Lite lägesrapport

Vi har haft otroligt mycket besök senaste tiden och även om det är väldigt roligt så ska det bli skönt att vara ensamma helgen som kommer. Kan vara bra kanske med tanke på att Bellis börjar på dagis på måndag med! Iiiih! Helt sjukt, helt sjukt nervöst, haha. Jag hoppas verkligen att det går bra för hjärtat och att hon tycker det är roligt. Jag och Pontus fick ju väldigt mycket beröm från personalen på Bellas dagis i Funäs då det gällde lämningarna; vi var posititiva, säkra och konsekventa. Ska tänka på det nu med. Men det känns definitivt svårare. Då åkte vi ju iväg på jobb, nu ska jag gå hem med Molly. Men detta har jag ju ältat flera månader nu så nu testar vi så får vi se! Har fått fina och praktiska dagiskläder av mamma, eller mormor för Bella alltså, så hon är iaf redo rent materiellt, haha. Hon fick ju även mycket fina kläder av bland annat Pontus föräldrar då hon fyllde år men jag misstänker att hon kommer växa en storlek till nu i höst så vi får fylla på lagret kring jul igen. Tur att Molly kan ärva!

Dagarna som tvåsmåbarnsförälder är lite trixigare nu än för bara cirka en vecka sedan. Det beror inte på Bella utan på Molly som ju växer och visar mer vilja helt enkelt. Hon verkar inte vara någon morgonmänniska så hon får ofta ett skrikutbrott precis lagom vid frukost och sen ännu ett då vi ska ut; till ÖF eller parken eller så. Denna tid är ju även dagistid från måndag så vi får väl se hur det går. Hon gillar inte att åka vagn just nu heller, och definitivt inte den tiden så jag tar nog henne i Babybjörnen. Oftast går det att lägga ner henne i vagnen om hon först få somna djupt i Babybjörnen. Jag hoppas verkligen hon lär sig gilla vagnen hyfsat snart (och inte om 9-12 månader som jag läste i en föräldratidning....) är ju så mycket smidigare så! Bärsele är kanon men inte då jag vill kunna leka obehindrat med Bella. Eller äta eller bajsa eller så, haha.

Bella är som vilken tvååring som helst; världens finaste, duktigaste, smartaste, roligaste, egoistiska, irriterande och tålamodsprövande. Ett område det hänt enormt mycket på är hennes fantasi! Hon kan leka rätt länge ensam nu bara vi är i närheten, både utomhus och inne. Det handlar mycket om att leka det hon själv gör på riktigt hela dagarna, t ex tvätta sig, gå på potta, byta blöja, äta, sova etc. Nallar och dockor används alltså mycket just nu och det är så roligt att studera henne då hon serverar mat som hon blåser på, ger ledsna dockor nappen och tröstar, hjälper gosedjur på toaletten etc... Hennes minspel och kroppspråk är sjukt underhållande och även hennes talspråk utvecklas hela tiden även om det inte är så stora steg, än så länge. Just nu är det väldigt viktigt att säga mammas och pappas, alltså att använda genetiv. Hon "räknar" gärna allt med, inte alls rätt men hon pekar och säger typ "yra, em" vilket är fyra, fem, och de populäraste siffrorna just nu. Färg och form är också intressant och hon kan åtta-tio färger! Inte säga dem men ber vi henne ta fram den lila pennan etc så gör hon det bland en hög av färgpennor. 

Bella är intresserad av vad Molly är och gör. Har hon inte sett henne på en stund så kommer hon på det och frågar "Hujjy" och slår ut med armarna. Ja, Hujjy är alltså Molly =) Hon är också väldigt nyfiken då vi byter blöja på henne och hon vill gärna att hon sitter i babysittern på bordet då vi äter middag (Ja, jag vet att det är förbjudet att ha dom på bordet...) och hon räknar in henne i familjen på ett tydligt sätt då hon t ex frågar efter henne då hon ser mig och Pontus men inte henne. Molly får även godnattpuss och kram då Bella lägger sig och även ofta under dagarna. Men det förekommer också försök till slag (som ibland tyvärr träffar fast vi såklart aldrig låter dem vara ensamma ens en sekund) och hon har t.om bitit henne med ena tanden i pannan då hon pussade henne en gång. Tough love?

Båda tjejerna sover otroligt bra på nätterna så vi är hyfsat pigga jag och Pontus. Så pass att vi oftast faktiskt lyckas prata och gosa lite på kvällarna innan vi toksomnar runt 23. Vi är grymma föräldrar och sambos och jag är så glad att vi får uppleva detta tillsammans! Det är toppar och dalar med två små barn och allt vad det innebär men mest toppar. Och höga är dom! =)


År 2000, 17 år gamla och ett par sedan ett år.


Kommentarer
Postat av: Pontus

Haha, borde det inte föreligga publiceringsförbud på den där bilden? Du är toppen älskling (och ryggraden)! ;0) Puss!

2010-09-01 @ 21:57:20
Postat av: Maria

Lite har hänt lite sedan dess;)

Postat av: marina

vilken härlig bild på er=)vart är den tagen?

kram/Marina

2010-09-05 @ 11:50:01
URL: http://mammassessor.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback