Julen i bilder

   
 

Julfirandet startade med några dagar i Östersund, då Mirabelle ju skulle undersöka sitt öga där på sjukhuset. Vi passade naturligtvis på att vara hos Pontus föräldrar som bor där. Samma dag som vi skulle åka mot Sundsvall kom Pontus syrra Lotta hem från Göteborg, men vi hann träffas någon timme. På bilden är klockan 6.45 på morgonen och det vankas gemensam frukost. Trött Lotta som åkt nattåg tolv timmar. Med Mirabelles öga är allt bara bra. Undersökningen var väldigt nogrann och tog över en timme med olika omgångar pupillvidgande droppar och så där men allt vara bara bra och hon ser lika bra och på samma sätt med båda ögonen. Dock kommer den lilla pricken samt det platta på ovansidan pupillen förmodligen alltid vara där, som hennes egna lilla signum.

   

Fredagen innan jul kom vi till Sundsvall och det första stoppet blev på mitt jobb. Jätteroligt att få träffa alla goa kollegor! Vi blev där nästan tre timmar, iofs inkl lunch, men ändå. Många ville prata med oss och titta på Mirabelle. Fick höra av många att jag är saknad, roligt att höra!

På kvällen var vi hos Marcus och Maria och Tuva och Nora. Barnen hade pratat om att vi skulle komma flera dagar och de blev jätteglada då vi kom. Specillt Nora som är galet kär i alla bebisar och då i Bella med såklart. Det blev tacos, Rock Band (inte jag dock, tråkmånsen, haha), surr, och skratt fram till midnatt. Trevligt som vanligt!


På lördagen var vi ut på Birsta och handlade inför söndagens namngivning samt att vi var på Barnens Hus och köpte en ny bilstol. Vi hade ju bestämt oss för en Brio Zento men då vi fick se den blev vi lite skeptiska. Grymt skålad och svår att få i- och ur barnet och skum modell överlag. Vi bad om hjälp och tjejen tipsade om Britax Hiway som de dessutom hade på kampanj. Den verkade super så det blev den. Hitills är vi nöjda även om hon förmodligen kommer åka ännu bättre i den om någon månad. Nu får man lägga en filt under hakan annars så hänger huvudet fram lite. Säkert helt ofarligt och säkert inte obekvämt för henne, bara för oss blödiga föräldrar!

På lördag kväll var vi på middag hos Jennie och Rille och Wilma med Fredde och Elin. Trevligt och speciellt kul att se hur Wilma hade utvecklats sedan augusti. Tjejen drog sig upp efter möbler, stod själv och vara allmänt stortjejig, haha!

   

På söndagen hade vi Mirabelles namnfest som var en väldigt lyckad tillställning! Hulitstugan var perfekt för ändamålet och det var jättemysigt med öppen spis och så. Vi fick massa hjälp främst av våra föräldrar och min moster, vilket var fantastiskt skönt då dagen var lång och med ganska stor anspänning på något skumt vis. Vi hade iaf dukat fint och ställt i ordning all fin mat som mamma och pappa stod för innan gästerna kom, samt fixat en liten "scen" där vi höll själva cermonin. Så då alla kommit påkallade Pontus uppmärksamhet och sen förklarade vi namnen; vad de betyder, hur många som heter så, varför vi valt dem etc. Sen så spelade och sjöng Pontus en låt av Ulf Lundell, "Barn". Jättefint och uppskattat! Efter det skålade alla i alkoholfri cider och sen var det mat; hur mycket och hur gott som helst! Under kaffet och tårtan öppnade vi alla fina presenter och vid 19 hade de flesta åkt hem. Mysigt och fint, och väldigt uppskattat av alla! Ska försöka fixa några fina bilder på alla oss tre från festen och lägga in vid senare tillfälle. 

    
  
 

Första stoppet på julafton var hemma hos Pontus farmor och farfar där också Pontus mamma och pappa samt lillasyster var. Vi åt julbord, bytte julklappar och såg på Kalle Anka. Den enda som faktiskt såg Kalle var Bella, som ju älskar TV:n. Bad baby! Haha, jaja, i små doser tror vi inte det är någon fara. Efter Kalle åkte vi till Pontus moster där vi träffade andra delen av släkten, även om vi bara var där i kanske 20 minuter mest bara för att säga hej.

    
    
 
Jag, min första jul, fem månader gammal, 1983. Bella, sin första jul, fem månader gammal 2008.

Julaftonskvällen spenderades hos mamma och pappa med farmor och mina bröder med familj. Julbord nummer två och ännu mer julklappar. Avslappnar, mysigt och som vanligt förutom att det var första gången jag och Pontus firade hela dagen ihop, och det beror ju såklart på Bella. Hon fixade faktiskt julafton riktigt bra trots tre "aktiviteter" under dagen och inte en meter i vagnen. 
 
   
  

På annandagen åkte vi till Östersund till Pontus föräldrar igen och firade julafton, haha. Japp, komplett med julbord och julklappar. Övriga dagar var sköna och slappa med massa god mat och dryck.

Bloggen tar jullov!

Ikväll åker vi till Östersund och därmed startar jullovet. Östersund-Sundsvall-Östersund-Funäs, det är planen under jul och nyår. Då jag inte vet om jag kommer ha tillgång till dator, eller lust/tid att blogga, så tar den paus nu i typ två veckor. Men efter nyår kommer en rejäl uppdatering med namnfest, jul och nyår! Självklart ska det fotas massa nu då vi är borta!Mirabelle äter blåbärspuré

  
Mirabelle busar med pappa Pontus - lika delar läskigt som roligt!Håll till godo med dessa bilder, ganska charmig liten tös om jag får säga det själv! ;0)
God jul och gott nytt år!

Ett gäng elefanter balanserarBella och pappa rider på galna elefanter på spindeltrådar med skräckblandad förtjusning!

Ny bilstol

Mirabelle är ju en ganska lång tjej (67 cm för tre veckor sedan) så det börjar snart bli dags för en ny bilstol. Vi tänker köpa en i Sundsvall nu under julen. Vi har ju varit otroligt nöjda med den vi har nu, Brio Primo. Så vi är nog inne på att fortsätta med Brio, nämligen "steg 2", Brio Zento. Någon som har någon erfarenhet av den? Man kan ha Zenton redan från start men då den inte kan lyftas i ur och ur bilen ångrar jag inte en sekund att vi först hade Primon, även om den bara "räckte" i dryga fyra månader. Har varit så skönt att kunnat lyfta i och ur henne på ett smidigt sätt. Hade nog inte fixat att placera ett nyfött spädbarn i en stol som redan sitter i bilen. Nu är det ju lungt, för nu är det ju lite styrsel i henne, haha. Bella åker så sjukt lite bil, kanske en gång i  veckan, högst. Men då hon åker så åker hon långt då iofs. Typ nu till Östersund först och sen därifrån till Sundsvall. Så det känns absolut värt, och helt nödvändigt, att lägga pengar på en rejäl och säker bilstol.

Självklart sparar vi Primon, blir väl ett syskon om något år som kan "slita" på den lite till!
Bella på bootcamp!

Mirabelle har tre sovplatser; i sängen, i vagnen och i våra famnar. Det sistnämnda är ju såklart jättegosigt men hon blir ju inte direkt mindre och man blir ganska stel av att hålla en dryga 7-kilos klump i famnen någon timme. Därför har jag nu bestämt att vi måste träna henne att sova själv, hon klarar det ju utmärkt på nätterna så då borde hon ju kunna ta en lur även under dagen utan vagn eller famn. Sängen har vi bestämt bara är till för natten. Vi vet inte om hon fattar eller om hon ens kan ha rutiner än, men vi har bestämt att då hon är i sängen då är det tyst, mörkt och tid att sova länge. Det funkar ju så bra så vi vill inte förstöra något genom att använda sängen dagtid. Så idag har jag testat att få Bella att sova på dagen själv. Tyvärr började nog 1:a träningspasset lite tokigt, vilket jag helt tar på mig skulden för. Jag bakade och Bella lekte i babygymmet och jag hörde hur hon blev mer och mer less men jag tänkte att "jag är klar om 5 min, hon ser mig ju, det går ingen nöd på henne", typ. Men bebisar verkar tyvärr inte alltid vara så rationella så typ tre sekunder senare blir hon redigt pissed och börjar gallskrika/hulka. Jag lyfte såklart upp henne så snart jag hade fått in kakan i ugnen och försökte trösta så gott det gick men hon verkade mest vara ute efter hämd vid det laget. För jag gick, sjung, gosade och pratade men hon bara skrek och grinade och hon klämde t.om fram några tårar. Till slut tog jag till det tunga artilleriet - bröstet. La mig i sängen på sidan och tippade henne mot mig. Tätt, tätt, tätt. Då lungnade hon sig och till slut tog hon bröstet och jag kände hur hon började slappna av. Hon var ju inte direkt hungrig så efter bara kanske tio minuter sov hon. Då passade jag på! La en mur med kuddar runt henne och smög ut ur rummet. Yes! Ungefär lika lång tid som det tog för mig att göra segerdansen tog det för henne att vakna igen, suck. Men då bestämde jag mig för att inte ta upp henne, utan jag satte mig vid henne och smekte henne på huvudet och gav henne en napp. Efter bara någon minut sov hon igen, och gör det fortfarande, 40 minuter senare!

Tror vi måste börja träna henne så här, ligga hos henne eller iaf på något sett få henne att somna då vi är där och sedan gå därifrån. Blir nog en chock för henne att bli lämnad vaken för att somna in själv. Ikväll tänkte jag testa att lägga henne direkt i soffan och inte någon av oss. Har funkat ibland men ska få in det lite mer som en självklarthet nu. Mamma och pappa sitter och du ligger brevid, capish? ;0)


Tristess och längtan

Nu börjar jag och Bella att på allvar sakna Pontus. Vi skjutsade ju honom till jobbet igår kl 10.00 och vi ska hämta honom 22 ikväll. Det är seeega timmar dit, känns det som. Vi hade iaf en mysig kväll igår och en bra natt med matpaus vid 5.30 och 9.00. Efter den sista låg vi kvar i sängen och myste innan vi klev upp, jättegosigt! Även igår, då vi skulle lägga oss låg hon nöjd brevid mig i stora sängen och pillade på lakanet och på mig och pratade för sig själv, eller kanske med mig men jag läste Mama, haha. Sen fick hon äta och efter det lyfte jag henne till hennes säng. Det brukar sällan vara några problem att lägga henne men igår gnällde hon inte det minsta på hela kvällen, skönt då jag var ensam.

Man kan ju tycka att jag borde aktivera mig idag med, som igår, och jag hade faktiskt stora planer på att gå på en invigning på museet och sen ta en lång promenad men i förmiddags var vi så skönt sega både jag och Bella så vi sov/kollade på the Hills i soffan i typ tre timmar och sen då jag vakande till liv var det ju mörkt ute och promenaden känns bara motig nu. Men men, snart börjar reprisen på Desperate och så ska jag massera lilla fröken tänkte jag. Hon har varit väldigt duktig på att roa sig själv nu i 1,5 timme, rekord!! Först duschade jag och då är hon iofs alltid nöjd om hon får ligga på golvet och leka med handdukarna som hänger ovanför henne men även efter det så har jag lagat middag, ätit middag och nu får jag sitta här vid datorn med! Hon leker i babygymmet och det verkar hemskt underhållande just idag. Det blir roligare och roligare med gymmet verkar det som. Nu kan hon ju oftast få tag på figurerna och skaka lite på dom och så, lite mer aktiv nu än förut.

Pratade länge med mamma i fredags och vi längtar båda så mycket efter varandra! Visst längtar jag även efter alla andra men kanske allra mest efter mamma ändå, hihi. Ska bli skönt att komma hem över jul, även om det är ett kaotiskt schema som sagt.

Nu säger Bella att "ok mamma, nu är inte Laban och c:o sååå kul längre". Dags att inrätta sig i tjänstgöringen igen! ;0)


Lussefirande och fika

Idag var hela familjen tvugna att kliva upp för att skjutsa pappa Pontus till jobbet. Jag och Pontus hade väl inga större problem att vakna men lilla fröken, som somnade om gott efter amning vid 8, fick väckas varsamt genom att Pontus sjöng 3-4 jullåtar högre och högre, haha. Anledningen till att jag ville ha bilen hemma i helgen (Pontus jobbar, inkl övernattning) var för att jag skulle till Ljusnedals kyrka nu i förmiddags och kolla på Luciatåget som de äldre "kyrkis-barnen" hade. Det var trevligt även om jag nog skulle uppskattat en lite mer traditionell gudstjänst också, tillsammans med lussefirandet. Sen så fikade vi i kyrkan, lite ovanligt kanske? Var ju lite trist då man ju satt på rad av naturliga orsaker så det var svårt att prata med varandra. Men lite julstämning fick vi nog iaf! Eller ja, Mirabelle sov mest. Hon blev lite bångstyrig så hon fick amma en liten stund sen så fick hon nappen och då somnade hon så jag la henne på kyrkbänken och där sov hon gott, haha.

Efter kyrkan gick jag och Hanna och fikade lunch på Loftet, mysigt. Mirabelle sov mest även där, på mina arm, så det var lugnt och skönt.

Julbordet igår var iaf jättetrevligt och mycket prisvärt! 200 kr för en väl tilltagen tallrik med skinka, paté, korv och lax och sen buffé med sill, potatis, jansson, revbenspjäll, ost, kex, glögg, kaffe och godis. Perfekt! Var hemma lagom till Idol-finalen så det blev en skön kväll.

Nu ska lilla damen få äta och sen blir det nog att slöa i soffan!


Girls night out!

Ikväll ska jag och Mirabelle på julbord, utan Pontus. Stackarn jobbar 18-23 (och har jobbar 9-12) så det blir jag och Bella som åker med några andra istället. Ska bli riktigt trevligt och jag ska dessutom få träffa en alldeles färsk bebis som inte ens är en månad än! Hihi, man minns ju knappt hur de var då, hur konstigt det nu än låter. Jag blir hämtad om en timme så det kanske är dags att fundera på kläder till mig och lilla fröken. Jag får ju nervösa sammanbrott då Bella har klänning så trots att vi har en jättesöt röd sammetsklämnning så blir det nog jeans och någon body. Funderar på att ha en "kråsskjorta" till, som man egentligen har under klänningar. Kan ju kanske vara sött som den är med? Jag ska iaf ha klänning, en stickad grå "enklare" sak och stövlar. Blir nog bra!

Jaja, nu ska jag skrida till verket!

Bella busar med Leo


Äntligen blev badet av!

Har ju länge velat åkt och badat med Mirabelle i Röros (ja, närmsta varma pool ligger i Norge) men det har inte blivit av då vi inte lyckats fått med så många som kunnat åka de dagar som passat oss. Man hyr alltså hela poolen på ett rehabliteringscenter för 640 Nkr, så därför vill man ju gärna vara några stycken för att hålla priset nere. Men idag hade vi iaf lyckats samla fem familjer inkl vi så kl 10.00 bar det av mot grannlandet i väst! Nu är det ju inte direkt så långt, tre mil till gränsen och sju till Röros, så vi var framme vid 11.10 och vi hade bokat poolen mellan 11.30-12.30 så det passade perfekt. Idag var det jag som fixade Mirabelle i omklädningsrummet och det gick hur bra som helst! Vi badade typ 30 minuter och hon tyckte det var ok, varken eller liksom, haha. Hon frös lite i stora poolen först (fast det är varmt) så vi värmde oss i bubbelpoolen en stund innan vi försökte igen. Då gick det bättre och hon skrattade till och med lite!

På vägen hem från Röros stannade vi och åt lunch på Hamra Värdshus med två andra familjer, en perfekt avslutning!  
1. Det var varmt i bubbelpoolen, därav ångan. 2. Mirabelle ser skeptiskt ut, haha.
3. Alla bebisarna chillade på Hamra Värdhus.


Pontus blev trött då vi kom hem och sov en stund, Mirabelle gosade mest.


Nu ikväll har vi klätt julgranen. Kan tyckas tidigt men då vi ju åker härifrån om en vecka för att påbörja julfirandet annorstädes så då känns det ok. Vill ju hinna njuta av den lite! Just för att vi ska vara borta nästan två veckor så har vi plastgran även i år, men den är faktiskt ganska fin. I alla fall pyntad! Precis som förra året så är det guld och silver som gäller. Gillar ju inte att ha rött i vardagsrummet då vi har en stor, grön, lurvig matta som tar massa uppmärksamhet. Då blir det bara knas med röda prylar, så de får hålla sig i köket även om det är rätt sparsmakat där med. Det häll dock kanppt på att bli något pyntande av granen alls. Då Pontus noga placerat alla de små ljusen precis rätt över hela granen och förväntansfullt satte i kontakten så lyste bara typ 1/3. Hm. Ja, man ska nog kolla innan man börjar. Jag ville absolut klä garnen idag så jag tog bilen till Ica och köpte en nya lampor, blev faktiskt ännu bättre! Bild på granen kanske kommer...

Då vi klädde granen lyssnade vi på Elvis och jisses vad Mirabelle diggade! Vi dansade med henne och sjöng med i låtarna och hon skrattade högt! Så det finns ju en möjlighet att det var dansen och det allmänna tokandet som föll henne i smaken och inte Elvis men vem vill inte att sin 4-månaders bäbis ska vara ett Elvisfan?

Nu ska vi dricka glögg och kolla på granen. Ok, vi ska nog kolla på 2 1/2 män, men ändå.

15 minus och sol

Idag har Pontus varit ledig och vi har spenderat dagen i ett lungt och skönt tempo. Samtliga familjemedlemmar vaknade till liv kring 9-9.30 (Bella åt vid 06 förvisso, la sig 22.30) och släpade oss så smånigom upp och åt frukost. Hade lösa planer på skidåkning men då det var 15 minus blev vi för bekväma för det. Kan ju åka när som helst eftersom vi ju har säsongskort så varför frysa näsan av sig i onödan? Men då solen sken så vackert bestämde vi oss iaf för en ganska rejäl promenad. Så direkt efter frukost (= strunta i att tvätta sig, bortsta tänderna etc, haha) klädde vi oss varmt och gick ut i det vackra vinterlandskapet.

   


Nu har ju vissa av er visat lite intresse kring hur vi klär Mirabelle i olika temperaturer så jag kan väl redogöra dagens klädsel; bomullsbyxor, bomullsbody, tunna strumpor, ullstrumpor, fuskpolo (världens bästa plagg, tack mamma!), fleecefodrad mössa, rejäla vantar med fleecefoder och nylon utanpå och en lite tjockare fleeceoverall. Sen så låg hon i Kronans åkpåse, som inte är så tjock som t ex Voksi, men ändå fleecefodrad och med nylon utanpå. Sen så har vi alltid ett fårskinn under åkpåsen i vagnen. Hon hade också en liten tunn fleecefilt över benen och en bit upp på bröstet. Sen så har vi "fotsacken" (är det bara min mamma som säger så, eller heter det så?) ovanpå åkpåsen, alltså locket till vagnen. Så ja, lite lager-på-lager-princip kanske. Hade det varit -5-10 minus så hade vi skippat lilla filten. Hade det varit kallare hade vi antingen haft en tjockare filt eller långkalsonger och en till tröja under fleeceoverallen. Bella har också en superfin riktig vinteroverall men den kommer hon att ha efter jul, då det är strl 74 och lite stort än. Men då kommer hon nog inte ligga i åkpåsen, då ska det vara rejält kallt. Eller om man viker ner den såklart. Men sen i vårvinter då vi nog byter till sittvagnen kommer den overallen vara perfekt, även då vi ska ha henne i "ryggsäcken" och då hon ska med och grilla korv och pimpa och så och kan sitta själv på ett sittunderlag. Mysigt! Vi har nog som idé att klä Mirabelle lite "svalare" än vad första instinkten säger. Hitills har det funkat super, en varm (inte het) och go bebis är vad vi packat upp ur vagnen varje gång efter promenad!

Oj, såååå intressant kanske det inte är hur vi klär henne, haha.

  


Imorgon ska vi äntligen åka till Röros och bada med Bella! Det blir vi och fyra familjer till från byn. Den ena familjen är inflyttade från Tyskland och herregud vad jag skrattade åt mig själv då pappan i familjen ringde för någon dag sedan och berättade att de ville följa med till badet. Först provade vi på svensk/tyska men sen så sa jag att "Mejbiii wi kän tejk this in english?", typ. Sekunden jag sagt det kom jag ju på att jag ju inte pratat engelska sen typ gymnasiet, haha. Men efetr lite stakningar och skratt tror jag iaf vi förstod varandra. Märker väl det imorgon, vi bestämde nämligen att vi skulle åka samtidigt från byn.  Innan vi sticker ska vi ombesikta bilen och vi hoppas verkligen den går igenom den här gången! Efter det ska vi hämta upp Isabelle och hennes son, de har också biltrubbel, haha. Tur att vi ska ha med oss Isabell, som hittar, för vi har ju aldrig varit där, trots det ska vi guida den tyska familjen, haha. Ska bli så kul att få bada med Bella igen! Hon har ju varit förkyld någon dag men igår och idag har hon varit bättre så det ska nog gå bra. Läste på en babysims-sida att det är ok så länge bebisen inte har feber och är de täppta ska man undvika att doppa dem under ytan. Hm, undra om jag ska våga handha Bella i omklädningsrummet den här gången? Haha, sist i Östersund vågade jag ju inte så Pontus gjorde det. Men jo, kanske ska jag våga nu då! =)

Nu ska jag gå och spana på Farsan och Paschan, misstänker att de slappat ihop rejält i soffan. Nu står duschning av hela familjen på schemat, följt av matlagning, matätning och sen film - Arn 2, med massa godis! En toppenkväll!

Ciao!

Heldag i backen!

Igår klev jag och Pontus upp 7.10 på en lördag, helt frivilligt! Iofs så stod klockan på 6.30 men det behövdes några snoozar för att ta sig upp före 9.00 på en ledig dag...Målet var iaf att ta sig till Tänndalens liftsystem kring 9-10, och vi lyckades! Allt tar ju lite mer tid med en bebis; mata henne, komma fram till vad som är bra kläder för dagens temperatur, klä henne, underhålla henne, sätta fast henne i bilstolen...Men vi var iaf vid liften strax efter nio, faktiskt lite imponerad! Vi åkte till Svansjöliften först men vi åkte bara några åk var där innan vi bestämde oss för att flytta oss till grannliften, Tännporten. Det var knöligt och skumt pistat i Svansjön men i Tännporten var det super! Så jäkla lyxigt att ha hela pisten för sig själv, nästan varje åk! Jag hade förtväntat mig lite liftkö till och med, eftersom det var premiär för hela systemet, bra skidväder (lätt snöfall och minus fem) och lördag men nej ingen kö och absolut ingen trängsel i pisten. Sweet! Vi åkte ju bräda som sagt och gud va roligt det var! Jag åkte ju inget på hela förra säsongen eftersom Bella var i magen då, så wow va kul det  var att få åka snowboard igen! Slalom är ju också kul, som jag ju börjat lära mig den här säsongen, men att få åka något som man behärkskar bra och att verkligen kunna lita på sig själv och därmed åka lite fortare och så...Mmm, 100% njutning! Vi åkte 3-4 åk innan vi bytte av, och så höll vi på så hela dagen. En åkte och en stod med vagnen, funkar superbra. Speciellt då man åker snowboard och därmed har sköna skor. Då kan man ju gå en sväng och man slipper framför allt frysa om fötterna.

    
En snäll tjej tyckte vi var en så fin familj så hon ville att vi skulle vara med på bild allihopa. En liten topp fotad frånm liften. Pontus "spexar".

  
Mycket plats för oss i backen! Jag trött men glad. Liftskötarnas vrålåk, haha.Vid 11.30 gick vi in på Forgården och åt lunch; gulashsoppa, bröd och lättöl. Så gott! Bella åt också lunch och var alldeles lycklig över att få komma upp och vara med. Låg snällt på soffan i sin åkpåse som "kantskydd" och tittade på medans vi åt. Sen fick hon vara i knäet och busa. Nya favoriten är att stå upp i knäet och hon är faktiskt rätt haj på det! Vi var inne kanske 1,5 timme innan vi gick ut och åkte några åk till innan vi bröt upp vid 14. En kanondag för hela familjen! Bella älskar ju vagnen, och speciellt att sova ute, så hon sov ju hela tiden, vara bara vaken inne då vi åt lunch. Underbara barn! ;0)

  
Gott med lunch. Kul med sällskap, tills men blir trött igen!

  
Mamma och Mirabelle gosar!Igårkväll var grannarna här på middag. Vi bjöd på älgentrecote, ungsgrillade rotfrukter och bearnaisesås. Till efterrätt gjorde vi gino som vi serverde med glass, gott! Köttet var sjukt gott men inget för dem som beställer well done på krogen. Pontus kockade ju och ja, det var redigt röda bitar =) Vi satt och surrade och hade jättetrevligt fram till 00.00 då de gick hem. Bella var nöjd hela kvällen, fast hon satt ju i mitt eller Pontus knä heeeela tiden (förutom då vi åt huvudrätten, då var hon i gymmet), men det gör oss inget. Hellre en tyst och lugn bebis i knäet än en skrikig och ledsen på golvet, liksom.


Jag i matlagningstagen! Obeservera det tjusiga förklädet =)

Hon testatade att äta banan igår med! Det var verkligen gott! Smaskade och åt med stort intresse. Är ju sötare än katrinplommon så det var nog därför bananen var ännu godare. Faktiskt väldigt roligt att hon hitills har varit intresserad av att äta från skeden. Hon får ju bara max en tesked men ändå, kul!

Nu ska vi snart göra oss i ordning för julskyltningen. Ska först till Hanna och Marcus och dricka glögg. Känns lite motigt att gå ut dock, är 14 minus hos oss och nere hos dom, som bor närmare sjön, var det 18 då jag pratade med Hanna för typ en timme sedan. Blir till att klä oss och Bella varmt! Och att packa ner henne djuuupt i åkpåsen så hon slipper andas direkt kalluft. Jaja, bor man i fjällen så ;0) Men kring 20 går nog gränsen, ingen vits att dra ut en bebis i den kylan tycker vi.

Trevlig söndag och 2:a advent!

Love you baby!

Pontus tyckte att jag lagt in lite bilder på sistonde. So, this one's for you baby!


T r ö t t

Idag är jag jättetrött. I kroppen, knoppen och överallt där emellan. Har vaknat trött tre mornar nu och det är inte likt mig, är nästan alltid morgonpigg. I onsdags förstår jag varför jag var trött för då sov jag dåligt på natten men de sista två nätterna tycker jag att jag sovit bra, men det känns inte så då man kliver upp, tyvärr. Mirabelle är ju lite förkyld (täppt och snorig nu) så jag kanske också har någon liten basilusk i mig som stör... Dricker c-vitamin, kaffe och vatten och äter satsumas. Är ju bara att härda!

I förmiddags var vi iaf på Föräldrargrupp på BVC. Var ganska intressant men jättetrist att vi bara var fyra familjer där. I och med det så var det avklarat rätt snabbt och det var nog lika bra det för mot slutet ville Mirabelle mest bara få krypa ner i vagnen och sova sin vanliga förmiddagslur, vilket hon också gjorde på vägen hem. Jag tog iaf upp det här med sovrutiner, när man kan börja styra in barn på tidigare kvällar. Det fanns som vanligt inga direkta svar men det visade sig iaf att de barnen som var där hade typ samma sovmönster som Mirabelle. Alltså sova lite när som helst och lägga sig för natten ganska sent, tidigast 21-22. Barnmorskan var säker på att vi skulle märka på Mirabelle när hon var redo för tidigare kvällar. Då börjar de ju sova mindre på dagarna och så tar de igen det på natten. 4-6 månaders sover typ 16 timmar/dygn men när på dygnet det är bestämmer de själva =) Kändes ändå rätt skönt att få höra att fler gjorde som oss och att det inte fanns någon hets att styra upp sovrutiner riktigt än. Eller, hon har ju typ rutiner men de har hon ju format själv.

Ikväll slutar Pontus kl 18 och då ska vi äta kyckling med grönsaker och cous cous har jag tänkt. Gott, nyttigt och snabbt. Sen blir det en lugn kväll med film och soffhäng. Måste vila oss i form för imorgon ska vi ju åka snowboard. Tänndalen öppnar 12 liftar och 38 nedfarter idag så det ska bli skitskoj att åka! De ska ha öppet så fre-sön än så länge och bara köra någon backe på vardagarna. Men efter jul håller de nog allt öppet  varje dag. Imorgon gör vi så att vi åker några åk var sen så byter vi och mitt på dagen tänkte vi äta lunch så Mirabelle får komma upp ur vagnen, äta, byta blöja och sträcka på sig lite. Sen så varvar vi igen; backen/vara med henne. Funkade bra sist och det blir nog roligare nu med fler backar öppna. Jag kan ibland tycka det är lite läskigt att åka ensam, speciellt ända från toppen om man inte ser ner och det finns massa olika nedfarter att välja men man kan ju hoppa av på hälften och ner kommer man ju alltid! =)

Imorgonkväll kommer ju grannarna hit på middag med. Blir älg, filé eller entrécote, får se. Och så något till förstås, som vi inte riktigt bestämt än. Blir lite glögg och pepparkakor då de kommer med, till tonerna av "vår julskiva", Lundells "I ett Vinterland". Så bra!

Sen på söndag är det den riktiga julskyltningen. Nu i söndags var det ju tydligen bara julmarknad....Vi ska gå med Hanna och Marcus och troligen ett par till. Mysigt!

I helgen är alltså Pontus ledig, jobbar måndag, ledig tis-ons men sen blir det jobba av! Han jobbar då tors-tis inkl övernattning lör-sön. Men! Efter jobbet på tisdagkväll så är det jullov! Åker ju till Ö-sund på onsdag för att kolla Mirabelles öga på torsdag och sen blir vi där till fredagmorgon och sen blir det Sundsvall en hel vecka innan lite Ö-sund igen. Längtar!! Fast vi har ett hektiskt schema, och ja, vi har alltså bokstavligen ett schema. Hoppas Lill-Choppa pallar det och att hon inte blir störd och kinkig. Men vi har planerat in "pauser" för henne och så ska vi försöka gå promenader och så som vanligt. Jaja, första julen med barn. Suck it up, bara!

Nu ska jag passa på att vila, Mirabelle har somnat i babygymmet här brevid mig. Hon får nog IG i gymnasitik =)


Bättre natt!

Natten som var gick bättre både för mig och Mirabelle. Innan hon la sig fick hon bröstmjölk i näsan och det verkar onekligen som om det funkar som nässpray, fantastiskt!  Sen så hade vi pallat upp huvudänden av sängen lite, med hjälp av två Mamatidningar under varje ben (fantatsiskt bra tidning det där!), för att hon skulle ligga lite högre med huvudet vilket är skönt då man är täppt. Det verkade funka för natten var som vanligt; somnade iofs lite sent (typ 00.00) men sen sov hon till 5.20 då hon åt och sen vaknade hon igen 8.30. Hon var så rolig igår. Hon var supertrött redan vid 22 så strax efter gick jag in med henne i sovrummet och ammade henne. Märkte dock direkt att hon inte tänkte sova, och då kämpar vi heller inte med henne. Istället läste jag nästan hela Tummelisa för henne och Pontus men då hon iaf inte ville sova fick hon ligga kvar mellan oss medans vi läste. Hon var helt tyst och nöjd och tittade intresserat på böckerna och fingrade på kuddar och täcken, sötnosen. Vid 00.00 så la jag över henne i sin säng och då somnade hon, Lill-choppa!

Ja, Lill-choppa är ett smeknamn vi använder oss mycket av. Min mamma kallade
kusin Isa för Choppa då hon var liten så då får Mirabelle vara Lill-Choppa. Vet inte alls vad det betyder men det är roligt att säga och vi tycker det är gulligt. Andra smeknamn, förutom Bella förstås, är Paschan, Gumsilums, Vännen, Bellis-Smellis (dock aldrig av mig, jo om hon bajsat), Choppa-Loppa...Mmm, har säkert fler men det är dessa jag kommer på nu. Kul med smeknamn! Då jag var liten kallades jag Hilding-Vilding och Linus. Sen Lajnon av en kompis. Och det mindre smickarande "Stor-Lina", i jmfr med en mindre Lina då förstås. Pontus kallades Pom-Pom, Ling-Ling (variant av Älskling) och Bäckis. Sen på gymnasiet kallades han Ponta av vissa, och de kallar honom fortfarande det. Men ingen av oss har alltså något smeknamn som alla säger. Min ena bror t ex heter ju Tobias men alla säger Bia, för att han själv sa det då han var liten. 

Jaja, så intressant var det. Nu ska Lill-Choppa äta och sen ska vi ut på prommis. Är grått och fyra minus, ok prommisväder! 

Bellas första "förkylning"

Samma dag som Bella fick sin första smakportion fick hon också sin första förkylning. Eller hon är inte direkt sjuk men täppt i näsan. Så inatt har både hon och jag sovit lite oroligt. Hon för att hon inte kunde andas lika lätt som vanligt och jag för att jag låg och lyssnade att hon andades. Nu var det absolut ingen fara, verkligen inte, men det är allra första gången hon är det minsta "sjuk" så jag tyckte det var lite läskigt. Jag minns att Jennie gav oss tips om att droppa lite bröstmjölk i näsan på förkylda bebisar så jag har gjort det nu idag. Lite trixigt, använde en sked, men jag tror faktiskt det hjälpte lite! Men man själv brukar ju vara mer täppt på kvällen så vi får väl se. Men innan hon går och lägger sig ikväll blir det några fler droppar. Hon tyckte det var skumt att få mjölk i näsan och nös lite men hon blev inte rädd eller ledsen iaf. Jag lät henne äta mjölk från skeden efteråt, det tyckte hon var lite roligare =)

Idag var vi på Kyrkis. Trevligt, även om vi inte för så mycket förutom att prata och fika. Men det är ju roliga saker båda två så! De lite äldre barnen (1-3 år typ) bakade pepparkakor iaf. Efter Kyrkis gick jag en promenad så Bella fick sova, och det gjorde hon i typ en timme. Skönt! Hon har däremot inte sovit sedan dess så nu har jag en liten dam i knäet som börjar bli lite ledsen. Kanske dags för några avsnitt SATC så hon får sova i famnen? Mm, så får det bli!

Mirabelle "äter" första smakportionen!


1:a advent

1:a advent firade vi med Hanna, Vincent och Tristan. Vi gick på julmarkand på Risnäset, som vi nog tyvärr hade trott skulle varit lite mer och annorlunda. Först och främst trodde vi ju att det skulle vara ute och att det skulle finnas korvgrillning. Det var inomhus och det som erbjöds i fikaväg var saft och lussebulle. Så vi gick varsitt varv där inne och köpte tunnbröd och ost från Bruksvallarna men sen så gick vi till Funäsgrillen och åt pizza, haha. Det var gott, varmt och trevligt så det var ett bra sbeslut. Men eftersom det ju var 1:a advent så gick vi hem till Hanna och drack glögg och åt pepparkakor och saffranslängd, mysigt. Pontus blev trött så han sov (på riktigt) i typ fem minuter på soffan, i samma rum som två 4-månaders bäbisar, en 1,8-åring och två vuxna som pratade plus att TV:n var på och visade Barnkanalen. Han kan sova precis överallt! En bra egenskap som jag nog är lite avis på, fast bara i smyg.  
Pontus busar med Vincent på Risnäset.

  
Pontus och kidsen hos Hanna och Marcus.Idag hade vi inga direkta planer då vi vaknade (Bella sov i ett svep från 00.00-8.40!) så efter en lugn start tog vi bilen till Ramundberget och drack kaffe och latte. Lite långt för det kan man tycka men Loftet hade stängt och Villan var vi ju nyss på så det fick bli en biltur. Såg även att de öppnat en backe och det såg sjukt fint ut. De har ju bara (!!) natursnö så det såg mjukt och härligt ut. Pontus fick ångest över att  vi inte åkte utför idag så vi bestämde att vi ska åka till Ramundberget på lördag. Då tänker vi åka snowboard båda två faktiskt. Får ju inte glömma att vi har brädor med! Sen så kan man ju gå en rejäl promenad med vagnen med snowboardskor med, något som är sjukt obekvämt med pjäxor. På lördagkväll ska vi ha grannarna här på middag, blir nog trevligt!

Då vi var i Ramundberget ringde Marcus och bjöd in oss på middag hos dom ikväll. Så korvsoppan byttes snabbt ut till oxfilé, nice! =)

Nu är Mirbelle hungrig så det är bäst jag inställer mig för tjänstgöring!