Måndag i november

Idag har det snöat rejält men vi klädde oss varmt och vattentätt och begav oss till Funäsdalsberget med snowracern i högsta hugg, eller faktiskt dragandes efter oss. För första gången i vinter var det snö på bilvägen till och med, wiieee!

Funäsdalsberget är ju öppet på vardarna för träningsgrupper men det tyska och italienska landslaget tränar ju inte direkt i barnbacken så den fungerade perfekt som pulkbacke. Iförd hjälm (japp, sen Sara och Bia bannade oss slarvar i aldrig) susade vi nedför backen fyra gånger innan Bella lessnade. Då hade vi snöbollskrig så hårt som en 1-åring tål och det var kul i sisådär fem minuter sen gav vi upp och gick in i gästcentret och fixade lunch till Bella och kaffe åt oss. Efter lunchen (som bestod av korv, cous cous och lingonsylt och som Bella glatt slevade i sig) fick hon ny energi och gick runt bland borden och glodde på folk och försökte kommunicera. Hon fick nog mest napp hos en jämlik pojke som hette Edwin som faktiskt till och med erbjöd henne sin vattenflaska. Att de sedan hade likadana mössor gjorde ju inte saken sämre. Då de både stod upp blev det väldigt tydligt att Bella är en stor tjej, elle främst lång. Edwins mamma sa det till och med och ja, vi kunde inte annat än hålla med. Hon var nog ett halvt huvud längre än sin nyfunna och tillfälliga vän.

I helgen har vi varit i Östersund hos Pontus försäldrar. Vi tog beslutet helt spontant i fredagseftermiddags då vi åkte utför i spöregn (japp, hurtiga familjen var det ja!). Det kändes så grått och trist så vi ringde och hörde om vi fick komma och de blev så glada så och passade dessutom på att locka oss ytterligare med biocheckar så då slöts dealen illa kvickt ;0)

Vi kom fram vid 19.30 och då hade Bella lurat lite från och till bilen så det gick inte att bära in henne i sängen direkt som vi brukar så hon fick vara vaken och hon var så glad och nöjd till 23 (!) då hon somnade utan protester. Tyvärr innebar det ingen sovmorgon, eller jo, för mig och Pontus, men inte för Claes och Marie. Men det var helt självvalt så tack för det! På lördagen gick vi på stan och lunchade, fikade hemma, jag och Pontus gick på matiné (bästa tiden för bio ju!) sen då vi kom hem så kom även Pontus syrra och kille som vilket var väldans trevligt. Killen hade vi aldrig träffat och Lotta såg vi sist i april så Bella var ju tvungen att visa alla sina "nya" skills och jag tror nog hon imponerade på faster. Vi åt en jättegod middag ihop och spelade spel. Jag brukar normalt inte vara ett fan av det senare men det är fakitskt rätt skoj morför att jämt glo på TV tillsammans.

På söndagen gick vi på Djungelhuset igen och det var (nästan) lika kul som sist. Det var lite fler barn eftersom det var helg men Bella var pigg på det mesta och efter det sov hon gott i 2,5 timme. Sen blev det middag igen och vid 19 åkte vi hemåt, som vanligt i skitväder men hem kom vi iaf!

I helgen kommer de hit och det ska bli kul men jag längtar nog allra mest till lucia för då kommer mina föräldrar! Vi ser ju inte dom lika ofta, dels pga längre avstånd men också att alla andra i familjen, inkl tre barnbarn, ju bor i samma stad som de och självklart vill ju de ses också. Sen har ju pappa jour var fjärde vecka och så har de i övrigt ett socialt liv men det är alltid lika kul då vi väl ses och jag längtar efter dom! Då ska vi ju dessutom ha lilla julafton med gran och julbord, då vi inte ska fira den 24:e ihop, så det blir nog jätteroligt.   
1) Bella-bus-bebis 2) Bella har en tung last... 3) Farfar, mamma, barn och pappa på Djungelhuset 4) Mamma och barn på Djungelhuset

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback