Lite ditt och datt

I helgen var mamma och moster här och vi hade det väldigt mysigt och lugnt. Mirabelle fick tyvärr feber på fredagen och var inte sig själv på hela helgen men på lördagkväll tog hon iaf några danssteg då vi tittade på "Så mycket bättre". Ska verkligen börja på barndans/gympa med henne nästa år (åldergränsen är tre år) om intresset finns kvar!

Eftersom Bella var dålig på lördagen så var hon hemma med Pontus då jag, Molly, mamma och Susanne tog pendeln till Södertälje och gick på Torekällbergets julmarknad. Hur fint och mysigt som helst! Lagomt med folk (inga problem trots dubbelvagnen), inte massa krims krams i stånden, skådespelare som gick runt i 1800-talskläder och pratade med besökarna, en god jultallrik med julmust på ett av de mysiga fiken och inte minst vädret; tio minus och strålande sol! En riktig myspys-dag med en otroligt nöjd Molly som bara sov i vagnen förutom då vi åt lunch för då var hon med och åt också. Dock inte jultallrik :)

På kvällen lagade Pontus jättegod lax som han köpt hel på ICA. Han filéade och penslade med kryddor och olja och så fick den gotta sig i ugnen en kvart typ. Till åt vi pressad potatis, sallad och creme fraiche med smulad fetaost och vitlök i. Mumma! Sen blev det som sagt TV och fika i form av peppisar och lussebullar som mamma gjort.

På söndagen åkte de hem på förmiddagen då det var snöigt och grått. Skönare att åka i dagsljus då. Söndagen var årets längsta dag tror jag. Bella var inte heeelt 100% så vi kunde ju inte gärna dra på Lekslottet eller ut och härja i snön så det blev en lång dag inne med smålek och lång vila.

Hon var hemma från dagis igår med men idag fick hon gå och jag tror verkligen hon längtat. Hon var jätteglad då vi skulle gå och påklädningen har nog aldrig gått så fort tror jag! :) Men hon är noga med att säga "mamma kommer snart", för att verkligen försäkra sig om att så är fallet. Pontus var på utvecklingssamtal i torsdags och allt var bara bra. Hon trivs bra, tar för sig mer och mer, pratar med barnen och personalen, går själv mellan rummen, trotsar personalen ibland (de tyckte det visade att hon litade på dem och det stämmer nog, hihi), leker bra både ute och inne och äter bra förutom på torsdagar då det är soppa. Då hon får tallriken frågar hon "mat?" som att det liksom inte är mat, haha. Men hon överlever! De får mjukt bröd och pålägg och det äter hon. 

Jag längtar massor till jul! Vi klädde granen igår (?!) och julkänslan infann sig direkt! Adventsstjärnorna har varit uppr länge men nu finns även tomtar här och var. Fick en hyacint av mamma så det doftar jul med. Inte långt kvar, dryga två veckor bara!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback