Ruggigt ute, mysigt inne

Så där ja, då var första snön här då. Natten mot 28 september var alltså natten det drog ihop till en mindre storm och snön lade sig över fjälltopparna. Ja, det har (som tur är, kanske) inte snöat direkt nere i byn utan bara på fjället. Men där ligger det ett vitt täcke minsann. Faktiskt väldigt coolt ändå, september liksom!? Var väldigt fascinerande igår då väderomslaget skedde. Precis som de sagt på vädret på TV:n så sjönk temperaturen under eftermiddagen och det började blåsa, mer och mer. En grå massa rullade över fjälltopparna och det började spöregna. Under natten har det ju alltså varit minusgrader (är det kanske än) på fjället och därför blev det ju snö där och regn i byn. Men vi har haft minusgrader i byn med, flera nätter och mornar, men det har inte varit någon nederbörd de nätterna. Men faktiskt så flög det en och annan snöflinga förbi fönstret imorse då vi satt och åt frukost! Det blåser fortfarande väldigt kraftigt även om det är lite lugnare nu motför inatt. Det skulle ju avta mot kvällen, hoppas det. Bli så himla kallt då det blåser så här.



Nu har alltså mamma och pappa åkt hem. Vi har haft en toppentrevligt helg! Synd bara att Pontus jobbat hela helgen (bara dagtid dock) men vi har lyckats roat oss bra utan honom. I fredags var vi i Röros och shoppade lite och åt en mysig lunch. Sen på kvällen åt vi en pangmiddag på Funäsdalens Hotell. Verkligen superbra allting; maten, miljön, servicen...och bebisen! Det var ju Mirabelles första besök på restaurang (har ju bara varit på café på dagtid annars) och hon var hur snäll som helst! Vi tänkte att det får gå som det går och blir hon jättearg eller ledsen så får vi väl äta i skift så vi inte stör de andra gästerna som ju fakiskt betalat dyra pengar för en fin middag. Men det behövdes aldrig! Under hela förrätten sov hon lungt i vagnen brevid oss. Sen medan vi väntade på varmrätten höll en man ur ett större sällskap tal och då blev det ju tyst i lokalen, och det vaknade hon av, haha. Så då blev hon lite orolig men vi lät henne aldrig bli ledsen utan jag tog först upp henne och gick omkring med henne en stund och sen då maten kom in fick hon sitta i mammas knä, haha. Jag och Pontus tjatade på mamma att vi kunde turas om men hon såg faktiskt gansk lycklig ut med Bella på armen så då gav vi oss. Van dagisfröken som hon är så gick det alldeles utmärkt att äta med en hand, haha. Sen somnade hon iaf på mammas arm och då la vi ner henne i vagnen igen och där sov hon medan vi åt dessert och drack avec. Mammas och pappas duktiga bebis! =)

Igår var vi ner på byn och kollade lite på dagen sen gick vi hem och myste på eftermiddagen innan Pontus kom hem. Vi "planterade" ljung (läs satte ner i ytterkrukor) på bron och balkonen som blev superfint, mamma lagade gulaschsoppa, pappa och Bella sov på soffan, vi fikade lite....Ja, bara myste. Sen åt vi den goda soppan då Pontus kom hem och myste mera innan vi gick och lade oss redan vid 23, skönt.

Idag innan mamma och pappa åkte hem var vi på Loftet i byn och åt lunch. Pontus jobbar idag med men kommer hem vid 17. Då det är så ruggigt väder har jag inte varit ute sedan vi kom hem från Loftet utan kollat på film och slappat i soffan. Har faktiskt sett Madicken (långfilmen) och den var precis lika bra som jag tyckte då jag var liten! Madicken är nog min Astrid Lindgren-favorit. Den och Mirabelle förstås!


Den superfina overallen Mirabelle fick av mamma och pappa nu. Den kommer vara perfekt efter jul och hela vintern och våren! Jättegosigt underställ i ull och mössa och vantar med, såklart =)


Mirabelles julklänning som mamma köpt på en bygdemarknad. Handsydd och bara hur fin som helst!
Lite Madicken över den faktiskt ju!

Kommentarer
Postat av: Mille

Snö?!! Det känns ju bara så overkligt! Igår eftermiddag var jag ute på skön promenad i minst två timmar. I kortärmat och svetten lackade. =) Fantastiskt skönt och oerhört vackert nu med alla färger. Tänk att man har "riktig natur" ett stenkast från där man bor, trots att jag bor i en stad. Inga stadsljud där alls, skönt. Men vad mysigt det låter att ni hade så mysigt inne istället, när vädret inte var så roligt. Lyckad helg verkar det som. =) Minusgrader, jisses. Bor vi i samma land? Ja, samma avlånga land. ;)



Vad skönt att Bella var så lugn ute på ert restaurangbesök. Way to go girl! =)



Ha en skön söndag!

Kram

Postat av: Fia

Underbar klänning!!Så sött, så faktiskt julavsnittet av madicken nu i helgen, så traditionellt och mysigt.

2008-09-28 @ 20:45:49
URL: http://fialiljas.blogg.se/
Postat av: Maria

Ni verkar ha haft en jättehärlig helg. Vilken fin klänning, riktig traditionell julklänning. Madicken var också (och är) min Astrid Lindgren-favorit. Tuva gillar också Madicken mycket. Hoppas ni får en bra vecka!

2008-09-29 @ 08:30:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback