Så här borde alla dagar vara!

Idag har vi haft en jättebra dag! Helt enligt planen så väckte jag Mirabelle strax efter 07, hon fick amma och sen klev vi upp. Det märktes att hon är van att få somna om för jisses vad hon blinkade och grimaserade då jag tände toalampan då jag skulle byta blöja och klä henne! Men hon höll sig pigg, eller iaf vaken, fram till 8.30 då det började bli jobbigt, precis enligt planen. Så med gröt i magen och fleeceoverall på begav vi oss ut på vagnpromenad. Mirabelle somnade efter tre minuter och det var faktiskt ganska mysigt att vara ute så "tidigt". Jag såg en ekorre och ett rådjur, väldigt fina båda två. Efter cirka en timme vände vi hemåt och mötte upp Pontus som skulle följa med till Kyrkis. Vi var där vid 10 och Mirabelle sov fortfarande så vi satte på babyvakten och lät henne sova klart utanför. Vi hann prata lite med de andra föräldrarna om jul och nyår och så där innan Mirabelle också ville vara med. Då hon kom upp var hon pigg och glad och planen med att tidigarelägga hennes lur fungerade alltså utmärkt! Hade jag inte väckt henne imorse så hade hon vaknat vid 8.30 och varit dödstrött vid 10, alltså precis under Kyrkis. Nu var hon vaken hela tiden och lagom tills det var slut, kl 12, var hon trött igen. Då gick vi på promenad med två andra mammor i ca en timme och efter det gick vi och fikade på Villan. Åt en god grillad baguette med parmaskinka och drack en latte. Japp, en sann klyscha! =)

Efter fikan gick jag och Pontus hem och sen tog vi bilen och åkte och veckohandlade. Hade fått en ovanligt bra rabattupong från Libero, 50 kr rabatt vid köp av två paket, så nu får gumman testa Libero ett tag, haha. I den viktklassen hon är nu så fanns bara "up and go"-blöjor, men de är ju rätt bra, om än dyrare. Vi brukar få sådanna då vi är och väger och mäter på BVC och jag tycker de sitter väldigt bra och smidigt. Kanske blir lättare att få på henne blöjan med sånna med. Hon rör sig ju heeela tiden; drar i fötterna, nyper sig i magen, försöker få tårna till munnen etc, så att få fast tejpen på de vanliga blöjorna är inte det lättaste...Haha, ja vilka problem vi har va!?

Det blev en rejäl handling och vi upptäckte att Mirabelle kostar mer och mer. Burkmat (varmrätt och dessert), våtservetter, blöjor, ersättning, gröt...Men det är såklart hon är värt det!  Och man kan ju koka potatis och mosa själv men oj va smidigt det är med burk. Dessutom gillade ju inte Mirabelle då vi mosade, blev ju små bitar kvar, men man kanske skulle kunna ta stavmixern? Och föressten, om vi får köpa pesto på burk så kan väl hon få lite mangopuré?

Nu har Mirabelle sovit lite och vi har surfat/spelar x-box men nu är hon vaken så det är nog dags för ny blöja och lite lek på golvet innan middagen.

Tjing!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback