Finbesök från Sönnsvall

I fredags strax innan 22 kom Jennie, Rille, Wilma, Elin, Fredde och Texas (golden retriver) äntligen till oss. Vi har pratat om det länge och det var verkligen så kul att alla äntligen kunde, samtidigt. Wilma, som är 1,7 år, hade somnat ganska nyss i bilen så Jennie gick direkt in i sovrummet (eller, ja de fick ju fakiskt husera i vårt "förråd", haha), och sövde om henne. Efter det umgicks vi alla över några öl, utom Jennie då som väntar 2:an i februari (så kul!) och satt och pratade långt in på natten. Något trötta vakande vi av Bella och Wilma vid 6.30 och efter gemensam frukost satte vi oss i bilarna och åkte upp på Flatruet. Solen sken, vinden ven och snön gnistrade vit. Vackert, såklart.


  

  


Vi hade tänkt att gå en bit däruppe men Bella hade somnat i bilen och vi andra frös så vi åkte till Funäsdalsberget istället som hade premiär i lördags, japp, den 18 oktober. Förvisso bara en backe och tack vare kanonsnö men ändå. För att det var premiär bjöd de på kaffe och bulle och Lilla Lo var där och busade med barnen och gav bort små presenter. Första gången Lilla Lo dök upp var Bella skeptisk och vände bort huvudet men tredje gången ropade hon till och med på henne, gulligt!

 

Då vi kände oss nöjda med Berget var klockan 12 (småbarnslivet gör dygnen längre på något vis) så det var läge för lunch. Vi åkte ner till mitt gamla jobb, Loftet, och käkade god mat. Jag åt deras hemmagjorda gulashsoppa och mumma vad god den är! Barnen var glada och nöjda så vi satt där närmare två timmar innan vi gick på Ica och handlade middagsmaten. Vi bestämde oss för oxfile, ugnsgjorda rotsaker och hemmagjord kantarellsås, så jäkla gott var det! Men innan vi åt hann vi med lite slapp i soffan, kortspel och en sväng ute i lekparken med en mycket missnöjd Bella som inte gillar att vara ute nu då det är vinter om hon inte får åka vagn eller snowracer eller gunga. Hoppas det ordnar sig på dagis, så jäkla trist att vara ute med henne som det är nu. Hon måste alltså ha något mellan sig och snön för att det ska funka. Och hon som har så vinterfrälsta föräldrar?! =)

  
 

Innan vi åt la vi dessutom båda tjejerna och vilken lyx det är att ibland äta med enbart vuxna! Oftast försöker vi ju som sagt äta tillsammans med Bella så att mat och måltider ska vara ett naturligt och trevligt inslag men oj vad skönt det var att få sitta i lugn och ro och bara fokusera på sin egen mat och dessutom dricka ett gott vin till. Lyx i småbarnslivet, minst sagt!

Till dessert åt vi en misslyckad bär- och marängkaka men det gjorde inget. Kaffet var gott och sällskapet likaså och mätta var vi redan. Jennie och jag orkade inte med ännu en sen natt så vi la oss vid midnatt med de övriga höll ut till 01.30. Imorse var det tidig morgon igen såklart och efter frukost åkte vi till Ljusnedal och grillade korv. Vi åkte till samma ställe som jag och Pontus var tidigare i höstas och även om det var lite mer snö nu så var det lika fint som sist. Ett vindskydd precis vid en liten sjö där det alltid finns ved, yxa och till och med grillpinnar! Hur bra som helst. Efter korvlunchen skildes vi åt och Sundsvallarna började sin färd hemåt.

  

Det har verkligen varit superkul och Bella har verkligen gillat att ha Wilma, men kanske främst Texas, på besök. Han skötte sig verkligen exemplariskt och lät tjejerna klappa, eh, ja så finmotoriskt som 1-åringar kan, då de kom fram men han sökte själv aldrig upp dem utan han var så cool och låg mest under det bord där husse eller matte satt. Nu har varken jag eller Pontus någon som helst längtan efter hund men om vi skaffar hund då vi är pensionärer eller sådär så blir det nog en golden. Brorsan och min morbror har ju goldens med och de är så fina och coola allihopa.

Tack för en toppenhelg allihopa! Nästa gång tar ni med skidorna!


Kommentarer
Postat av: Jeanette

Vilken mysig helg! Helt otroligt att ni har vinter nu dessutom, det är ju så vitt och vackert i fjällen vintertid så det är kul att få se en massa bilder!



Jennie: Grattis! Vad roligt att ni ska få en till! Jag ska ju få i januari så då ligger vi ganska lika i tiden, skoj!



(Jo, kan ju meddela att jag bloggar igen, för den som vill läsa :) )

Postat av: Maria

Hej! vad kul ni verka ha haft det! Tjejerna blev sugen på att träffa Lilla Lo igen. Längtar tills vi kan komma upp och åka skidor med er!

2009-10-19 @ 12:07:15
Postat av: Elin

Hej! Tusen tack för helgen, vi hade jättetrevligt! Vilka fina bilder det blev från Flatruet, det ser riktigt dramatiskt ut! Jag ska lägga upp mina på bloggen eller facebook. Kram från oss!

2009-10-19 @ 21:09:02
URL: http://goldentexas.blogg.se/
Postat av: Jennie

Tack så mycket för en härlig helg! Vi hade superskoj, Wilma frågade efter Bejja, flera gånger under hemfärden å på måndag morgon när vi vaknade! Så det var gott betyg.

Hemresan gick betydligt smidigare än hemresan kan vi meddela, hon var tapper vår lilla tjej.

Tack för allt i helgen å hälsa familjen!

Kramar

2009-10-20 @ 21:50:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback