Sundsvallsvisiten

Så  var vi då hemma i Funäs igen efter sex dagar i Sundsvall. Jättekul har det varit men det är också skönt att vara hemma igen, perfekt alltså!

Vi åkte en dag tidigare än vi tänkt, alltså på tisdagen, för att hinna med att träffa
Jennie, Rille, Wilma, Elin och Fredde. Vi var lite fräcka och frågade Jennie och Rille om inte de kunde sno ihop en träff med oss och Elin och Fredde och de ville det, superkul! Vi hade tänkt oss en enklare fika men det blev middag av högsta kaliber - älg och hemmagjord potatissallad och massa god sallad och dressing. Mumma! Middagen blev faktiskt lite av en fest med vin och öl för vissa (inte jag, någon måtta får det vara, haha) och vi åkte inte hem förrän vid 00.00. Både Wilma och Mirabelle skötte sig exemplariskt och det var så kul att få sitta sex vuxna och surra och skratta! Tack så mycket hörrni!



På onsdagen åkte vi till mormor och morfar och åt lunch. De tyckte såklart att Bella var superfin och båda två höll henne även om morfar berättade att han såg fram emot tills hon blev lite större, kring året sådär.



Efter lunchen gick vi på stan med mamma och Bella fick lite nya tuffa kläder av mormor. Vi var också förbi jobbet, Café Basilica i Kyrkans Hus, och där blev det stor uppståndelse! Haha, halva kontoret måste ha varit nere och tittat och jollrat. Blev väldigt glad då det visade sig att de samlat till presenter och skrivit ett superfint kort, säkert över tjugo personer! Känner mig saknad och uppskattad, kul! Fick dessutom den jackan all personal beställde i våras, en jättefin svart vinterjacka som nog kommer väl till pass inom en alltför kort framtid här i Funäs.



På onsdagkväll kom Katrine, Henke, Maja och Marianne förbi och fikade. Maja, som ska bli storasyster i dec/jan var väldigt intresserad och väldigt snäll. Hon berättade för Pontus att man måste klappa små bebisar försiktigt, haha, sött!



På torsdagen åt vi lunch hos Pontus farmor och farfar och middag hos Pontus mormor. Pontus mormor grät såklart, hon är precis som Pontus mamma, haha. Men även Pontus farmor verkade väldigt rörd och vi anade nog en tår eller två. Bella var lite orolig på eftermiddagen och vi var också väldigt trötta men det gick ändå väldigt bra.



På fredagen träffade vi Jessica, Malin och Vicky på Barista nere på stan. Och wow, vilket café! Waynes kan nog härmed känna sig brädade, blir nog mycket Barista för mig då jag är hemma i stan. Det var väldigt stort vilket gör det barnvagnsvänligt. Jag skulle aldrig drömma om att krångla in en vagn om man skulle vara i vägen men det är man absolut inte här. Dessutom har de jättestora toaletter med fina skötbord och dessutom en lekhage för äldre barn så de verkar faktiskt satsa på barnfamiljer/lattemorsor, haha. Efter en stund kom även Sandra och Kicki förbi så det var verkligen supertrevligt! På eftermiddagen gick jag till frisören medan Pontus och Bella shoppade lite kläder till pappa Pontus på stan. Jag ammade henne precis innan jag gick men vi hade med ersättning och en termos vatten utifall hon skulle bli hungrig medan jag var borta, men det behövdes aldrig. Dock hur skönt som helst att veta att hon tar flaskan om hon skulle behöva. Så jag satt i lugn och ro och bara njöt av att vara ompysslad i 1,5 timme hos frissan.



På eftermiddagen hamande vi på Barista igen då vi träffade Claes, Marie och Lotta för en snabbfika. Lotta har flyttat till Göteborg nu i helgen så Claes och Marie åkte från Ö-sund till Sundsvall för att köra ner henne till Göteborg. Och då ville de givetvis träffa oss (läs Mirabelle) en snabbis då de hade chansen.



På fredagkväll tog vi det bara väldigt lungt med mamma och pappa hemma hos dom. Åt en god middag och kollade på Dobido och la oss ganska tidigt.

På lördagen var vi ute på Birsta tidigt, tur det med tanke på lönehelg och så. Vi köpte tavellist + ramar på Ikea som vi ska sätta upp i hallen har vi tänkt. Det är en stor tom vägg (panel) och vi tror att några svartvita foton och några ljuskoppar på en tavellist skulle passa fint där. Motivet på bilderna känns ju ganska givet? =) Vi var på Biltema och köpte solskydd och en sån där supersmart spegel som man sätter på nackstödet i den stol hon har sitt babyskydd i så att man ser henne i backspegeln eller om vänder sig om och kollar i spegeln. Hon sitter ju bakvänd i baksätet och vi sitter alltid fram båda två och då är ju spegeln kanon! Alternativet är ju att en sitter bak men det känns onödigt och trist så det här är ju perfekt verkligen.

Efter Bista åkte vi hem till Emelie, Hence och Olivia där vi fick supergod lunch och massa kul bebissnack. Olivia är nästan en månad äldre än Bella och det syntes verkligen! Om någon månad kommer det nog inte att märkas men så här i början händer ju så mycket på så kort tid. Jättekul att de är så jämngamla iaf! Hence och Emelie överaskade oss iaf då de berättade att de köpt hus! Jättekul!

Lördagskvällen spenderades på Slutgatan med hela kusinligan; Tuva, Nora och Isa med familjer såklart. Alla tre var förtjusta i Mirabelle även om Nora nog var den som var allra mest fascinerad. En mysig men intensiv kväll. Ja, tre rörliga och lekfulla barn och ett spädbarn. Alla var förvisso väldigt snälla men det blir ändå rätt intensivt, haha. Men det är ju så det ska vara och det var skitkul att träffa tjejerna och deras familjer också såklart! Ser verkligen fram emot då de kommer och hälsar på här hos oss. Vi har ganska många besök bokade nu under hösten faktiskt, verkligen jättekul att folk vill hälsa på.





Idag innan vi for hemåt hälsade vi på Pontus moster med familj. Fikade och pratade någon timme innan vi åkte hem hit. Hem till fjällen och lugnet, haha. Det har varit roliga dagar men det ska bli skönt att ta igen sig lite nu. Vi packade upp det mesta förut och Pontus var och handlade mat men sen har vi bara slappat. Just nu kollar Pontus på film och Mirabelle sover i hans famn, mysigt.

Imorgon börjar Pontus jobba på mer normalt schema. 9-17 imorgon och jag har utlovat en färdig middag då han kommer hem, haha. Det ska ju gå bra bara Bella är lugn och fin då jag ska börja laga. Får se vad det blir....Vi ska på BVC imorgon och väga och mäta också. Tror nog hon väger 4,5 kg nu. Ska bli kul att se!

Tack allihopa som gett oss så otroligt fina presenter! Vi fick bland annat med oss en hel stor papperkasse hem med bara kläder! Helt sjukt ju! Kläder, gosedjur, bestick, skor, leksaker....Tack så otroligt mycket allihopa!



Nu ska vi bara ta det lungt några dagar

Kommentarer
Postat av: Jennie

Det var superkul att ha er hemma! Njut av lugnet i Funäs nu! Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback