Hågelby Park

Bara ca 10 minuter med bil från oss ligger Hågelby Park som kan jämföras med N:a Stadsberget i Sundsvall, typ. Det finns djur, lekpark, cafém dansbana och teaterscen. Vi åkte dit idag med mamma och pappa och det var verkligen ett fint ställe, perfekt för barn vilket också märktes då stället kryllade av barn, föräldrar och mor- och farföräldrar. Appråpå det senare så har de i september en heldag på temat; Underbara barnbarn. Kul!

Då vi kom var det verkligen svinkallt fastän solen strålade från en klarblå himmel men Mirabelle lekte järnet i lekparken så vi höll oss hyfsat varma allihopa ändå. Då hon lessnade på det gick vi och tittade på djuren. Just nu var det hästar, lamm och getter ute. Mirabelle tyckte det var mycket intressant och matade t.om en stor häst med hö. Detta innan vi läste att man inte skulle mata några djur för de kunde bli stressade och aggressiva av att "tigga" vid staketet... Jaja, kul så länge det varade!

Till lunch åt Mirabelle en kall burk barnmat då caféet inte öppnat än och hon var hungrig och trött. Slank ner hur bra som helst och tre minuter senare sov hon. Skönt för oss med då vi kunde luncha i lugn och ro på ett jättemysigt café med hembakta grejer och med mycket ekologiskt tema. Vi satt ute och även om det kom kyliga vindar ibland så var det så härligt! Våren är verkligen här, och snart sommaren!


  
"Varför är vi här bland trähästarna då det finns riktiga där?!" Pontus fick sträcka ut Bellas arm lite men då gick det bra att mata hästen även om det var nära att fingervanten slank med!

 
"Så här gör man..." Nä, det vara bara för pappa att kliva i och enjoy the ride!




Då lillhjärtat vakande gick vi till hästarna igen och lekte en stund till i lekparken innan vi åkte hem och åt mellis och drack kaffe ute på vår ena uteplats. Japp, vi har två! Eller just nu typ 1,5 då den större ska bli hem åt en trall av det ganska stora slaget tror vi. Skönt att kunna sitta rätt många och äta och ändå ha grill, blomkrukor och kanske Mirabelles lilla pool där. Dessutom hatar jag att hålla på med rabatter och sånt så mamma har röjt upp massa sånt nu i helgen, haha. Mer trä och krukor tack! Sparade dock lite saker och en hel del små träd som nog blir fina!

Vid 15 åkte mamma och pappa hem och även om det blev tomt så kändes det ok. Har liksom vant mig vid att ha dom långt borta, även om det såklart är jätteroligt då vi ses! Lilla familjen tog en cykeltur i omårdet och vi kan konstatera att vi bor superfint! Både vårt enskilda radhus (har bestämt mig för den benämningen nu) och området runt om är perfekt! Nöjda som få är vi! Så kul med utbudet här med. I fredags då Pontus slutade 12.30 hade vi en heldag i city med kondishäng på Östermalm, lek i Humlegården, glass på filt utanför Berns, lite shopping... Och idag var vi i ett friluftsområde! Så himla kul!


Nu ska jag bada badkar! Bara Mirabelle som gjort det än så länge men nu är det nog mammans tur! Med Molly i magen (ja, det kan vara en Laban men det är högst osannolikt) är allt bra. Hon rör sig massa och verkar väldigt pigg! Magen är lite större än "nomalt" och barnmorskan här tror att det blir en till rätt stor bebis, även om hon påpekade att det ju inte går att veta såklart. Några gravidkrämpor har jag inte direkt. Kan få lite håll om jag går långt eller fort och blir trött i svanken ibland men det beror nog på golvlek/bärande av Bella snarare... Allt fint alltså. Längtar så efter at få snusa på en liten igen!


Kommentarer
Postat av: Jeanette

Håller med Maria, ni är verkligen duktiga på att passa in överallt - en massa positiv energi får man nästan alltid när man är här inne och läser! Kan tänka mig att det är lite kul med kontrasterna, naturen, utbud, tempo, transportmedel, osv osv. Ska bli jättekul att följa er och livet i storstan! Skönt att lilla Molly mår bra också :)

2010-05-03 @ 19:41:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback