Torsdag - min nya favoritdag!

För bara två månader sedan var torsdag bara en dag i veckan. Visst då jag bodde hemma hade den en viss charm för då var det ofta tunnpannkaka (ingen gör bättre pannkakor än min mamma!) med grädde och sylt men sedan dess har torsdagarna bara varit transportsträcka mot helgen. Nu däremot är det som sagt en av mina favoritdagar. Varför då? Jo, för då är går jag på föräldrakurs och det innebär en hel rad trevliga saker; roliga och smarta kurskamrater och ledare, 2,5 timmar vuxenprat (jo, en och annan bebis inkl Molly är ju med men de är ju rätt lättstyrda motför tvååringar och uppåt...), god frukost ihop med vuxna, fina kläder (jo jag vet att jag kan ju ha vilka kläder jag vill vilken dag jag vill men skinntajts känns lite som en overkill i lekparken liksom) och att faktiskt få en hel del bra info från andra mammor och kursen i sig! Och det bästa av allt; det är helt gratis! Jag tycker det är så roligt att kommunen satsar mycket på barn och allt vad det innebär. Det enda vi betalar är att vi vid två tillfällen tar med bröd och pålägg till alla men vi är bara åtta personer så det blir ju inte så dyrt direkt. så tänk vad några timmar med andra vuxna kan göra för en föräldraledig social mamma! =)

Idag skrattade Molly för första gången med ljud, lillskruttan! Lät så himla sött och hon såg så glad ut. Hon är mycket mer energisk än Bella var och är inte så supernöjd med att bara sitta i famnen och titta. Nä, nu ska hon helst stå i knät och så ska man prata och larva sig. Det var det jag gjorde då hon skrattade så det blir väl sånt hela tiden nu, haha. Som sagt så var ju Bella en så otroligt nöjd bebis, väldigt lätt att ha att göra med på alla sätt oftast, precis som nu, oftast. Men Molly verkar lite mer "orolig" och nappen är hon inte speciellt imponerad av. Jo, om hon redan är lugn och nöjd så kan hon suga på den mend en funkar ytterst sällan som tröst eller för att få henne att somna. Molly sover egentligen bara på två sätt; näääära mig eller i vagnen. Otroligt tacksam för att det senare löste sig så fort för det gillade hon ju inte ett tag. Så ja, det här med att sova i egen säng går väl sådär. Ibland bara går det, hon somnar helt enkelt utan protester och så vaknar hon då hon är hungrig. Men igår då vi provade så knorrar hon och låter så missnöjd så efter vi hade gjort varsitt försök så sa vi "äh, vad spelar det för roll egentligen, vi ska ju bara sova" så fick hon ligga tätt, tätt mage mot mage under mitt täcke och var så nöjd så. "Problemet" är väl att ingen av oss ser det som ett problem direkt att hon sover med oss, eller mig är det ju snarare. Men det är ju lite trixigt att få till något sorts vuxensamkväm så the baby's got to go, snart, haha. Om hon iaf somnade i sin egen säng så skulle hon ju få stanna efter hon ätit på natten... Jaja, vi får se vad det blir! 

Imorgon jobbar Pontus halvdag för han har varit borta en del på kvällarna nu och haft föreläsningar så då ska vi ha en riktig familjeeftermiddag! Ska åka på Lekslottet och tokbusa med Bella. Får köra skift Bella/Molly, men jag ska verkligen se till att jag med får leka! =)

Ciao! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback