Resumé + skidtur

Helgen i Sundsvall var suverän! Brukar ibland känna att det stressigt och massa åka hit och dit men nu kändes det faktiskt som en semester, jätteskönt. På torsdag då vi kom åkte vi direkt till Pontus mormor och åt lunch vilken följdes av klappgröt vilket uppskattades framförallt av mig. Efter cirka tre timmar åkte vi hem till mamma och pappa och det var så skönt att få komma "hem"! Vi åt middag och myste på kvällen. På fredagen hade både mamma och pappa tagit ledig så vi åkte allihop till mormor och morfar och till farmor. Hos mormor och morfar var vi över tre timmar så Bella sov sin lunchlur där med, vilket gick jättebra. Det blev en något kortare sväng till farmor men jag tror verkligen de äldre uppskattar att vi hälsar på då vi kommer hem. Varje gång vi varit hemma, ända från det att vi bodde i Jönköping, har vi hälsat på våra mor- och farföräldrar. Känns självklart att bjuda på det då vi ju inte ses speciellt ofta och nu då Bella bara växer och växer mellan gångerna.


Pappa, farmor, jag och Bella

På fredagkväll var det syskonträff hos bror Marcus med familj. Där var alltså även bror Bia med familj och så även mamma och pappa. Vi åt tacos och Pontus härjade med barnen så de var alldeles slutkörda innan de la sig, haha. Dessutom var det lite julklappsbyte mellan kusinerna. Alla fyra somnade snällt vid 21 (Bella sist som var helt uppe i varv av allt bus även om hon mest stod brevid och tittade) och det gick super att väcka både Isa och Bella sen då vi skulle åka hem. Bella var vaken i bilen på väg hem men hon somnade om direkt i sängen sen hos mamma och pappa, smidigt! Om det inte skulle funka skulle man ju behöva tacka för sig redan vid 20 och det är ju lite trist.

   
Bella på sin första tjejmiddag! Bästa sällskapet; kusinerna Nora, Isa och Tuva / Tuva och Bella lassar in! / Mamma och barn
  
Jag och pappa klurar på frågesport som Marcus ordnat / Bella tar det lugnt medan storkusinerna busar med pappa / Nora och Pontus

På lördag var jag, Pontus och Bella ute på Birsta men vi handlade verkligen inte mycket. Väntar ju på min första lön för säsongen och Pontus har ju varit 50% pappaledig så pengarna räckte till en fika på Charm, ett x-box spel till Pontus, ett par jeanstajts till mig, och en pyjamas och strumpor till Bella. Men det var skönt att gå omkring där inne. Svårt att gå på stan med Bella på vintern. Är ju varmt klädd i vagnen så då man går in måste man klä av och det blir mycket in och ut... Smidigt att kunna ha vanliga kläder hela tiden! Hon sov i vagnen med och det gick super. Men på sommaren är det bara stenstan som gäller! =)

På eftermiddagen åkte vi till Pontus farmor och farfar och åt middag och bytte julklappar. Tre timmar var vi där och Bella var hur snäll som helst. De hade köpt en Musse-DVD som Bella skulle ha där, jättegulligt! Hon tittade faktiskt då och då så det funkade fint som förströelse då vi åt (Bella vill inte sitta en sekund längre efter hon ätit upp) eller då vi helt enkelt ville prata med varandra utan att ha Bella i fokus. Vilket iofs är svårt.

Då vi kom hem till mamma och pappa la vi Bella ganska omgående (men hon vaknade och behövdes sövas om vilket är superovanligt) men till sist blev det iaf myskväll med räkor, eller räkmackor snarare..., Robinson och sen långfilm. Somnade såklart innan pausen för nyheter men det är skönt det med!

På söndagen var det strålande sol och kring 12 minus så vi och mamma och pappa tog en promenad till Sidsjön. Gick runt sjön, köpte kaffe och korv, kollade på fåglarna och gick hem igen. Tror alla uppskattade den friska luften efter några instängda kalla dagar.

Efter en god middag var det med ett visst vemod som vi började köra västerut. Men vi var ju tvugna pga jobb så det vara bara styra kosan mot Funäs. Vid Ånge somnade Bella och väl hemma var det bara att lägga över henne i sängen.

Nu är det vardag igen! Hemma här och dessutom är julen utstädad. Riktigt skönt. Längre fram ska det väl fixas lite vårgardiner och så men det känns ju verkligen som midvinter än så länge så det får dröja lite.

Idag var hela familjen ledig så vi åkte längd. Åkte halvägs till Malmbäcksstugan och det var så roligt och så vackert! Strålande sol, vindstilla och kring 13 minus. Bella brukar ju normalt sova då vi åker men nu ville hon vara vaken och det gick bra det med. Satt upp i pulkan med ryggsäcken som extra stöd och där satt hon även då vi stannade och fikade för jag hade glömt hennes stövlar... Men det gick fint! Hon hade kanske inte fixat det någon timme till eller så, både tålamodet och kylan, då hennes ansikte blev så exponerat i sittläge, satte stopp för det men två timmar var vi ute och det guld värt!


  
Äntligen vamt nog att vara ute! / Då Malmbäckstugan inte öppnat än var det inte preparerat hela vägen / Helagsmassivet och Mittåkläppen längst till höger

  
Bella / Bella och jag / Jag i fulaste reklammössan


Bella äter korvmacka och njuter av fjället och livet med sina otroligt stolta föräldrar!


Kommentarer
Postat av: Susane

Hej! tråkigt att jag missade er den här gången men det blir ju fler gånger. Härliga bilder från er skidtur!



Kram Susanne

2010-01-13 @ 08:13:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback