Supernajs helg!

Pontus mamma och pappa kom till oss på igår vid 10.30 och då drack vi kaffe och åt en smörgås. Sen monterade Pontus och Claes ihop vår nya utemöbel som Claes och Marie köpt i Ö-sund och den är så fin! Passar pefekt på vår balkong! Efter massa Bella-bus och öppning av paket (helt spontana sådanna, tack!) så blev damen i fråga trött så vi gick en härlig promenad i det fina vädret. Har faktiskt varit sol (ok, någon miniskur) hela helgen, fantastiskt.


 
Jättefina utemöbler! / Farmor visar hur nya leksaken fungerar.


Bella sov fortfarande i vagnen då vi kom tillbaka från promenaden så vi passade på att inviga uteplatsen på bästa sätt; i solen med solbrillor smuttandes på en fräsch vinspritzer med hallon, yummie! Sen umgicks vi mest bara och vips så blev det dags för matlagning. Vi gjorde rotfrukter i ugnen och grillade lamm + entrecote och fetaost- och olivfyllda paprikor, så gott, alltihopa! Till förrätt åt vi stekt halloumi på salladsbädd och till dessert åt vi kladdkaka med grädde och hallon. Vi åt , drack och umgicks länge och Bella var så snäll! Iofs så la vi henne innan desserten men det berodde också på att vi var så mätta så vi behövde en liten paus =)



T-shirt och sommardrink men med snöklädda fjäll, hur coolt är inte det!?

 
Bella och farfar spanar. / Mumsiga fyllda paprikor.


Efter allt ätande såg vi på Robinson (heja Jarmo eller Anna!) och fortsatte att umgås och prata till efter midnatt. Snackade mycket om framtidsdrömmar, att någon gång bygga eget och så där. Båda Pontus föräldrar är i byggbranschen så det var roligt att prata med några som har koll!

Imorse langade vi över Bella till Claes och Marie 04.45 (på deras begäran) och vi sov vidare till 7 respektive 7.30, skönt. Redan vid 09.00 var vi på väg till dagens första äventyr; en minivandring med fika längs Anderssjöåfallet i Hamra. Då vi klev ur bilen regnade det men bara vi började gå kom solen och det blev jätteskönt. Fallet var imponerande och man förstår att det är en hel del snö kvar på fjället som nu är på väg ner. Vi gick i kanske en timme sedan fikade vi lite kaffe och bulle innan vi åkte hemåt igen. Då kom Pontus på att han ju sett en annons om en cykelbarnstol som skulle finnas i Tänndalen (på väg hem) så han ringde och den fanns kvar. Sagt som gjort, vi svängde in och fick oss en jättefin stol för bara 200 kr, perfekt!


  
Dotter, far, farmor och farfar. / En låg "trappa" i fallet, coolt ändå.

 
Tillfällig liten "sjö" en bit upp på fjället. / Det är delvis trappor vid fallet, smart och lättåtkomligt för alla.

  
Vår! / Ni minns väl vad man fick lära sig i grundskolan, att lav bara växer där luften är extra klar? / Snö.


Självklart monterade Pontus den direkt då vi kom hem och trots att Bella var trött så lät hon hållas; både jag och Pontus testcyklade och farfar fotade såklart. Hon har dock ingen hjälm så det måste införskaffas innan det blir några längre turer. Hon verkade tycka det var kul iaf och det tyckte vi med!



Hemma på vår gata i byn =)


Claes är nästan lika fisketokig som Pontus så de hyrde en båt av Hotell Funäsdalen (tredje gången för Pontus och sjön har bara varit isfri två veckor) och var ute 2,5 timme. Under den tiden sov Bella och Marie (haha) och jag förberedde middagen och solade lite på vår nya fina uteplats, haha.

Då Pontus och Claes kom tillbaka (de fick en gädda men släppte tillbaka den, fisk tre av tre gånger i sjön!) gjorde jag klar middagen som var kyckling- och couscoussallad med massa gotta i. Vädret höll i sig så vi åt ute, så underbart! Det började dock regna en kort stund så vi fick dra bordet under tak (är det på halva uteplatsen) men det regnade bara i några minuter.

Vid 17.00 åkte Claes och Marie hem och nu försöker Pontus underhålla en trött Bella som vi dock vill ska vara vaken iaf en timme till. Vill ju inte kliva upp 03.45 liksom... Sen blir det film för mig och Baby; Wanted med Angelina Jolie. Tror det är alldeles lagomt med en lätt (?) actionrulle så här på en söndagkväll.

Kommentarer
Postat av: Annie

Alltså, ni bor ju helt fantastiskt!!! Vilken dröm!!! =)

Postat av: Elleonora

Mysigt ni har där uppe. :) Och snart syns vi... ska bli kul att se er!!! Kram kram!

2009-05-24 @ 22:39:53
URL: http://elleonora.wordpress.com
Postat av: Thees

Jag blir så sjukt avundsjuk på er omgivning!

Helt underbart!

Och Bella är så fin, hihi.

2009-05-25 @ 10:04:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback