Bil och lägenhet

Bara två dagar efter jag fick reda på att jag fick jobbet har vi hunnit kolla på en bil, snart två. Om en timme ska vi till Linköping och kolla på en bil och igår var vi i Mullsjö. Båda är Volvo V40:s. Det har av någon underlig anledning varit min och Pontus (realistiska) drömbil sedan vi var typ 16. Hela tiden har vi sett V40 som vår bil liksom, haha. Och nu är det nog så snart på riktigt! Den vi tittade på igår var fin och gick bra men den hade gått nästan 25000 mil och det tyckte vi var lite väl mycket. Den vi ska kolla på idag har gått 16000 och det är ju en jäkla skillnad! Vi tror verkligen på den här bilen, hoppas den inviger våra förväntningar! Om det blir den så får vi den i veckan någon gång. Eftersom inte banken har öppet nu så tittar vi idag och så skjutsar nuvarande ägaren ner bilen till oss i veckan om vi vill ha den, schysst.

Jaha, så om några dagar har vi kanske kombi, och jag har jobb. Kanske har vi lägenhet snart med, vi har satt upp oss på en hyreslägenhet på Södermalm i Sundsvall och vi hoppas vi får den! Mitthem (hyresbolaget) prioriterar nyinflyttade som ska jobba i stan så därför gjorde vi en ny profil och ansökan med mig som sökande. För jag har ju snart jobb, haha. Jag har nog kanppt fattat att jag inte ska vara student längre. Lägenheten är en trea på hela 85 kvadrat med balkong med utsikt mot stan. Hyran är rejält saftig på nästan 6000 men det är vad en trea i stan kostar, tyvärr. Vi har kollat på tvåor förut men nu tyckte vi att en trea av den storleken kan man bo i flera år och det tredje rummet kan vara pluggrum då Pontus är hemma och skriver uppsatserna och kontor till mig annars. Och så barnrum någon gång i framtiden =)

Pontus sitter och läser på Vägverkets och Konsumentverkets hemsidor nu. Man ska aldrig köpa en bil då man har bråttom. Ehhh....Men vi måste ju ha en bil jättesnart! Och de räknar med att en V40 kostar 3200 per månad. Vi räknade med max 2000 i vår kalkyl. Ehhh....med då får ju jag milersättning från jobbet och vi har kanske lite gratis service i form av händig pappa, och billiga däck av densamme. Jo, det här MÅSTE gå!

Kläder: Mörka stuprör, svart t-shirt, mossgrön kofta, svarta sneakers, brun skinnjacka
Humör: Spänd på bilköp!
TV: Inget alls. Packa och dona hela tiden nu fram tills nästa måndag!


Kommentarer
Postat av: Bilhandlare Bäckström

Jaså du bilhandlare Lindström, det här är alltså vad du gör när jag sitter och är überseriös och undersöker vad det är för bil vi är på väg att köpa! ;0) Hoppas att den är bra! Puss!

Postat av: elin

hej lina!! stort grattis till jobbet!! gud vad roligt för dig! det är verkligen mycket som hänt er de senaste dagarna, tur jag kan streckläsa din blogg o uppdatera mig!:) v40 är ju skitsnygga, vi kollade också på flera såna men insåg rätt snabbt att vi måste köra på budgetbil nu! nu när du ska ha den i tjänsten så är det ju viktigt att ha en rejäl bil!
vilken lycka att du ska ha sundsvall med omnejd som ditt område, det är ju perfekt!!
välkommen på torsdag, det ska bli jättekul! :)

2006-11-05 @ 14:05:35
URL: http://elinis.blogg.se
Postat av: Jeanette

Det händer verkligen grejer nu! Vi letar också lägenhet och bil så vi är i samma sits på sätt och vis, fast för oss är inget lika akut... Håller tummarna för att ni får den bil och lgh ni vill ha! KRAM

2006-11-05 @ 19:08:21
URL: http://vardagsdagar.blogg.se
Postat av: Eva K

Kul att hitta dej på bloggen! Jättejättegrattis till jobbet!

Själv har jag sökt bortåt 70 tjänster och går i AMS fåniga "vuxendagis"-aktiviteter - en skymf mot förskolan att ens kalla det så! Dessutom är jag osams med a-kassan pga mitt företag...jag orkar inte dra hela visan, läs mina bloggar! Man blir så trött, så trött. Det är tillräckligt svårt att motivera sig ändå.

Skall följa din blogg framöver! Spännande! (Vi kanske springer på varann i Sundsvall nå´n gång, dottern går ju fortfarande på skola där.)

2006-11-06 @ 09:37:15
URL: http://evaihjo.blogspot.com
Postat av: Susanne

Grattis Lina, jag blev så glad när jag fick höra att du fick jobbet, vilken känsla...kul att du kommer hem till Sundsvall igen, jag trodde att du skulle jobba i Göteborg så jag blev lite fundersam men så var det ju inte som tur är. Välkommen hem och hoppas ni får lägenheten på Södermalm. Jättekramar från din "moster" Hälsa Pontus

2006-11-06 @ 11:53:13
Postat av: Maria

Hej Lina! Hörde att ni slagit till! Grattis till bilköpet. Nu plockar du MÅNGA vuxenpoäng på en gång, kul!!

2006-11-06 @ 12:52:05
URL: http://lindstrombarn.blogg.se
Postat av: joss

KULIGT att allting går så bra för er, vuxen o snart bebisdags tror jag,....hihi :)

2006-11-06 @ 20:24:05
URL: http://prinsessans.blogg.se
Postat av: Lina

Susanne: Ja, det känns verkligen superkul, speciellt att få komma hem igen. Nu kan vi ju ses lite oftare och inte bara på Casinot på juldagen, haha, kul!

2006-11-07 @ 09:30:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback