Oh no!

Imorgon ska Mirabelle fotas i studio av en riktig fotograf, sånt där 1-årskort som de flesta tar (?). Vi var ju ute och vandrade igår och som jag skrev så trodde jag att alla klarat sig från myggbett, men ack vad fel jag hade. Då jag klev upp imorse, något lättretlig efter en natt med Bella mellan oss från 1-tiden, så ser jag att hon har ett stort knallrött märke långt ner på ena kinden. "Vad är det här!?" säger jag till Pontus som snällt offrat sin sovmorgon och varit uppe cirka en timme redan då jag mumlat något om hur trött jag var och att jag faktiskt skulle jobba men han kunde ju sova då hon sov bla bla bla. Pontus säger "ja, jag vet, det är ett myggbett. Du såg väl en mygga som lyckats tagit sig in i nätet?". Jag är inte direkt fåfäng vare sig det gäller mig eller min familj men jag kände bara "men hallå, hon ska ju fotas imorgon!?". Och ja, jag inte bara kände så utan jag sa så med, haha. Pontus försökte vara kretaiv och hitta en lösning så han föreslog en salva som vi köpt på Naturkompaniet. Vi smetade på men det hände inget. Eller, jo det kanske det gjorde. Det salvan ska göra är att lindra kliandet, inte mirakulöst ta bort bettet och rodnaden.

Jag gick iaf på jobbet (och mycket riktigt sov både Bella och Pontus redan då vilket lättade samvetet lite för stölden av sovmorgonen) och det var mycket att göra hela dagen men jag tänkte ändå på det där illröda märket på min annars så fina bebis. Skickade ett sms till svärmor men fick till svar att göra som Jesus, alltså vända andra kinden till, haha. Jaha, antingen en bebis med rött kastmärke på kinden eller en bebis som ser helt kriminell ut, ni vet i profil a la "mugshoot"?

Under dagen förlikades jag iaf med tanken och lyckades även vända det till något positivt. Vi bor ju liksom i fjällen, sånt händer! Pontus däremot hade sin vana trogen att 1) göra mig glad 2) lösa problem fortsatt grunna på detta. Då jag kom hem presenterade han således sminkidén! Inte helt tokigt tänkt men vi ska inte. Mest för att smink är kladdigt och hon ska ha en vit tröja, haha. En foundationfläck på en vit tröja på en 1-åring måste vara värre än ett myggbett? Och ja just ja, även såklart för att smink innehåller ämnen som inte bebishud ska ta upp och så såklart...Dessutom ska bilderna vara svart/vita så det syns nog inte så mycket.

Ja, så nog om detta. Det blir en Bella iklädd vit långärmad t-shirt, korta beiga chinos och myggbett! Vi tänker även ta med hennes lära-gå-vagn för att få till något helkroppsfoto. Vill inte ha henne poserande mot någon liten rottingstol a la 1987 liksom. Och ja, hon ska ha vanliga kläder. Ingen klänning eller så för det har hon ju (nästan) aldrig annars. Skulle kännas så fejkat och orepresentativt att ha det bara för att det skulle vara "fint" eller så. Nä, vår Bella är sötast i brallor, så det så! =)



Så här ser Bellla ut nu, typ.

Kommentarer
Postat av: Maria

hört talas om photoshop? ;)ett mycket effektivt program när det gäller ert problem. Fotografen fixar lätt bort myggbettet;) lycka till!!

2009-07-13 @ 22:57:42
Postat av: Lina

Jo, men kommer du ihåg att det för ungefär ett decennium sedan fanns något som hette "analog" teknik, du vet med film och sådant? Det är fortfarande vad som gäller i Funäs, i alla fall hos fotogubben då han tar porträttbilder! ;0)

Postat av: Jeanette

Kör på myggbettsbilderna! Om ett par åt kommer det bli ett roligt minne, jag lovar!!

När våra killar fotades var den store 2 år och hade satt på ett GIGANTISKT bamseplåster på sin haka och det gick bara inte att ta bort det utan att jag hade fått en rödgråten unge....nu 15 år senare så älskar jag det kortet för han bestämde själv och det blev oerhört charmigt....men det tyckte inte farmor haha

Lycka till!

Jeanette

2009-07-14 @ 11:40:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback