Friluftsdag!

Det blev ingen film igår då Pontus kom hem. Det blev fika med grannarna/hyresvärdarna istället. Det var hur trevligt som helst och de var kvar tills klockan närmade sig 01!

...Så imorse unnade vi oss en slapp start i sängen, alla tre. Vi läste DN och myste tills klockan var nästan 10. Hade ingen som helst lust att kliva upp och hitta på något innan det, för inatt har det nämligen varit minusgrader här! Jag var uppe vid 07 och då var det frost, rådimma och nollgradigt. Lite kul ändå, faktiskt.




Efter den slappa inledningen på dagen bestämde vi oss för en mer aktiv inriktning: Bellas första riktiga fjälltur skulle bli idag! Vi slog på datorn och kollade på Funasdalen.com blande de "30 guldturer" som finns att välja på. Det är vandringar med varierad längd och svårighetsgrad i och omkring Funäs. Vi bestämde oss till slut för en kortatre tur som utgick från Flatruet. Inte så kuperat och avklarad på max tre timmar. Eftersom Bella skulle sitta i bärselen var det alldeles lagom tid. Sagt som gjort! Det blev en fantastiskt dag med sol, milslånga vidder och renar. Tänk att vi bor mitt i allt detta!? Vi gick inte hela turen dock, visade det sig sen då vi kom hem och kollade på kartan, men det räckte till. Vi var ute i cirka två timmar. Innan vi vände om mot bilen igen så åt Bella och resten av tiden sov hon i selen. Jag tror hon verkligen trivs ute för hon sover alltid så himla bra i vagnen med. Och det är klart, frisk luft och att vara så nära pappa, lite lätt skumpandes, vem skulle inte sova gott då?


Jag hjälper till att bygga röse.


Vidderna! Och detta cirka fyra mil från oss!


Nya bandanan används flitigt.


Amning på kalfjället med utsikt mot Helags. Fantastiskt!


Vi fick se renar.


Flatruet - Sveriges högst belägna landsväg.


Pappan och dottern njuter.


Blivande fjällfantast! Eller så lessnar hon då hon fyller 10...


La familia!


Kungen av djungeln, haha.


Bästa av de bästa!

Nu väntar vi på att Claes och Marie och Mats och Birgitta ska komma. Då blir det som sagt surströmming. På väg mot Flatruet idag så åkte vi igenom Mittådalen och där köpte vi torkat renkött som vi ska ha till förrätt, kul!

Trevlig lördag önskar vi!

Ps: Har beställt ett smycke från namnsmycken med graveringen 080808. Fint va? Lite roligare med hennes födelsedata än hennes namn tycker jag. Ds.


Kommentarer
Postat av: Elleonora

Nu fick man äntligen se lillsöt ögonen... hon sover ju mest på bilderna ju =) Men ja va underbart ni har det. I dag har jag iaf jobbat och ja inte va det mycket folk där inte. Men du vet ju... det funkar ju ändå. Ha det så underbart i helgen nu sötisar! Kram, Tant Elle.

Postat av: Jeanette

Jättefina bilder!!

2008-09-06 @ 19:54:45
URL: http://minnenimin.blogg.se/
Postat av: Maria

men vilken härlig dag. Skönt med så mycket frisk luft för Bella, bebisar brukar ju älska att sova ute och fjälluft måste ju vara det bästa för lungorna:) Jättefina bilder, ni bor fantastiskt fint. saknas bara en hund som får sträcka ut ordentligt på de där vidderna. Kan dessie flytta in hos er;)?

2008-09-06 @ 20:21:33
Postat av: Tessan

vad fina ni är ! och vackra bilder tar du :)

ha en trevlig helg.

2008-09-06 @ 20:43:33
Postat av: Marris

Hej,

Vad "Outdooriga" ni är. Jag är imponerad.



/Marris

2008-09-06 @ 21:48:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback