Dagsvandring till Fjällnäs

Idag var jag ledig och vi ville vara ute så det blev en dagstur på fjället igen, denna gång till Fjällnäs. Nu kopplar man ju kanske gärna ihop alla småbyar med Funäs här omkring (ja, kanske de riktiga byborna men vi andra, haha) men Fjällnäs var faktiskt först ut som turistort här omkring, redan på slutet av 1800-talet bedrevs turistnäring med hotell etc där.

Jaja, fint är det iaf! Vi gick en guldtur och det är rätt mycket skog innan man kommer över trädgränsen och det betyder mycket mygg! Dessutom var det vindstilla, fuktigt och lite dugg i luften så de trivdes hur bra som helst där i snåren bland små pölarna. Tur att vi hade bra kläder och djungelolja. Bella hade regn- och myggskydd över ryggsäcken så hon klarade sig fint med.

   
1) Ryggsäcken med extra allt, haha. Tak och regnskydd hör till ryggsäcken men myggnätet är till en vagn. Funkar bra! 2) Ledmarkering 3) Stugan i sikte! 4) Midsommarblomster i juli! Japp, i fjällen så! På vår tomt blommar fortfarande syréner!

Grått men vackert.


Idag var det inget lyx i någon våffelstuga utan vi lunchade i ett vindskydd. Vi hade köttbullar med mos åt Bella och köttbullar med makaroner åt oss som Pontus fixade på Trangiaköket. Funkade finfint och alla tre åt med got aptit! Bella är ju verkligen världens lättsammaste unge. Ett vindskydd är ju bara fyra väggar, golv och tak i stort sett. Stor som en mindre friggebod alternativt stor lekstuga. Detta till trots satt vi där inne i en timme och tjugo minuter och hon klagade inte en sekund. Hon hittade en gigantisk stekgryta och en pinne som hon bankade på den med och det var det som krävdes för att roa henne, haha. Jag och Pontus åt och drack kaffe och polly i lugn och ro - bästa bebisen, we love you!


Bella-bus-bebis!

   
1) Toker 2) Uppvärmning av potatismos 3) Matlagning och torkning 4) Vuxenlunch!


"Eh, hallå alltså slappna av lite..."


Väl hemma duschade vi och bytte om och sedan åkte vi till Hanna och barnen (Marcus jobbade) och åt tacos. Väldigt gott och trevligt. Vi bjöds dessutom på kaffe och en jättegod ananaspaj. Nu spelar Pontus fotboll och Bella sover. Då Pontus kommer tillbaka ska han och jag bara mysa. En kanonsöndag alltså!

Kommentarer
Postat av: Maradona

Värsta aktiva dagen! Imorgon tror jag att jag och Bella ska cykla till Mekonomen och beställa bromsskivor. Det låter väl som en heldagsaktivitet? Ja, det tror jag. Så får det bli.



Puss och tack för idag Baby!

2009-07-12 @ 21:14:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback