Torsdag och fredag

I två dagar (tors och fre) har vi varit barnvakt åt Hanna och Marcus minsta, Tristan. Det har gått jättebra och både han och Bella har varit nöjda och glada, dock inte åt varandra, haha. Bella blir rädd och ledsen då Tristan kommer krypandes mot henne och försöker klappa. Då man är så liten vet man ju inte hur man ska göra så det gör nog rätt ont, haha. Bella som ju absolut inte kryper och bara sitter själv någon sekund, hamnar ju i ett väldigt underläge, som en skalbagge på rygg typ, så det dröjer nog någon månad innan de har glädje av varandra.

Igår tänkte vi ta med båda barnen på fjälltur, jag skulle dra Tristan då han har en modernare, lättare pulka, och Pontus skulle ta Bella såklart. Det var soligt och fint, även om det drog förbi något moln då och då nere i byn, så vi packade två bilar fulla med pulkor, skidor, stavar, ryggsäckar och bebisar och drog till Tänndalens fjällparkering. Och vad möts vi av där? Jo, fullt snökaos. Det blåste rejält, snön yrde och allt var bara vitt, vitt, vitt. Vi började trots detta att packa ur bilen i tron om att det skulle dra förbi då vi ju såg solen också, men efter ett tag tog vi det mogna beslutet av avblåsa allt. Ok att dra ut två vuxna men inte två barn, varav en ligger i en pulka utan ruta eller annat direkt skydd mot vind och snö. Vi blev sjukt besvika och dagen kändes hur pissig som helt helt plötsligt. Dessutom hade jag i kaoset tappat bort min ena Lillsport-vante som jag fått av Pontus i julklapp, ja eller jag fick såklart ett par... Så sura och besvikna åkte vi ner mot byn igen. Vid det här laget hade Bella blivit rejält trött, stackarn missade ju helt sin livsnödvändiga förmiddagslur så hon började bli kinkig. Så vi åkte hem till oss och gav Tristan mat och Bella välling (hon kan inte äta mat med sked då hon är trött har vi upptäckt) sen så stoppade vi ner dom i varsin vagn och gick på byn. Det är samefestival så vi gick ner och tittade på fina renar och provsmakade renkött (haha, ja inom loppet av någon minut hann vi med båda). Sen så gick vi in i en jättestor kåta där de hade servering, både mat och dryck. Vi beställde varsin jättegod glühwein som vi tyvärr inte hann dricka upp då både barnen ville annat, men det var mysigt så länge det varade!

Vid 17 kom Hanna och hämtade Tristan och då följde Pontus med och hjälpte Marcus att bära och slita fram till 22.30 då han kom hem med pizza som vi sköljde ner med varsin 2,8 % och sen var det god natt.

Nu ser vi fram emot att massa roliga stunder i Hanna och Marcus nya, superfina hus! Och ja, vi bjuder med lätthet in oss själva ;0)

Ps: Marcus hittade min vante på deras gård så in alles var det en ganska bra dag ändå! Ds.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback