4:e advent

Idag faller snön sakta mot marken och det är faktiskt behagliga 12 minus. Ja, behagliga med tanke på att det i fredags var 32 minus här. Fy! Jag jobbade och då bilen fick stå utan motorvärmare hela dagen (finns typ 20 motorvärmare på 200 personal så det är inte alltid man får en om man säger så...) så startade inte kära gamla Våfflan då jag skulle åka hem. Eh, nähä, tänkte jag en sekund innan jag insåg att jag på något vis måste få hjälp. Stod precis utanför skidskolan och där inne fanns en skidlärare som förövrigt är från Sundsvall och har ett kul skämt* om det (läs i slutet av inlägget) så jag gick in och bad om tips. Han tipsade om att receptionen skulle ha någon batteriladdare som man inte behövde en annan bil till utan kunde fixa helt själv. Panik! "Vadå helt själv, jag kan bara med bilar om de fungerar precis som vanligt, ok?!", ville jag säga men jag tackade och lommade iväg till receptionen. Tjejen där medelade att de tvärr inte hade den kvar vilket ironiskt nog gav mig en viss lättnadskänsla. Hon ringde istället till vaktmästeriet och de lät medela att jag skulle vänta så skulle de komma och se vad de kunde göra.

Efter kanske en kvart kom då Kenta - my hero, och ville ha en statusrapport. Då jag berättat att bilen inte ens hostade lite svagt utan verkligen var helt död så ville han inte använda startkablar för de hade tydligen hänt att "nyare bilar" (tack å tack!) helt pajat av det, att det typ blir kortslutning i datorn på dom. Istället ringde han en kollega som kom dit med ytterligare en vaktmästare och sin jättenya Volvo och så drog de igång min bil med hjälp den och en bogserlina. Tricket är ju då att ha typ 2:an i och släppa kopplingen toksnabbt och då ska bilen starta men som tur var så frågade Kenta om han skulle sköta den biten och jag gav honom lyckligt nycklarna och sa "ja tack"! Kände mig som ett våp som stod där och väntade på att machomännen skulle fixa biffen men jaja, så är det. Bilen staratde ju iaf och jag tackade dem både en och fem gånger innan jag försiktigare än på självaste uppkörningen för åtta år sedan kopplade, smög i ettan och försiktigt hittade dragläget. Om bilen dör igen så är det ju kört liksom så det gäller ju att hålla motorn igång tills batteriet laddat en stund. Det gick iaf bra och jag kom hem tillslut. Pontus hade fått åkt från jobbet för att hämta Bella på dagis men det hade gått bra det med, som tur var!

Men idag är det alltså inte så kallt men desto snöigare. Är verkligen julfint här nu! Vitt, vitt, vitt av puderlätt snö som gnistrar och lyser upp så fint. Jag är verkligen tacksam för snön för på vägen till mitt jobb (2 mil) är det bara skog, skog, skog och så Bruksvallarna typ två kilomter men ändå, det är becksvart verkligen. Nej, det finns inga lampor efter vägen, gelsbygd var det ja... Men snön lyser iaf upp lite.

Jobbet går bra även om det var så lungt nu fredag, lördag då jag jobbade. Idag kommer ju alla julgäster och då det dessutom varit så kallt var det ju knappt någon i backen, även om det faktiskt var några få tappra/idiotiska? själar ute då det var strax över 30 minus. Från och med i fredags har vi nu öppet varje dag så som jag skrev tidigare så blir det mer jobb och mindre kurs och fix och sånt framöver vilket jag ser fram emot. Är ledig imorgon med sen jobbar jag tisdag, onsdag, ledig julafton, jobbar fredag, lördag och sen ledig söndag, måndag. Sen blir det samma schema nyårsveckan. Känns kanon! Får träffa Bella och Pontus ganska mycket ändå nu över jul och nyår. Vi hoppas vi kan ta oss ut på någon längdtur i dagarna, har ju inte åkt sedan premiären 13 oktober!

Då det varit så kallt de här dagarna hade de varit inomhus på dagis, de har faktiskt sovit inne med (gränsen verkar gå vid 20 minus) och Bella hade klarat det bra. Tur det med tanke på att hon alltid sover ute annars! I fredags hade hon haft sin bästa dagisdag hitills sa personlen. De var ju inne hela dagen och det passar Bella bäst. Hon är ju så liten och får svårt att underhålla sig på gården med stora vantar, stövlar och overall. Det blir mest till att gå, åka pulka eller ta upp lagomt stora saker och flytta på dom typ. Men inne är hon påhittig och leker bra med (brevid) de andra barnen och är på bra humör och så där. Maten och sömnen funkar fortfarande super och det är huvudsaken tycker vi. Mätt och utvilad = bra förutsättningar för att kunna leka och orka med.

*Det finns tre fågelarter på Ö i Sundsvall; Örn, Öggla och Öndulat. Haha, ja det syftar alltså på dialekten...



Snorig men finast ändå!

Kommentarer
Postat av: stina

Oavsett hur jämställt det än ska vara så är det väldigt skönt att vara tjej ibland! Det upptäckte jag när jag också fick fel på bilen förut och inte fattade ett dugg. Hade man varit kille hade man nog inte fått lika mycket hjälp tror jag =). God Jul! Kram stina

2009-12-20 @ 14:36:30
Postat av: Jeanette

Tack för kommentar och tips ang att pumpa ur, mycket man ska tänka på ;)!



Vilka snälla och hjälpsamma människor som hjälpte dig med bilen. -32, det är KALLT!!

2009-12-20 @ 15:21:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback