Hej från Funäs!

Jaha, då bor man alltså i Funäsalen då. Haha, känns ju lite skumt men riktigt kul också! Just nu är jag ensam hemma. Blev väldigt tyst då Pontus åkte till jobbet (1:a dagen!) och mamma, pappa, Claes och Marie åkte hem samtidigt. Så nu har jag gått runt och småpysslat lite, "känt in mitt nya hem", liksom =)

Alla jobbade som tokar igår så i stort sett är allt i hela lägenheten fixat. Hade aldrig gått utan hjälp av först Marcus, Bia, mamma och pappa som packade allt i lastbilen i fredags och städade det sista och så mamma, pappa, Claes och Marie som packade upp allt och fixade och donade hela dagen igår. Tack!

Lägenheten är stor (105 kvadrat) och känns väligt mycket villa, det är det ju också, bara det att vi hyr övervåningen. Köket är stort och trivsamt trots mörka skåpluckor och mycket trä. Men många arbetsytor och tre fönster gör att det känns luftigt och stort! Köket är indelat i två delar; en matdel där vi har det lilla Jyskbordet med fyra stolar och så själva matlagningsdelen med spis, ugn, diskmaskin etc....Det delas av en bardisk och hylla, typiskt fjällstil med mörkt trä och gröna glasluckor, men funktionellt och fint här faktiskt. Hallen är stor och nyrenoverad med klinkers - najs. Vårt sovrum är också rätt stort och ljust, fint. Vardagsrummet är ju numera ett kombinerat TV-rum/matsal och det funkar faktiskt jättebra trots stor soffa och maffigt ekbord. Pontus har ett eget rum också, haha. Ett kontor med plats både för jobb, x-box, TV, läsning etc....Jättebra verkligen! Här inne är det mörk halvpanel, väldigt mycket fjäll även det men det passar ändå bra för ändamålet. Badrummet är stort vilket innebär att vi äntligen kan borsta tänderna tillsammans utan att få klaustrofobi, jippie! Dessutom är det nyrenoverat så det är helkaklat med blått och vitt, klinkersgolv och trädetaljer som t ex badrumsskåpet. Verkligen superfint! Dessutom har vi egen tvättmaskin och torktumlare, yes! Håller faktiskt på att inviga tvättmasskinen nu, spännningen är olidlig! =) Pyrets framtida rum fungerar som förråd då vi tyvärr inte har något sådant. Det funkar ju närmsta året iaf så det är ok. Över hela ena långsidan av huset löper en balkong som är "smal", dvs vanlig lägenhetsstorlek, men sen så är den utbyggd på ena hörnet till en stor fyrkant med plats för rejält matbord. Superfint verkligen! Dock så avvaktar vi med inköp av ev utemöbel till våren, vet ju inte hur länge vi blir kvar här. Men det är ändå mysigt nu då vi ställt dit vårt lilla cafébord + två stolar och en superfin lykta jag fick av mamma i någon sorts inflyttningspresent. I den smala delen har vi "banan-gungstolarna" i rotting från Ikea, också mysigt.

Ja, så överlag känns allt bra! Vädret är dock hur trist som helst; helgrått och regn. Men jag har fått rapporter om att det inte är ett dugg bättre i Sundsvall heller så! ;0)


Tack för hjälpen!

Vardagsrummet; TV-delen. Är inte alls så trångt som det kanske ser ut.

Vardagsrummet; matdelen

Köket; matdelen

Köket;  en del av matlagningsdelen

Köket; del två av matlagningsdelen

Den stora delen av balkongen (fortsätter ur bild....)

Smala den av balkongen. Mattan ska hitta en bättre plats. Snart.

Vårt sovrum - observera spjälsängen! Kom till mamma och pappa snart Pyret!

Pontus crib =)

Lite bonusbilder....


Nora visar hur ett rejält magplask ska se ut!

Jag och badbollen :0)

Kommentarer
Postat av: sara

åååå vi längtar tills vi får komma och häls på!ser så mysigt ut!!!

2008-08-03 @ 14:02:01
Postat av: Elleonora

Det är ju superfint ju! =) Men åh... sängen på plats. Ja nu får pyret snart komma så man få se sötisen!



Nu är man äntligen hemma efter en jobbig bilresa från huvudstaden. Ösregn hela vägen... Uscha! Men veckan har ju varit fantastisk!



Kram iaf... och sköt om er!

Postat av: Maria

men vad fint ni fått det, redan!! det var snabbt jobbat! Hoppas ni kommer trivas bra nu då, vi längtar tills vi får komma och hälsa på=)

2008-08-03 @ 20:14:09
URL: http://lindstrombarn.blogg.se/
Postat av: Elin

Hej!! Vad roligt att redan få se bilder från ert nya hem! Ser toppenmysigt ut! Tråkigt att vi inte hann säga hejdå, vi var i skellefteå hela veckan och semestrade. Hoppas att sista tiden innan pyret behagar komma ut inte blir bara en lång väntan utan att du (ni) hinner njuta lite av er halva villa och funäsdalen som är så fint! Ha de bra många kramar från E och F

2008-08-03 @ 23:30:09
URL: http://goldentexas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback