Dag två

Allt känns fortfarande fint här i Funäs. Igår kväll då Pontus kom hem från jobbet åt vi middag, som han lagade - jag har alltså redan sabbat min nya karriär som "hemmafru/mamma", haha. Efter middagen installerade vi babyskyddet i bilen, en Brio Primo, verkligen supernöjd med den. Lätt och säker, om man får tro dem och diverse konsumenttester. Sen åkte vi en sväng i byn, haha. Vi bor så pass nära att man kan gå men det spöregnade så det fick bli bilen. Vi upptäckte att det finns ett fik som tydligen serverar "italienskt kaffe" (och annat förstås) till klockan 21 på vardagarna! Jippie! Tror vi ska fira min födelsedag på torsdag med en mysig kvällsdate där. Sen så finns det såklart matbutiker, systembolag, massa sportbutiker, en "textilbod", vårdcentral, brandkår, hotell.....Mmm, allt man behöver! =)

Då vi ändå tog bilen passade vi på att åka och titta på Pontus jobb och då fick även jag träffa en del av hans nya kollegor. De var verkligen supertrevliga och spontana! En tjej som jobbar där är kring 30 och har en man och ett barn som fyller ett i september och hon tyckte vi skulle ses då Pyret kommer ut. Kul!

Sen så åkte vi vidare längs liftsystemet och stannade till längst bort, i Hamraliftarna. Det är verkligen en superfin skidanläggning hela systemet. Då vi varit och åkt utför här så har vi nästan alltid parkerat vid Hamra och ätit lunch i Buskvallarna. Varför vet jag inte riktigt, eller jo lunchen beror på att det finns en så bra restaurang där förstås. Längtar verkligen till vintern, eller iaf till snowboardåkningen. Förra säsongen valde jag ju att inte åka nåt pga Pyret så jag har en del att ta igen! Tur att det finns så många som erbjudit sig att komma upp och passa Pyret om vi vill åka utför! Men då Pyret är stabil och verkligen kan hålla huvudet själv (januari, februari?) och då det är bra underlag i backarna så ska Pontus åka med Pyret på ryggen i en rejäl och superfin "ryggsäck" som vi fick av Claes och Marie då vi firade min födelsedag (i förskott) förra helgen. Den här säsongen är det ju dessutom tänkt att jag på allvar ska lära mig åka slalom med. Kan bli hur kul som helst, haha.

Dagens aktiviteter är följande; några fler avsnitt Sex and the City (fick skoboxen av Baby i födelsedagspresent!), skriva en matsdel + inköpslista, tvätta handdukar, vika och lägga in tvätt, handla då Pontus kommer hem, laga och äta middag. Mmm, typ så. Sen så skulle jag vilja fota magen lite ikväll med. Vi har ju mest bara dokumenterat storleken, jag skulle vilja ha några lite finare bilder med. Måste ju passa på nu för vem vet då det är för sent? Bara nio dagar kvar till datumet nu!

Imorgon ska jag till barnmorskan här i byn. Då får vi se om Pyret behagat fixerat sig eller inte. Jag tror inte det då det fortfarande känns som om att allt liggger ovanför naveln oftast. Det börjar bli riktigt jobbigt ibland, speciellt då man sover eller sitter. Känns som om det blir ett väldigt tryck över lungorna och så. Barnmorskan i S-vall tyckte det var lite underligt att inte Pyret fixerat sig men då jag inte gått ens hela beräknade tiden så är det bara att vänta och se. Skulle det dock visa sig att den inte fixerat sig efter v. 40 så blir det troligen ett ultraljud och röntgen för att se om det kan vara så att mitt bäcken är för trångt för bebisen att fixera sig i. Om så är fallet blir det nog kejsarsnitt. Blä, har hört det ordet för mycket! Men men, det är väl bara så i så fall. Men den har ju typ två veckor på sig så hoppas hoppas!

Nu ska jag antingen skriva matlista eller se SATC. Ciao!


Kommentarer
Postat av: Jeanette

Hej!



Vad roligt att få se en massa bilder på ert nya hem. Vad skönt att komma i ordning så snabbt också, kanske extra skönt med tanke på att ni kan vara tre när som helst och då kanske det finns annat att göra än packa upp kartonger =). Jättefint verkar ni bo iaf!



Lycka till hos barnmorskan, jag håller tummen för att bebisen har fixerat sig.



Kram

Postat av: Fröken Richter

Åh mys med shoebox! Jag har hört att den räddat flera graviditeter & sömnlösa nätter! Kram

2008-08-04 @ 18:39:36
URL: http://yanie.blogg.se/
Postat av: Mille

...hoppas på fixering o ha det gött med NY-tjejerna, njuter med av deras sällskap dessa dagar, när tillfälle ges (dvs är inte inne i en läsperiod just precis nu...) Ha det fint i Funäs;), verkar toppenmysigt där. Kram, Mille

2008-08-04 @ 22:38:58
Postat av: Jennie

Åh vad kul att se hur ni har det! Hoppas det går bra hos barnmorskan. Nu får du ta å vila o ladda inför förlossningen, du kommer behöva det! Hälsa!

2008-08-05 @ 18:22:43
URL: http://jennie77.blogg.se/
Postat av: Stina

Kul att läsa om hur ni har det där uppe! Spännande, hoppas du har tid att blogga om bebisen sen också! Förresten grattis i förskott, det är väl imorgon du fyller? Kramar stina

2008-08-06 @ 10:26:39
Postat av: Marris

Hej Lina,

Marris här. Ni verkar ha det väldigt fint i ert nya hem. Hoppas att allt är väl med er och att inte myggen käkat upp er ännu :-). Om du har lust kan du ju maila ditt mobilnummer. Skulle vara kul att säga hej om vi åker till dina trakter något framöver.



Ha det gott!



Kram

/Marris

2008-08-06 @ 21:02:28
Postat av: Maria

Grattis på 25-års dagen!!!

2008-08-07 @ 21:44:18
URL: http://httpl

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback