Lida friluftsområde

Igår lekte vi down town Stockholm i Humlegården och idag var vi i Lida friluftsområde i Tullinge. Älskar kontrasterna och omväxlingen!

Dagen idag var super. Klev ju upp tidigt, då Bella vaknade, så strax innan 09 var vi på väg. Sen lekte vi i lekpark, på gräs, vid liten bäck...Efter någon timme började det kurra i magen så vi började gå mot en grillplats, finns tydligen flera i området. Vi hittade en superfin men den var "upptagen" av en annan familj. Vi bestämde oss för att vara lite wild and crazy, haha, så vi frågade om vi fick slå oss ner och dela eld. Det var givetvis ok och de var nog glada att vi (Pontus) kom för de fick ingen fyr på elden alls men Pontus fixade biffen, eller ja korven, på ett litet kick! Korv är ju alltid gott ute och dessutom fick vi läsk och bulle är våra nyfunna tillfälliga vänner som vi hoppas att stöta på igen! =)


    
1) Bella har fått span på en kanin 2) ...men insåg att det var lättare att pussa GB-gubben 3) Fysisk aktivitet utvecklar hjärnan! 4) Busig 5) Busig!


    
1) Hejar på pappa som åker rutchkana 2) Mamma visar hur man blåser i grässtrå 3-4) Bella testar med blandat resultat 5) Kastar sten i bäck med pappa


  
1) Vätskepaus 2-3) Blommor är fint, tur att hon inte såg blåsipporna...


Bella somnade tämligen lätt och sov i cirka 1,5 timme. Perfekt tajmat för då hon vaknade började det regna så då åkte vi mot Babyproffsen i Länna. Där slog vi till och bokade en Babytravel Dublin syskonvagn, wiiiieee! Känns super och det ska vi bli så kul att ha en ny fin vagn igen! Har ju älskat vår och den är fortfarande superfräsch men ändå, helt ny, vilket lyx! Onödigt kan vissa kanske tycka men vi använder verkligen vår vagn mycket och jag tror inte det blir mindre då Molly kommer så då känns det kul att prioritera det.

Efter vagnbokningen åkte vi och handlade lite mat. Behövde komplettera lite då Adrian och Klara ringde tidigare under dagen och frågade om de kunde komma till oss redan ikväll istället för imorgon som först varit aktuellt. Självklart var det ok! De kom vid 17.30 och Bella fattade tycke för dem direkt. Hon har ju sett dom förut men sist var på nyår. Speciellt Klara verkade vara en favorit och det tog bara någon minut innan Bella tog henne i haden och ville visa sitt rum. Väl där visade hon tydligt att Klara skulle sitta på golvet och så gick Bella och hämtade en bok och placerade sig senare i Klaras knä. Sötunge!

Med den starten frågade vi Adrian och Klara om de ville ta med Bella då de skulle gå på kiosken. Då kunde jag och Pontus fixa med maten medans och vara lite effektiva. De ställde gärna upp på det och Bella hade varit nöjd hela promenaden! Då de kom tillbaka la vi Bella och hon somnade lika smidigt som vanligt, fast hon var lite uppspelt över besöket. Med barnet i säng avnjöt vi sedan en jättegod middag; grillad lax, ugnsbakade rotfrukter med timjan, en lyxig sallad med bland annat cashewnötter och så världens godaste sås till grillad fisk; creme fraiche utrörd med feta, salt och vitlök. Så gott och så enkelt! 

Kändes väldigt trevligt och vuxet att ha middagsgäster i sitt egna fina radhus. Blir mer sånt framöver, ser fram emot trallen i juni!


Kommentarer
Postat av: Hanna

åh ser helt ljuvligt ut! Vi tog en tur i byn i går haha så ödsligt det var och regnent piskade=( saknar er nu har marcus och pontus sina jobbar halger i min värld, så ni kommer väl;)kram på er och vad härligt att se att ni trivs så bra, ni är ju härliga människor som lätt anpassar er.

/Hanna

Postat av: Lina

Hanna: Ja, vi trivs ju onekligen bra, men saknar er såklart!Hade det varit som vanligt så hade definitivt jag och Bella hållt er sällskap idag!

2010-05-14 @ 14:32:07
Postat av: Farmor Marie

Sa dar ja, nu har vi fatt lite Bellavitamin. Grekland visar sin basta sida, soligt men anda inte for varmt. Kram till er alla fran Farmor och faster Lotta

2010-05-14 @ 20:28:14
Postat av: Anonym

Låter som härliga tider i STHLM! =) Ska förresten upp på onsdag, kanske ses för en fika?Åhhhh, det var den såsen ni skrev till mig i mitt Marimekkoblock med recept ju! Tack igen för tipset, kan bara hålla med - den är super till grillad firre. =)Kram

2010-05-14 @ 22:26:49
URL: http://bokstavligentalat.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback