något undersöker hon det gärna med munnnen och tungan, haha.

    
Så här fint är det från vår balkong sett. Taget nu vid 12, tre minus och solen som försöker ta sig fram mellan molnen. Åh, va jag längtar till "riktiga vintern", med massa snö!!


Sömntutan

...sover fortrarande men snart måste jag väcka henne lite försiktigt så vi hinner äta och klä på oss innan Kyrkis börjar kl 10.00.
 
Det är sju minus ute och alldeles frostigt på träden. Solen skiner och fjälltopparna ligger vita. Ja, behöver jag säga att det är en god morgon?

Lite trixigt bara om jag ska klä mig för en ev promenad efter Kyrkis, men jag vill ju inte ha underställ på Kyrkis heller direkt. Haha, lyxproblem, I know! Ska försöka hitta på kläder som är bekväma och fina på Kyrkis men som ändå pallar en prommis efter. Eller så går jag helt enkelt hem och byter om och äter lunch innan jag prommar. Men det är ju bara ljust till typ 15 nu, men det hinner jag väl med. Vill inte sitta inne då det är som finast, vilket det ju egentligen är nu....Men det blir ju en kort prommis till Kyrkis iaf.

Nu vaknade hon nog, hörde ett klassiskt "minigris-läte". Jo, hon låter som en minigris på morgonen då hon håller på att vakna! =)

Sleeping Beauty


Det är inte så vanligt att Mirabelle somnar mot oss så här så då det händer gäller det att njuta,
trots att armarna värker av att hålla 6,3 kilo på det här sättet :0)

Vilken helg!

I lördagsmorse satte vi oss i bilen och åkte mot Östersund. Trots att vi ställt klockan på 7.00 så kom vi inte iväg förrän 8.45, och vi kan inte skylla på Mirabelle för det enda hon gjorde som "sinkade" oss var ju att äta så, men vi kom ju iaf iväg! Det gick bra att köra, knappt någon snö kvar nu trist nog, så vi var framme kring 11. Vi åt mackor hos Claes och Marie innan vi gick ut på stan med Lotta och Alex, som vi dock rätt snabbt var tvugna att skiljas ifrån då vi ju skulle köpa Lottas 20-årspresent. Vi köpte en glaskaraff + två glas från Eva Solo, nästan som vi har fast den här kan man ha både kallt och varmt då det var en "overall", haha, med till karaffen. Tanken var att vi skulle fika tillsammans på stan men det var helt fullproppat på Törners och något annat orkade vi inte undersöka så då gick vi hem och vilade upp oss inför kalaset istället.

Vid 16 kom resten av gästerna hem till Claes och Marie. Det var Lottas (och Pontus förstås) mormor, farmor och farfar, moster och kusin. Allt som allt var vi tolv personer, väldigt trevligt! Vi bjöds på massa god mat; tjälknöl, potatissallad med massa gott i som t ex äpple och purjolök, kycklingspett, bröd, dressing, brie, sallad...Före drack vi välkomstdrink och åt snittar, hur trevligt som helst som sagt. Vi åt, drack och umgicks fram till midnatt då de sista gästerna gick tillbaka till hotellet och vi tog plats i gästrummet. Mirabelle var supersnäll hela kvällen och undehöll hela kalaset då hon låg på en filt på golvet och log och sprattlade. Sen sov hon i mjukliften som hör till vagnen på golvet nedanför min säng fram till 7.40, i ett svep. Då åt hon och sen somnade vi om igen till 9.15. Love you, darling! :0)

På söndagen åt vi frukost och sedan gick jag och Pontus ut på promenad med Mirabelle i vagnen så hon fick sin vanliga "sova-i-vagnen-typ-två-timmar-på-förmiddagen-rutin", fast vi var borta. Det var superskönt för hela familjen. Vi gick ner till Badhusparken och en bit efter sjön. Solen sken så det var väldigt skönt som sagt. Då vi kom tillbaka var det gemensam lunch för alla kalasgäster; gulashsoppa och bröd. Jättegott och kul att se alla, igen!

Efter vi hade ätit så var det då dags för det mest spännande under hela Östersundsvistelsen; bada med Mirabelle på Storsjöbadet! Haha, jag var helt speedad innan vi åkte så vi kom fram till att det var bäst att Pontus tog Mirabelle i omklädningsrummet då jag var nervös för så konstiga saker, haha. Eller nevös men jag vill ju vara förberedd på allt och det verkade lite trixigt att byta om själv, få på henne badbrallor, duscha båda etc....Men Pontus löste det fint! Tror nog jag klarar det nästa gång, haha. Vi skiljdes iaf åt vid omklädningsrummen och sågs igen ute vid bassängerna. Vi bestämde oss för att börja i barnpoolen, som såklart har varmt vatten men det bästa är att den är typ en meter djupt så man kan själv sitta på botten, på knä eller rumpan samtidigt som man håller bebisen. Vi klev ner i poolen alla tre, Mirabelle i Pontus famn. Vad händer? Jo, absolut ingenting! Haha, Mirabelle verkade knappt medveten om att hon var i vatten utan tittade sig mest omkring och såg lika avslappnad ut som vanligt, haha. Vet inte om jag kanske hade väntat mig någon reaktion av något slag, bra eller dålig, men nä, ingenting. Hon log en gång men det var mest för att Pontus busade med henne. Hade nog inget med vattnet att göra. Men vi var iaf i barnpoolen kanske tio minuter och lät henne "ligga på mage" med hakan på min arm, sitta i våra knän, sitta mot oss, hällde vatten över huvudet på henne....Och ja, vi doppade henne, haha! Hon är ju supervan att få vatten över ansiktet och huvudet då vi gjort det på henne hemma sedan hon var bara någon vecka och hon har aldrig blivit rädd men då vi bestämde oss för att testa så blev faktiskt t om Pontus lite tveksam någon sekund men sen sa vi att "jo, vi gör det!" Så vi sa "nu kommer det vatten", också blåste vi lätt i ansiktet på henne och så ner snabbt under vattnet. Och inte ens då reagerar hon, haha! Hon blinkade bort vattnet kring ögonen men mer än så var det inte, vår duktiga tjej! Vi doppade henne en gång till och det gick lika bra det. Efter kanske tio minuter som sagt så tyckte vi det kändes lite kallt, trots att det är varmt, så vi gick till bubbelpoolen och det gillade hon också. Eller, hon ogillade det inte om man säger så. Hon satt i Pontus knä helt nöjd och tittade på alla barn som tittade på henne, tittade i taket, på fläktarna, på balkarna...Tittade och lyssnade mest helt enkelt, helt cool. Efter tio minter där bestämde vi oss för att bryta medan hon var nöjd så att det skulle vara en positiv upplevelse, hela tiden. Pontus tog med henne i omklädningsrummet och jag gick till damernas och sen så sågs vi i receptionen igen. Vi var på badhuset kanske 40 minuter, badade effektivt 20 minuter och betalade 200 kr. Och ja, det var så värt det! =) Mirabelle hade inte klagat något då de bytte om efter badet heller, skönt. Hon var för övrigt supersnygg i sina badbyxor a la speedos.

Efter badet åkte vi hem till Claes och Marie och fixade i ordning oss inför middagen. Vi hade bokat bord på Simon & Victor för att fira att Claes och Marie fyllt 50. Då vi var klara gav vi Mirabelle ersättning som är ett knep för att hålla henne så mätt och nöjd som möjligt på restaurangen. Det funkade hur bra som helst! Hon klagade totalt tio sekunder under de dryga två timmar vi var där. Hon satt på golvet i sin bilstol (vaken) förutom i pauserna mellan rätterna, och då vi åt desserten, då satte hon i Pontus knä. Så vi kunde i lugn och ro avnjuta en fantatsiskt trerättersmiddag. Det var verkligen god mat och supertrevlig personal. Fint var det med, typ "pubmiljö" fast lyxigare. Claes och Marie tyckte det var en superpresent så det var väldigt lyckat. Sen gick vi hem och packade bilen och åkte hemöver. Var hemma strax efter 22 och Mirabelle sov hel vägen. Trots det sov hon hela natten i natt, från typ 00.00 till 7.00 då hon åt och sen sov vi vidare i storsängen till 8.30. Låter det som om jag skryter lite? Det hoppas jag! =)


Bilder från Lottas 20-årskalas


Lotta och Mirabelle, Alex


Pontus tog en powernap innan kalaset, störtdök i kudden, haha


Fyra generationer Bäckströms! Mirabelle, Curt, Claes och Pontus


Alex och Lotta


Mirabelle lockade till och med ner Curt (86 år!) på golvet


Alla ville vara med och sätta på pyjamas, Lotta och Amanda diskuterar barnsångstexter


Mina darlings

Bilder från söndagspromenaden


Badhusparken


Gamla skejtar-pappan lär Bella åka ramp


Ett budskap från Östersunds ungdomar


Mamman och pappan

Bilder från Simon & Victor


Vi har precis fått in huvudrätten, yummie!


Pontus och maffiabossen Bella


 


Bella Big Eyes och MC Vince ;0)

Vi var som sagt på Villan och fikade med Hanna, Marcus, Vincent och Tristan. Väldigt trevligt! Mirabelle sov mest ute i vagnen men var vaken typ en halvtimme innan vi gick och då passade hon på att kräkas så hela hon luktade som en fjortisfylla. Men annars var det trevligt, haha. Fick tyvärr ingen bild på Tristan eller oss vuxna men det kommer väl någon gång det med!


"Va?! Är vi på café! Va coolt!"


Coolaste killen i byn! Visst ser han ut som en riktigt betong-gangster-rappare, haha. MC Vince in da house!
Skulle hållt i en microfon och inte en macka så skulle saken vara biff! ;0)

Farsdag i förskott

Vi firade farsdag i går här hemma! Vi ska ju till Ö-sund och fira Lotta som fyllt 20 samt Claes och Marie som fyllt 50 och då hamnar ju det här med farsdag lätt i skymundan och det kändes ju trist då det ju är Pontus första! Så få firade vi alltså igår istället. Då Pontus kom hem hade jag lagat mat, kycklingfilé med Uncle Bens sweet & sour-sås och ris som jag piffade till med lite gurkmeja. Hemskt innoativt, haha. Men gott var det iaf! Självklart hade jag dukat fint i matrummet med levande ljus och så, men det gör vi flera dagar i veckan ändå, bara för att det är så mysigt.  Men igår drack vi varsitt glas rött också, och det gör vi inte flera dagar i veckan, haha. Pontus fick en present med, en Grönstedts Monopole, cognac. Han blev jätteglad, den han har nu är snart slut och det är dessutom den vanliga gröna Grönstedts, inte Monoploe, så han tyckte det var kul att få en "extra fin". Ja, vi bara myste hela kvällen, även om Pontus mest fick stå sista timmen innan vi la oss då Bella tyckte det var absolut bäst så. Sa jag att han är världens bästa pappa? ;0)

Idag har jag och Bella varit på en prommis i det soliga vädret och nu väntar vi på att Pontus ska komma hem från jobbet några timmar innan han börjar igen kl 18-23. Vi ska äta rester till lunch och sen ska vi ta en fika med Hanna och Marcus (?) nere i byn. Sen ikväll ska jag packa klart inför helgen och sen blir det väl TV. Säkert Idol även om jag tycker att deltagarna generellt är rätt kassa. Men juryn är bra iaf. Läste en intervju om herr Bagge i DN och han verkar hur mysig som helst, och den bilden får man ju i programmet med.


Farsan och Paschan


Jag och...eh, vass

My bad

Nu har jag suttit och hållt mig i 37 minuter, då jag för 37 minuter sedan trodde att Mirabelle skulle vakna ganska direkt ute i vagnen då hon sov hela promenaden. Hon har inte vaknat än. Och nu är det för sent för att gå på toa, för snart vaknar hon. På riktigt. Eller?

Trevligt värre!

Hanna med familj var här nästan tre timmar och vi hade hur trevligt som helst. Pontus hade lagat en supergod gulaschsoppa som vi åt med med turkisk yoghurt och minibaguetter, folköl och lingondricka. Sen blev det kaffe och bulle serverat i/på finservisen och det fina kakfatet jag fick av mamma sist jag var hemma. Allt i väldigt gammaldags stil; små tunna koppar med blad på och tvåvånings-kakfat med rosor på. Gulligt, även om det kanske inte är vår stil direkt, men kul ibland! Vi hade himla trevligt och det känns alltid så avslappnat att umgås med Hanna och Marcus, även om Hanna var lite nervös att Vincent skulle riva lägenheten, haha. Det gjorde han för övrigt inte utan var mest bara glad hela tiden. Roligast var det nog att leka med Pontus, tror det var ömsesidigt =)

Imorgon är det Kyrkis och Pontus är ledig hela dagen imorgon med, så kul! Har inget planerat förutom just Kyrkis mellan typ 10-12 sen blir det nog lungt. En promenad kanske så Mirabelle får sova. Hon är ju egentligen som tröttast mellan 10-12 så det blir lite konstigt på Kyrkis då hon sällan somnar djupt där utan mer ligger och lurar lite i famnen eller på golvet.

Har precis beundrat mina nya skidor, de är så snygga! Röda med lite svart, ser hemskt tuffa ut. Frågan är hur tuff jag kommer se ut då jag ske ge mig ut i pisterna?! =) Pontus ska ställa in bindningarna sen så jag ska få testa att ställa ner fötterna med pjäxor och så, för att få in känslan, haha. Jag har ju åkt några gånger i modern tid och tagit mig ner i gröna och blåa backar men det är väl inga stilpoäng direkt. Men ju ska jag öva hela vintern lång, så fort Pontus är ledig och vädret är hyfsat ska det åkas. Det är ju många föräldralediga mammor här vars pojkvänner också jobbar lite oregelbundet, som Pontus ,så vi kan nog bli ett litet gäng som varvar åkning och babypassning i backen. Ser fram emot after ski med! Ja, ser fram emot vintern överhuvudtaget faktiskt. Och jul, som ju är snart!


Prommis och snart sen lunch

Vi är nyss hemkomna från en promenad med Hanna, Marcus och Tristan (Vincent är på dagis). Det var inge vidare promenadväder; blåsigt, plusgrader och knöligt och isigt på backen. Jag och Pontus är grymt besvikna, det ska väl inte vara slask och is i fjällen!? ;0) Nu pausar vi med x-box och blogg innan vi ska börja göra lunch. Hanna, Marcus, Tristan och Vincent kommer och gör oss sällskap, trevligt!

Oj, nu vill Bella komma ur vagnen!

BVC-rapport

Mirabelle blir tre månader på lördag och hon väger nu 6275 gr och är 63 cm lång, börjar bli stor lilltösen! =) Nästa gång vi ska dit ska hon få sin första vaccinspruta, i slutet av november. Vissa barn reagerar ju med lite feber och att de blir lite kinkiga så vi får väl se vad hon tycker om det hela. Barnmorksan sa iaf att Mirabelle verkade vara en nöjd och framåt bebis som var "före sin tid", minsann. Jag och Pontus tycker förstås att hon är världens bästa bebis, men att hon nog följer utvecklingskurvan som de allra flesta bebisar, men kul att få höra att hon uppfattas som så vaken iaf!

Igår var Elle och Anna här, från jobbet hemma i Sundsvall. Elles mamma bor i Hede så de passade på att hälsa på oss med, jättekul! Bella var på sitt allra bästa humör så de fick se sprattel, massa leenden, höra gurgel och andra ljus och faktiskt bevittna en tursam rullning från rygg till mage! Första gången jag och Pontus såg det med. Hon har ju gjort den en gång förut men då missade vi det ju. Men igår slog hon till, dock med medlut då hon låg på fällen och liksom tippade över kanten. Men allt räknas! ;0) Hon har ju ganska nyss börjat kura ihop benen mot magen och det är då hon kan få till röreslen som gör att hon kan vicka fram och tillbaka på ryggen så det kommer väl ett rull till framöver.

Efter Elle och Anna åkt kom Pontus föräldrar. De åkte från Ö-sund bara för att se oss (läs Bella) i dryga två timmar. Vi åt pizza och gosade med Bella mest.  Dock var hon lite tröttare än på förmiddagen så hon ville inte rikitgt visa upp hela registret igen. Men något leende och lite prat fick de se innan jag tog henne till sovrummet så hon fick äta i lugn och ro strax innan Claes och Marie åkte hem. Efter maten låg hon som en tung geleklump på min arm i två timmar, lillhjärtat.

Pontus ska strax åka till jobbet och slutar 21.30, men sen är han ledig igen tisdag och onsdag, så lyxigt för oss! Tänkte försöka få hit familjen Gren/Loo på lunch imorgon. Om du läser Hanna så kan du ju börja fundera om det kan vara något? =)

Nu ska pappa Pontus åka så jag ska pussa hej då.

Ciao!


Mirabelles önskelista julen 08

Bodys i strl 74, enfärgade eller mönstrade (kanske strl 68 om de är stora)
Byxor i strl 74, mjuka med mudd i ben och midja (-II-)
Leksaker som bebisar gillar, typ Brios "my very first"-serie
Lära-gå-vagn för kommande eskapader OBS: inte gå-stol!
Solglasögon för den starka vårsolen i fjällvärlden
Kidz-hörselkåpor för After Skin
Hjälm att ha då hon ska åka i ryggsäcken i slalombacken, från ca 6 mån
Googles, finns det för så små?
Böcker, både sagor vi kan läsa för henne och pekböcker

Vi bara myser!

Vi hade bestämt oss för att denna helg skulle vara lugn med bara vi tre och hitills har den varit det och gud så skönt det har varit! Igår slutade Pontus kl 16 och var hemma vid 16.30. Han började då ganska direkt att laga mat, vi är ju typ ständigt hungriga den här familjen, haha. Det blev en supergod "grekisk köttfärslimpa", alltså köttfärs fylld med feta, oliver, smör, olja, persilja, lök, salt och peppar. Till det åt vi klyftpotatis och hemmagjord tzatsiki, så gott! Då vi ville äta i lugn och ro och med ett glas rött så gav vi Bella ersättning innan maten och som vanligt blev hon lugn och timid av det, haha. Låter som om vi manipulerar stackarn och det gör vi väl till viss del också, men jag har inga skupler för det. På kvällen vill hon ju gärna äta oftare (varannan timme typ) och mina bröst hinner inte riktigt fyllas på i det tempot hon önskar, så då är det bra att vissa kvällar ge henne ersättning så hinner min kropp fylla på. På så sätt blir måltiderna harmonsika, ett med flaska och sen med välfyllt bröst. Jag vet att man ska amma amma amma för att öka produktionen men även fast vi låtit bli ersättning flera dagar på raken och hon inte gjort annat än ätit så händer det inte. detta funkar för oss och det är huvudsaken!

Nu idag (och igår) har vädret varit så underbart det bara kan vara i fjällen. Strålande sol, vitklädda marker och kall, klar luft. Det till och med "glittrade" i luften på morgonen. Det kan iofs vara snö från snökanonerna på berget som flyger omkring men det behöver man ju inte tala om, tsss... Iaf, i detta fina väder måste man ju vistas utomhus såklart men först nu imorse hade vi ett uppdrag; skidrean i Hamra. Jag ska ju börja åka slalom (!) i vinter och behövde ett par skidor. Vi var där då de öppnade men trots det var det lite "stimmigt" faktiskt. Men eftersom vi har ett A-barn (haha), så satt Bella nöjt i bilstolen medan vi pratade med försäljaren. Det blev ett par jättefina, röda, sprillans nya Elan-skidor. Därmed lite dyrare än jag tänkt mig men det får det vara värt. Blev stavar också, och ett par begagnade skidor till pappa! Jag pratade med dom igår och då jag berättade om rean så sa han att vi skulle köpa ett par åt honom med. Pappas skidor kostade bara 700, ett riktigt kap tror vi, trots lappen "Kicki T" som sitter fastklistrad på dem, haha. Försäljaren berättade att Kicki T var chefens fru, så de är säkert välvårdade. Mina skidor kostade dryga 3000 trots 40% rea så det är nog ett par riktigt fina skidor. Om åkningen falerar så är det alltså fråga om handhavandefel! =) De skulle iaf vara lättåkta och smidiga och bra för nybörjare. Jag åker ju bara snowboard och har kanske åkt slalom fem gånger senaste åren så det ska bli grymt kul att få lära sig något nytt! Pontus fick ju skidor då han fyllde år så nu är det tänkt att hela familjen ska åka, Bella i en riktig "baby-vandringsrygga" på Pontus. Men bara varma, fina dagar och först då hon är riktigt stabil i nacken. Längtar!

Efter skidshoppandet så åkte vi hem, ammade Bella och klädde på henne varmt (riktig overall, vantar, mössa, tjocksockar) och stoppade ner henne i vagnen med fårskinn i botten och stängd mjuklift, var ju cirka 5 minus ute. Sen gick vi på en tvåtimmars-promenad, typ en mil! Vi gick till kyrkogården med gravljuset i högsta hugg bara för att komma fram och inse att de inte finns någon minneslund! Haha, vi tänkte först ställa ljuset på vilken grav som helst men det kändes lite skumt så vi gjorde en egen minneslund vid en björk. Tror inte man får göra så kanske, men hoppas de lät det vara under helgen iaf. Nästa år ska vi ställa ljuset på en grav det stod "okänd norsk man, funnen på fjället, 1943" på. Pontus tror han flydde undan kriget över fjället. Fint på något vis att de fixade en grav åt honom. Brevid fanns en grav där det låg en bebis som dött vid två månaders ålder. Det var på 1940-talet, innan BVC och gratis sjukvård förmodligen, men usha va otäckt. Vi blev illa berörda både jag och Pontus så vi strosade hemåt och gosade på Bella länge! Vi låg hela familjen i sängen och gosade och pratade och sen somnade vi alla tre i typ en halvtimme, mitt på blanka dagen! Så mysigt! Nu lagar Pontus mat igen, duktig karl jag har! Idag blir det helstekt kyckling och potatiskaka med äkta smör, yummie! Att äta är verkligen vårt intresse, och laga mat förstås men det är väl mest Pontus som sköter den delen...

Trevlig kväll och helg!




Jag och Bella duschar, lite av en favorit för hela familjen faktiskt.


Vinterbete.


Vinterväg.


Vintermorgon.


Mirabelle på jakt?


Pontus och Mirabelle spelar CS, ståendes på knä framför köksbänken, haha.