Spårvägsmuseet

Igår var vi på SL:s Spårvägsmuseeum inne på Söder. Ett sjukt roligt museum för en liten peng (barn gratis, 40 kr/vuxen) och det var minst sagt barnvänligt! Nästan alla bussar, spårvagnar, båtar, hästskjutsar etc får barnen leka i och det uppskattade verkligen Bella. En buss från 50-talet blev en stor fravorit för där kunde man sitta på förarplatsen och hela rutan var som en filmduk som spelade en film tagen från en buss så det kändes alltså som om man körde. Bella rattade med stor koncentration och utbrast ibland "oj oj" då någon sprang över gatan! =)

Även fiket var barnvänligt med microugnar, barnstolar (dock sällan Bella sitter i dessa nu förutom hemma då men det är ju utan bygel), rätt humana priser och hyfsat utbud. Vi lunchade vid 12 och tänkte därefter åka det lilla tåget som gick inne i museet men då upptäckte vi att vi var orutinerade. Alla börjar tydligen med att köpa biljetter så man får den avgång man vill ha. Det hade ju inte vi gjort så nästa lediga tåg var 13.40, dryga timmen bort. Kris! Bella hade sovit en sväng på vägen in till stan men började ändå bli trött men vi hade lovat henne att vi skulle åka tåg och hon ville verkligen. What to do?! Jo, köp biljett och proppa ungen full med energi; banan, clementin och russin! Sen gick vi runt i museet och körde spårvagn, åkte båt, testade att vara handikappad genom att åka rullstol, ha blindglasögon, lurar...Allt under tjo och tjim så hon skulle glömma att hon var trött, haha. Det funkade riktigt bra och oj vilken nöjd tjej som sedan satte sig i det lilla tåget! Jag åkte med henne och det var en alldeles lagom upplevelse. Spännande men inte läskigt! Efter turen fanns lite energi kvar så vi tog en sväng till med i bussen och byggde lite med tågbanan men sen blev det hemfärd och Bella somnade rätt snabbt. Molly var dock vaken men nöjd, men hon hade sovit i bärselen större delen av dagen iofs.

Eftermiddagen lektes det järnet hemma, mest med pappa. Sen åt vi middag, lekte mer, pratade med farmor och farfar via msn video, jag pratade med mamma i telefon, jag la Bella och timmen senare sov både jag och Pontus i soffan, haha. Då sov Molly i sin säng! Jag la henne alldeles nyammad och groggy men vaken och hon lyckades somna och sov ända till 2.22, wiiiee!

Idag är det grått och regning så Bella och Pontus är och handlar mat och jag och Molly har städat. Ser dock ut att klarna upp så vi ska nog ut på eftermiddagen. Blir väl grillad korv till mellis kanske.

Tjing!


   

  


Kommentarer
Postat av: Farmor Marie

Mor och dotter, två kopior på bilden längst ner till höger :)

2010-10-31 @ 14:54:38
Postat av: Maria

Va kul!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback