Nu är det jul!

Ikväll kommer mamma och pappa hit och stannar hela helgen. Det ska bli så roligt, speciellt då jag kunde vara ledig lördag och söndag! Så bara så ni vet, nu är det jul! Jajamän, eftersom vi inte vet om vi kommer träffas något i juldagarna (julafton är i vilket fall vikt till Pontus föräldrar - vartannat år som gäller nu) då jag troligen jobbar väldigt mycket den perioden, så ska vi fira jul nu i helgen. Det är fullbelagt jul- och nyår i Ramundberget så det blir nog en hel del att göra då... Så igår klädde vi granen och gjorde köttbullar, resten fixar mamma och pappa. Det blir julbord, julklappar (mest till Bella då), julgran och glögg och lussekatter! Jättemysigt! Vi ska försöka lägga upp någon plan för helgen nu då de kommer, pappa vill ju åka utför såklart men mamma gillar ju inte det så värst så jag och Bella kanske hänger med henne eller nåt sånt. Vi får se! En sväng på byn ska vi såklart med, mamma brukar alltid hitta något fint på Hillside så det blir nog en liten shoppingtur.

Allt på jobbet känns bra. Visst önskar jag att vi kunde gå på rullande schema men det är väl kanske att gilla läget bara, tror inte det är några problem om man vill vara ledig eller så, som nu i helgen. Men visst vore det skönt att ha som Lotta, Pontus syrra. Hon jobbar inom Skistar och och har fått sechema för hela säsongen! Men som sagt, arbetskramraterna är roliga och duktiga, området är ju jättevackert, tänk bara att få se morgonsolens bleka strålar träffa Skars varje dag man åker till jobbet, eller ja, iaf då de är klart, gästerna är trevliga och relativt lugna.... Ramundberget är ju inget partyställe direkt utan det är många barnfamiljer och äldre par. Men det finns såklart vissa partyveckor och det ska också bli kul! Alltså, in alles känns det bra med jobbet!

Det går fortfarande bra för Bella på dagis. Hon gråter då vi lämnar men det går över fort. Hon äter tydligen inte så mycket lunch som vi är vana (men det gör hon inte jämt hemma heller just nu) men hon sover alltid minst en timme, oftast två, sen så äter hon mycket mellis och är ofta jätteglad på eftermiddagen. Personalen tycker att hon är jätteduktig för sin ålder (näst yngst på hela dagis) och även vi får massa beröm vilket såklart är jätteroligt att höra! Vi i vår tur har också fullt förtroende för personalen så det känns verkligen super!

Annars har vi upptäckt att Bella är rätt lik sin mor då det kommer till två saker; TV och duscha. Ungen skulle kunna se Teletubbies 24/7 om hon fick och hon älskar att duscha, varmt och länge. Först tvättar vi henne men sedan visar hon tydligt att vi ska stänga dörren och sen står hon själv inne i kabinen och bara njuter. Flyttar strålen runt om hela kroppen och som sagt, njuter. Så söt!


   
Att leka "hejdå" är väldigt roligt just nu. På med några skor, på med dagisryggan och så vinka!

  
Att läsa, eller iaf att klättar upp i läsfotöljen, kan roa en stund / Byggare Bella!


Kommentarer
Postat av: lina

Vad kul att läsa att dagis går så bra. Förstår att ni blir stolta.

Och hon ser ju minst sagt dagissugen på på bilderna med ryggsäcken...nu sticker jag, liksom.

Postat av: Elleonora

Kul att få lite tid med mamsen och papsen :)



Vilket skistar jobbar lotta på då? Har en kusin som jobbar i Åre på Skistar :)

2009-12-10 @ 15:08:47
URL: http://elleonora.wordpress.com
Postat av: Morbror Bia

God Jul Då:o)

2009-12-10 @ 20:58:50
Postat av: johanna

Vilken sötnos hon är! Och så praktiskt med duschen, Rutan är rädd för duschdraperiet så det blir mest bad här...skulle vara skönare om hon kunde duscha själv, haha! Ska testa imorrn!

2009-12-10 @ 23:12:50
URL: http://johannaijakan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback