En heldag i verkligheten

...Och nej, den är inte bister! Japp, vi har alltså skolat in Bella på dagis idag och det gick jättebra, verkligen. Vi kom dit 7.45 och lekte lite innan det var dags för frukost. Det blev lite kladddigt då det var fil med vanlig sked, alltså inget sånt tjockt handtag som hon är van. Men det finns ju hakklapp, papper och trasor så det gick bra! =) Efter det gick alla barnen ut och lekte men Bella stannade inne en stund med Liw, som fick assistera som inskolningskompis. På så vis fick hon i lugn och ro kolla in alla rummen och alla leksaker men ändå få en liten guidning av en jämnåring som hade järnkoll på det här med dagis. Jättebra! Innan de två också gick ut fick de äta frukt och sen var det dags för lek på gården, i ymnigt snöfall. Det gick över förväntan och Bella lallade runt i snön, åkte lite pulka, bar på bollar, kollade på barnen, åkte rutschkana etc. Vid 10.30 var det dock stopp. Tvärless, på sekunden! =) Men då tog en av personalen in Bella och en annan liten pojke så de fick vara inne en stund själva innan lunchen.

På dagis så samlas ju alla barnen kring bordet och sitter och väntar en liten stund innan maten kommer och det var väl inte Bellas melodi direkt. Hon blev arg och sedan ledsen då maten aldrig kom så Pontus tog upp henne tills maten stod på bordet och då var det frid och fröjd igen. Hon åt bra, precis som hemma, och det var verkligen smarrigt. De har eget kök och det var hemmagjort mos och korv med sallad och fetaost och oliver, hur 2000-tal är inte det?! Jag har aldrig sett Bella så trött som hon var då hon skopade i sig de sista tuggorna. Ögonen gick nästan i kors så jag och Pontus bestämde att en av personalen skulle få lägga henne då hon ju var så trött så hon knappt skulle uppfatta vem som rullade ut henne i vagnen ändå. Precis som vi trodde somnade hon utan problem på någon minut och sov sedan längst av alla på dagis! Hon vakande av sig själv fem minuter inna mellis, haha. Snacka om mat- och sovklocka!

Till mellis var det smörgås och mjölk och det är nog lite mindre än Bella är van vid, hon äter alltid frukt med. Men frukt får de bara på förmiddagen, tyvärr. Eftersom Bella är matglad åt ju hon upp sin macka typ först och blev bestört av att se de andra barnen mumsa medans hon satt utan. De väntar ju in varandra med, så hon fick ju vänta en stund. Jag tror dock inte hon var hungrig men det var nog känslan av att vara den enda utan mat som störde henne, för då hon kom från bordet blev hon glad igen. Vi ska dock säga att de dagar hon kommer gå till 17 eller t.om längre så kommer det finnas frukt i hennes låda som hon måste få efter eller i samband med mellis. Hur de löser det med de andra barnen får de lista ut själva.

Efter mellis var det dags att gå ut igen och även den uteturen gick bra. Hon roade sig på samma sätt som förut och tog några lovar på egen hand eller med någon ur personalen så det känns kanon! Överlag så känns all personal super; naturliga, barnkära och med stor erfarenhet och stort intresse av barn. De andra barnen verkar också supergoa och alla var snälla med vår lilltös! =) Dock hamnade Bella i ett catfight av misstag och råkade bli puttad så hon ramlade och fakiskt slog huvudet i backen men det var inte hårt och det gick över fort även om det kom några tårar. Bella har vid flera tillfällen vikit av från oss, helt på egen hand, eller med personalen och hon är inte blyg för de andra barnen så vi tror verkligen att detta blir jättebra! Självklart kan det komma bakslag och vi har bara varit en dag, jag vet, men det känns bra just nu och det är det vi ska ta fasta på!

Från 7.45 till 15.30 var vi där och jo det var en trött Mirabelle här ikväll och hon sover gott för natten nu.



Mirabelle på väg mot dagislivet imorse. Hon var väldigt ivrig att komma ut, förstod väl att det var något på gång då både mamma och pappa skulle iväg så tidigt, något som ju typ aldrig hänt i hela hennes liv förrän idag =) På ryggsäcken hänger en "
voodoll" som är en svensk voodoodocka som ger kraft, hihi. Den har Bella fått av sin farmor inför dagisstarten.


Kommentarer
Postat av: Jeanette

Vilken söt bild på stortjejen! Kul att läsa om hur inskolningen gick/går till, det är ju lite olika överallt. Låter ju som att Bella kommer trivas med livet på förskolan, en bra start är alltid en bra start.



Snålt dock med frukt endast på fm, och bara en smörgås till mellis? Ni kan ju nämna det för dem, de kanske inte själva reflekterat över det.



Fortsatt lycka till med inskoningen! kram

Postat av: Sophia

Stora tjejen och med en sån fin ryggsäck också (Nora önskar sig en sådan i julklapp ;)) Va skönt att första dagen på dagis gick bra, då kan det bara bli bättre :).

2009-11-30 @ 22:10:12
URL: http://sophiaolsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback