Härliga dagar

I onsdags öste regnet ner här i Stockholm så vi bestämde oss för att hålla oss i Tumba. Vi promenerade till centrum precis i ett uppehåll och spenderade nästan två timmar i gallerian. Centrum är fult som bara den utifrån men väl inne är det som vilken galleria om helst med en hel del butiker och tre fik! Efter lite shopping till Bella, som ju fyller två på söndag!, åt vi lunch på det lugnaste stället. Bra både för oss och andra, haha. Men Bella och Molly var så lugna och fina så; Bella åt och samtalade och Molly sov =) Sen var det ett superbra fik med lekhörna så kaffet intogs bland lekspis och pussel, perfekt! Sen var det läge för lur så vi rullade vagn ute i spöregnet en stund men sen tog vi mod till oss och parkerade den vid ett stort fönster utanför biblioteket och så gick vi in  ochläste tidningar. Bella reser sig ju upp då hon vaknar men det är svårare att veta vad Molly gör. Men det gick bra, vi kollade då och då och Bella vaknade först så då drog vi in vagnen och Molly fortsatte sova.
Biblioteksbesöket var väldigt lyckat! Jag och Bella var där i somras med men nu var vi där längre tid och mer organiserat. Bella gick själv och hämtade böcker från barnavdelningen och "läste" lite ur alla även om hon lessnade fort på varje bok. Vi fick också läsa för henne och så la hon pussel som fanns där. Vi lånade hem tre böcker till henne och tre till oss; biblioteket är något vi måste börja utnyttja mer! Hennes böcker blev två Pettsson och Findus och en Alfons. De är favoriter men Pippi är just nu helt i egen klass men det fanns inga böcker inne som var med bilder tyvärr. Däremot kollar Bella på teckande Pippi på dvd minst tre gånger/dag. Vi försöker begränsa det och variera för vår skull om inte annat men helst ska det bara vara Pippi, hela tiden =) Men så länge vi är ute eller leker uppe tänker hon inte på det såklart. Men TV = Pippi!

Igår var sommaren tillbaka och vi gjorde en heldag på stan, verkligen. Gick hemifrån 9.50, kom hem 20.30! Det tar ju lite tid att ta sig nånstans här med så ska man till stan blir förmiddagen är ofta transport och lunch, sen lur och sen själva aktiviteten och sist hemfärd. Så var det även igår så först vid 14, efter vi gått en superhärlig promenad från city ut till Kaknästornet, så vaknade Bella och vi kunde göra huvudaktiviteten som alltså var Kakästornet. På vägen dit hade jag lite puls och tyckte det såg så jäkla högt ut men väl uppe var det bara hur fint som helst! Det var helt klart och soligt och man såg hur långt som helst. Även Bella verkade förstå höjden och fnissade och pekade. Blev dock lite splittrat för precis då vi kom upp ville Molly äta så Bella och Pontus gick själva och sen då Molly var klar bytte vi och då bajsade Molly ner hela vagnen, haha. Pontus tänkte byta lite snabbt och smidigt på plats så där men ja det blev mest kletigt och långsamt. Sen hade vi med eget fika så det kändes dumt att inte äta det trots att de hade ett fint café men vi åkte ner och gick till en lekpark och åt mellis och lekte. Jättekul! Bella fick dock ett utbrott på mig då vi skulle byta en blöja. Hon vägrade helt enkelt så i fem-tio minuter lirkade och förklarade jag innan jag helt sonika lyfte med henne och la henne i gräset. Grin och svett, igen. Hua! Tycker det verkar som om hon trotsar mest mot mig? Av den anledningen, och att vi inte riktigt vet när Molly vill äta, så har Pontus lagt Bella några kvällar på rad nu. Brukar ju köra varannan men jag fegar lite. Vet att det är fel och jag ska ta tag i det! Klart hon känner min osäkerhet och blir själv osäker på om det här med att sova verkligen är så bra egentligen. Men men, allt är ju part of the process!


   
    
   


Tillbaka till gårddagen! Då vi skulle från Gärdet och Kaknäs tänkte vi ta bussen in till city då klockan redan blivit 16 men tre bussar (!) passerade oss utan att vi kunde kliva på. De kan ju ta ett max antal vagnar och nu i semestertider plus att vi har syskonvagn så är det riktigt svårt tydligen, iaf i stan. Så vi gick in igen och började då förstå att Bella skulle behöva middag snart så vi vek upp mot Östermalm, halade fram Pontus mobil och sökte restauranger! Sportbarer är ju generellt sett barnvänliga av den naturligt höga volymen och så brukar det vara relativt billigt och enkel meny så vi slog till på O'Learys och det var super! Så Molly hade restaurangpremiär tio dagar gammal! Det gick jättebra för båda tjejerna även om Bella mest år popcorn, haha. Eller jo, då Pontus skar hennes baby ribs och matade henne så fick hon i sig en hel del men det var lite väl spännande att sitta/stå/gå i ett bås bland massa TV:s och roliga bollar och sånt överallt. Men ingen gråt, inget spring och ytterst lite skrik. Bara några trotsskrik, bara för att hon kan och vi sa nej, på slutet, men då hade vi varit där en och en halv timme. Vi rullade mot centralen och trodde att Bella skulle somna men det gjorde hon inte. Så trots att hon var dötrött så gick tåget och bussen bra, mycket tack vare världens bästa och mest underhållande pappa!

Idag har jag praoat som ensam tvåbarnsmamma! Pontus åkte och storhandlade på förmiddagen medan jag tog med mig båda barnen på Öppna förskolan. Det gick verkligen hur bra som helst och jag är så stolt över Bella som hitills tar den här jätteförändringen så bra. Hon accepterade att jag hade Molly på armen medan hon målade, degade, lekte med bollar och var med på sångstund. Molly satt en del i en babysitter också men ville vara nära en med och det gick som sagt hur bra som helst. Då Bella åt så åt även Molly och det gick bra det med!

Nu kom Pontus mamma och pappa så nu ska vi mysa inför morgondagens kalas!


Kommentarer
Postat av: Hanna

Grattis BELLA!!!

2010-08-08 @ 20:57:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback