S E M E S T E R

Då var det alltså färdigjobbat för ett år framöver. Haha, känns jättekonstigt men jättekul förstås! Första veckan nu tänker jag bara ta det lugnt och förhoppningsvis,om vädret tillåter, bada med mamma och pappa som också har semester nu. Duktiga Baby jobbar ju precis hela tiden fram tills vi flyttar. Han slutar på Posten den 1:a aug, vi flyttar den 2:a och han börjar som lärare den 3:e. Hua, hoppas han inte tar ut sig. Vädret ha svängt igen, precis lagom till semestern förstås. Från att ha varit kanonfint ons, tors, fre så är det nu grått och det har regnat lite på morgonen. Vill ju ha sol!! Och nej, det är inte alls så jobbigt att vara gravid då det är soligt och fint. Sol är alltid bra. Förra sommaren hade jag ju också fem veckor semester och av dem var det åtta riktiga "badväder-dagar", fy, vill inte ha en repris av det.

I eftermiddag ska vi till Matfors och Sara och Bia för att fira Saras 27-årsdag och också att hon fått jobb som butikschef på Bianco. Grattis! Det blir lättare mat och fika, en perfekt uppladdnng inför Gatufesten som jag och Pontus ska på ikväll. Vi ska se Håkan Hellström och Hellacopters. De spelar 20 resp 22 så det är ju kanon! Då kan vi ju vara hemma redan vid 00 om vi blir trötta. Eller, haha, om jag blir trött =) Det märks faktiskt att det inte är så lång tid kvar nu (cirka sex veckor) för jag är väldigt svälld kring fötter, smalben och händer och kanske också lite i ansiktet. Det senare har folk påpekat ett tag men jag och Pontus har inte trott det men jo, nu är det nog så. Jag har ont i fötterna och händerna på morgonen men sen släpper det iaf, även om svullnaden sitter kvar. Jag kan nu variera mig mellan två par skor; mammas gamla jobbarskor och mammas något nyare jobbarskor. Haha, alltså fotriktiga sandaler. De är helt ok och jag är jätteglad att mamma gett mig dom men visst vore det kul att kunna ha något annat men det är omöjligt. Jag blev jätteglad för någon dag sedan då Pontus plockat fram sina flipflops han köpte i Thailand. Men sånna har ju jag med, tänkte jag. Dom kan jag ju ha, de är ju ganska fina! Jag hämtade skorna, men nej. Inte en chans att jag ens fick in halva foten i dem. Jaha ja. Jag kan iofs också ha mina knallgula foppatofflor som jag jobbat i (varierat med ett par bättre, stabilare sandaler) men de är ju så fula och gula och dessutom så blir foten alldeles gropig då hunden trycks upp i hålen. Haha, och ja, de här skorna är normalt sett väldigt rymliga. Men men, sex veckor kvar som sagt och då det här är mitt största bekymmer så ska jag väl inte klaga.

Eller, jag kanske har ett större bekymmer. För någon vecka sedan då vi var på MVC så nämde barnmorksan att bebisen kanske låg i sätesbjudning men att det inte spelade någon roll då för den kunde fortfarande rotera i magen. Dock var jag nu i veckan igen och de kunde fortfarande inte avgöra om den låg rätt eller i säte. Delvis därför, men också för att det är så kort tid kvar, bokade hon in en tid igen redan om 1,5 vecka för att de då ska kolla om de kan avgöra hur den ligger. Kan de inte det så blir det ultraljud och OM den ligger i säte så bir det alltså planerat kejsarsnitt. Hur känns det då? Ja, bättre kejsarsnitt än att föda en bebis i säte såklart. Men det vore väldigt tråkigt om det skulle bli så för jag tror att jag skulle klara en vanlig förlossning så himla bra. Jag och Pontus har pratat mycket om det senaste tiden och vi är väldigt överens om hur vi vill ha det och så. Det känns lite som att jag skulle bli snuvad på en väldigt stor upplevelse, om det skulle bli snitt. Men som sagt, inget är säkert än och hur det än blir så blir det säkert jättebra. Frågan är bara när ett ev snitt skulle bli? Vad jag förstår så tar man väl ut bebisen lite tidigare för att inte riskera att "vanliga" förlossningen startar? Kanske kring v. 38 eller så? Det är ju precis då vi ska flytta. Är det bättre att då göra det här hemma, för att garantera att det hinns med innan kroppen sätters igång ändå, eller väntar man iaf tills kanske v. 39-40 och då alltså i Östersund? De frågorna får jag ju såklart svar på snart OM det visar sig att det är aktuellt.

Igår hade vi middag här med Jennie, Rille, lilla Wilma och Elin och Fredde. Vi hade verkligen jättetrevligt! Vi bjöd på "indonesisk älggryta", haha. Orginalreceptet är med kyckling men efter diverse felplaneringar så bev det med älg och det var supergott! Köttet var en fransyska som Pontus lät koka 1,5 timme innan vi blandade ner det med det indonesiska så att säga; massa äkta vispgrädde, chutney, sambal olek, curry, gurkmeja och paprika. Allt lades i en långpanna som sedan fick vara i ugnen cirka 20 min för att gotta ihop sig. Till grytan serverade vi pasta, bröd och sallad. Mycket gott och uppskattat. Till efterrätt åt vi svenska jordgubbar och glass. Finns det egentligen någon annan dessert den här tiden på året? Förutom att äta blev det massa surr och lite dricka innan de åkte hem kring 00.00. Det blev givetvis ganska mycket bebisprat eftersom jag ju är gravid och att Wilma bara är 3 månader. Jennie och Rille gav lite småtips och delade roliga förlossningsberättelser med oss, bland annat om en rispåse, haha. Wilma fick även äran att inviga Pyrets Tummenfilt men den var lite för varm, det var ju 20 grader ute och säkert 25 i lägenheten så att ligga på supertjockt plysch var inte så roligt.

Oj, nu är klockan halv ett! Vi måste åka mot Matfors om typ två timmar och varken jag eller Pontus har duschat eller ens borstat tänderna. Japp, jag njuter av sånt nu sista tiden innan Pyret kommer! ;0) Men det är nog dags att sätta fart nu!


Kommentarer
Postat av: sara

men oj oj oj då....sånt här om magen måste du ju berätta!!=)nu vill jag veta på en gång när du vart där hur det gick!tack för igår!

2008-07-06 @ 11:27:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback