En hyllning till vår förskolepersonal!

Idag grät som sagt Bella igen då jag lämnade men de var ju inne på förmiddagen idag och som jag misstänkte så hade det gått mycket bättre motför igår då de var ute. Att vara trött och tulta runt i en overall utan att direkt kunna sysselsätta sig är väl sådär... Som sagt så var de inne och myste innan lunch och Bella hade verkligen trivts. Läst bok, byggt med klossar och roat sig med minimöblerna. Sen hade hon ätit massa lunch utan att sova innan vilket gladde mig. Visst är det kanon då de gör som igår, hellre att hon sover en stund än att vara ledsen men vara glad och vaken är ju bäst, såklart! Efter maten rullade de ut henne för att sova men då sov hon bara 50 minuter vilket kanske fick sin förklaring senare då hon tydligen bajsade diarré mer eller mindre två gånger. De berättade att de funderat på att ringa oss men hon hade ingen feber och var vid gott mod så de avvaktade. Hon har inte bajsat nu hemma så det var väl kanske nåt tillfälligt bara. Hoppas! Annars har ju Bella en tendens att vara dålig i magen i kombination med feber och det är ju inge kul alls.

Hon åt bra med mellis och sen vara de ute och lekte en stund men det var rätt kallt (-14) så de gick in tidigare än vanligt. Då jag kom och hämtade vid 16.30 så undrade jag var Bella var då ingen var ute och jag inte såg henne i lekhallen där de andra barnen var men då ser jag en personal står och drar en vagn inomhus och där ligger minsann Lill-Choppa, hur nöjd som helst, och gosar på sin egen fäll med Leo i hösta hugg! Vaken men totalt avslappnad och bara njuter. Jag blev verkligen så imponerad! Personen i fråga förklarade att Bella varit för trött för att leka och hon är ju för tung för att bära så de hade testat att ta in en vagn och så fick hon sin egen fäll så hon skulle känna sig trygg. Sen så stod alltså en personal och småpratade och rörde vagnen hela tiden. Fattar ni?! Snacka om service att ta en personal till att bara fokusera på ett barn! Kanske är det självklart för er som är mer insatt i dagisvärlden men jag bllev iaf jätteglad och bara mer övertygad om att Bella har det jättebra på dagis. Klart vi är bäst men det är så skönt att veta att hon är i trygga händer då vi själva inte kan vara med henne.

En annan sak som är super på vår avdelning är att de alltid tar emot och lämnar av ordentligt. Vi får chansen att förklara Bellas humör och eventuella önskemål för dagen om t.ex sömn etc och sen då vi hämtar ger de alltid en liten rapport om hur det gått; humör, mat, sömn, bajs...Allt som en förälder vill veta, haha! Dessutom är de noga med att berömma oss för att vi lämnar Bella så konsekvent fast hon gråter och det är alltid kul med beröm! Sen så tycker de såklart att Bella är jätteduktig och det suger vi förstås i oss! =)

Så in alles; det här med dagis är verkligen en förträfflig samhällsinrättning!

Idag har jag haft en halv kick off. Just nu pågår middag och fest men Pontus slutar 21 så jag avvek på eftermiddagen för att hämta Bella och vara med henne hemma såklart. Vi hade ju kick off bara för restaurangarna för en månad sedan så jag känner mig nöjd med det ändå. Idag var det med alla; liftvärdar, ledningsgrupp, städ, reception... Men dagen var iaf intressant då vi fick lyssna på en väldigt duktig och underhållande föreläsare. Han pratade om
värdskap och hur man blir en bra värd, både mot sina arbetskamrater, gäster och sig själv. Han (Janne) hade massa roliga sanna historier att bjussa på så 3,5 timmar gick superfort!

Från och med fredag är Ramundberget öppet varje dag och det ser jag fram emot. Då blir det mer jobb och mindre möten, föreläsningar, ditt och datt. Haha, såklart nödvändigt men ska bli skönt att få rutin och vardag. Eller ja, vissa vardagar och vissa helger. Speciellt nu över jul och nyår jobbar jag helg men det gör mig inget. Fredag och lördag efter nyår spelar dessutom Två Backar Läsk hos oss så det ska bli grymt! Visst, ska ju jobba men man hör ju iaf... Bara bara att jag är ledig vissa vanliga vardagar så Bella kan få ha lite julllov. Är dock helt ledig julafton och nyårsafton så nu börjar stora logistiksplaneringen kring julafton. Vi ska försöka fira med Pontus föräldrar på något vis och de bor ju i Östersund, 20 mil bort. Jag jobbar både dagen innan och efter så det blir ju en del mil för en dag men vi tycker nog att det är värt det. Vet att de skulle uppskatta det så oerhört. Vi får väl klimatkompensera på något vis...Pontus syrra jobbar ju i Åre (10 mil från Ösd) och hon är också bara ledig julafton så även hon ska försöka ta sig till och från Östersund på något vis. Jag slutar 15.00 den 23:e men Pontus är schemalagt till 21 så vi får se om vi åker på julaftonsmorgonen...Då blir det mindre än 24 timmar i Östersund, haha. Jag börjar 11 på juldagen så vi måste åka senast 7.30. Jaja, vi får se!


Kommentarer
Postat av: Jeanette

Vad skönt att det känns så bra med förskolan. Det är ju så viktigt med en bra start för både barn och föräldrar. Att personalen verkligen gör sitt bästa att tillgodose alla barns individuella behov är en självklarhet för de flesta, oavsett om det ibland gör ett barn slukar en vuxen en stund. I mån av tid och situation är det som sagt en självklarhet och det är ju toppen att det verkar vara så även på Bellas avdelning! Ett bra mottagande på morgonen och en bra kontakt vid hämtning är ju också a och o för allas trygghet så det är ju bra att även de biten funkar. Förskolan får bra betyg från mig, även om det inte är min uppgift att "betygsätta" den. man är väl yrkesskadad och läser allt sånt här med stort intresse, haha.



Ha en fortsatt bra vecka och hoppas att Bellas mage ordnade till sig! Kram

Postat av: lina

Så skönt med förskolan. Följer med spänning hur det går för Bella, snart vår tur.

Vi har ju ingen Kronanvagn tyvärr, var sugen på den men köpte Bugaboon i stället. Den är topp, men inte i snö. Gör inte så mycket, ska änd¨å sälja den och köpa sovadagis skräpvagn.

2009-12-17 @ 17:24:34
URL: http://linaslivmoder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback