"Men kan du inte leka liiiite själv?!"

Puh! Nästan skönt att det är måndag och vardag idag. Helgen var jättekul med halvdag för Pontus på fredagen och så där men speciellt utvilande har den inte varit. Bella är väldigt förtjust i att leka med sina föräldrar, helst båda samtidigt och hon bestämmer precis hur, var och vad vi ska leka. Vi har umgåtts med henne varenda sekund sedan fredag kl 14 och igår höll jag på att bryta ihop. "Mamaaaaa, moffas säng" (kallas numera Mollys blivande rum för pappa och mamma sover där då de är här och Bella brukar väcka morfar) "pappa koooom, pappa! pappa!, mamma!! Mamma upp, mamma stanna, mamma koooom, mamma koja, pappa koja! Nej, ja! gömma".

Gaaah, ibland vill man liksom inte ligga ihoprullad under en madrass och leka kurragömma (fast man får inte bli hittad eller hitta henne då vi leker kurragömma, då bryter Bella ihop...) utan man kanske bara vill kolla på TV, ett vuxenprogram rentav kanske? Bara vara! Det är nästan omöjligt då Bella är vaken. Hon ska ha sällskap hela tiden och vi ska leka med henne, inte bara vara i samma rum. Jo, får hon leka med vatten som är en mer exlusiv lek så räcker det att man är där och småpratar lite med henne men annars får man glatt ställa upp som patient, byggledare, konstlärare, mamma till dockan, restaurangbesökare... Samtidigt vet jag ju att tid och uppmärksamhet är det bästa och billigaste man kan ge sitt barn men heeeela tiden?!

Jag tror det syntes och hördes på mig att jag var döless igår så Pontus var schysst och tog med Bella ut i skogen 1,5 timme. Jag tog Molly till sängen och vi somnade direkt. Så jäkla skönt! Sova på dagtid gjorde jag hela tiden då Bella var bebis men det sker ju aldrig nu, såklart. Lyxigt som tusan iaf!

Till helgen ska vi ju till Sundsvall och ha namngivning för Molly så då får Bella leka med både oss och mormor och morfar, kanske kusinerna med (förutom på namngivningen) så det blir nog skönt för alla inblandade med lite variation! Längtar massor efter mamma och pappa och ska bli roligt att visa upp Molly för släkt och vänner, är en hel del som inte fått sett henne annat än här och alla vet ju att bebisar är tusen gånger sötare i verkligeheten! ;)


Kommentarer
Postat av: Sofie

Vissa dagar har man helt enkelt inte orken..:) Har ingen bebis nu visserligen men en 3 åring med energi upp över öronen räcker till de med..;)

Postat av: Maria

Håll ut! om ett par år leker Bella och Molly tillsammans. Vi är oftast helt överflödiga här hemma när det gäller lek, tjejerna leker otroligt bra tillsammans nästan alltid. Det är viktigt att lära sig att leka själv också, tycker iaf jag som börjar gäspa efter typ två minuters "låtsaskafferep" tex...

2010-11-01 @ 14:39:50
URL: http://lindstrombarn.blogg.se/
Postat av: lovisa

är allt bra idag?:)

2010-11-01 @ 15:08:04
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: sara

kanske nån som blivit lite bortskämt av mamma å pappa? :) men som maria säger, snart leker hon med molly å ni blir överflödiga!

2010-11-01 @ 15:51:53
URL: http://saraskoglund.webblogg.se/
Postat av: Lina

Åh ja, bortskämd är hon :) Men det är ju medvetet, som jag skrev så är det vad vi vill ge Bella; vår tid. Speciellt nu då hon "tävlar" mot Molly om just det. Men visst vore det toppen om hon ibland ville vara själv. Ska träna på det!

2010-11-01 @ 20:44:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback