0,4 plus

Jajamän, snart är vintern här för inatt hade vi 0,4 plus vilket innebär att det garanterat var minusgrader på fjället, kanske till och med i byarna som ligger ännu högre, och hemma hos Hanna och Marcus förmodligen, eller hur, haha? Det är ändå något fint med det, luften är hög och klar och solen skiner faktiskt just nu så sakta men säkert kommer ju temperaturen stiga under dagen. Förra hösten var hur fin som helst med soliga, kalla dagar så jag hoppas att det blir så i år med. Tyvärr kommer vi ju inte kunna utnyttja det på samma sätt nu då vi förmodligen kommer jobba om varandra många dagar men någon lucka ska vi väl hitta. Vi har ju inte ens sovit i tält med Bella än, det måste göras innan det blir för kallt!

Igår pratade jag med mamma en timme i telefonen och det var väldigt trevligt. Det innebär tyvärr att då jag lägger på känns det mindre trevligt att vara 30 mil hemifrån. Min hemlängtan kommer och går, kombinerat med en "bortlängtan", alltså en längtan till en stad, oftast Östersund. Fjällen är otroliga, människorna vi umgås med här är fantastiska men ja, det saknas något. Dessutom läser jag Invandrarna nu och Kristinas hemlängtan till Duvemåla kanske spiller över lite på mig, haha? Men vi stannar här en stund till. Arbetsmarkanden är ju minst sagt avslagen och Pontus har ju ett toppenjobb här som han trivs på och jag har förmodligen goda chanser att få jobba med, speciellt i vinter så vi får gilla läget och avvakta.

Lustigt nog så längtar jag efter vintern. Jag älskar ju värme och sommar men då den är så fjösig här så vill jag ha vinter istället, för den är ju kanon! Massa kall, gnistrande snö, utförs- och längdåkning och sen vårsolen. Mumma! Ska bli kul att se hur Bella trivs i fjällpulkan i år. Hon är ju minst sagt mer rörlig och har ett väldigt bestämt humör ibland så det kanske blir mer vanlig pulka kombinerat med slalom för oss föräldrar i år. Men vi ska definitivt testa!




 
På cykelturen i måndags som avslutades med fika på museet. Bella grymt sugen på kladdkaka!

 
Jocke och Pontus fiskade igår, fint men ingen fisk.


Bella på dass, haha. Nejdå, men hon bajsar då hon sitter i sitt lånade lekhus så nästan!


Förmiddagslur nyss. Igår sov hon en gång, mellan 13-15 typ, idag första luren redan 9.30. Rutiner, någon?

Kommentarer
Postat av: stina

Hej! Jag har också läst utvandrarna och invandrarna, dom är så grymt bra de böckerna! Kram

2009-08-20 @ 08:38:21
Postat av: Sophia

det här med rutiner kommer och går. ibland funkar det jätte bra ibland inte. just nu är Nora inne i en jätte bra period. hon sover i och för sig oftast bara en gång om dagen men sover sedan mellan 19-08 varje natt. rätt gött!



ni är inte sugna på att flytta tillbaka till jönköping? Järabacken ska vara riktigt bra har jag hört ;)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback